4-5 éves gyerek mit fog fel a halál fogalmából? Nem igazán tudom, hogy mit is kéne mondani neki.
Leegyszerűsítve elmondanám az igazat.A dédipapa felment az égbe,ő most már ott lakik,mi nem láthatjuk őt,de ő lát,figyel,és szeret minket.Azt mindenképp hozzátenném,hogy dédinek jó ott,ahol van,tehát nem érzi magát rosszul.Így szerintem megnyugszik a gyereked kis lelke.
Részvétem!
Tegnapi,hasonló kérdésemre érkezett válaszok:
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__kisgye..
Amikor még egész kicsi volt, akkor már tudattam vele, hogy ha összetapossa a hangyát, akkor elpusztul, nem fog élni, meg a légy is, ha agyoncsapjuk. Az állatok elpusztulnak. Ez volt az első lépcső. Aztán, amikor egy öreg személy meghalt a környezetünkből, akkor mondtam neki, hogy meghalt, ő már semmit nem tud csinálni. " Miért halt meg?" Mert nagyon öreg és beteg volt már.
Most 3 és fél éves, és ilyen szinten van. Tudja, hogy ha nagyon öregek lesznek az emberek, akkor egy idő után meghalnak.
Esetleg én is azt mondanám még neki, hogy a dédi másik testet kapott, ami nem beteg és öreg, és az égbe költözött.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!