Aki dajkálva altatta a babáját, mikor tudott ezen változtatni és hogyan?
babám 8 hónapos. Napközben babakocsiban ringatva alszik el, este pedig kézben, kb fél óra ringatás után. Babakocsiban hamarabb el bírna aludni, de nem tudom, hogy az csak rontana-e a helyzeten, vagy úgy legalább a fekvő helyzetet szokná, nem a kézbenlétet. Szopizik, de úgy nem bír elaludni.
Mikor lehet ezen sírás nélkül változtatni, kinek hogyan sikerült?
14 hónapos a kisfiam, a mai napig úgy alszik el, hogy a hintaszékben ringatom, néha csak pár perc kell neki, néha fél óra.
Én úgy gondolom, hogy majd leszokik róla, ha eljön az ideje, egyelőre nekem nem okoz gondot ez a rituálé, sőt, kifejezetten szeretem ezeket az esti összebújásokat. Attól nem félek, hogy majd 16 éves korában is nekem kell elringatom :)
1 éves moráig ringatva ölben altattam el, énekelni is kellett hozzá, de már nem bírtam, s nemi is kényelmetlen lett!!!
Na ekkor magunk közé fektettük a nagyágyba, mikor már jó álkos volt, cumizott, és simogattam.
Hamar elaludt, s onnéttól kezdve így altattuk.
De egyszer csak nem akarta hogy simogassuk, ő simogatott minket, majd megtetszett neki a fülünk, azt piszkálva, morzsolva aludt el.
Ezek után elég volt annyi, mellé feküdtem, oda adtam a fülem neki, 2 perc alatt bealudt!!
Az én fiam ölben, sokszor sétálgatva aludt el, vagy babakocsiban. Kb 8-9 hónapos koráig csináltam ezt, nem volt vele gondom.
Aztán kiderült, hogy jön a tesó, és ráadásul elkezdett éjjel is sírni. Korábban is megébredt, de evés után vissza tudott aludni magától. Onnantól nem. Még akkor altattam vagy két hétig éjjel is 4-8x fél órán keresztül, de egyre rosszabb lett minden. Ő folyton felkelt, álmos volt, sírt egész nap, én meg estem össze a fáradtságtól.
Nagyon, nagyon nem vagyok büszke magamra, de hagytam sírni kicsit, illetve sírtam vele az ajtón túlról.
Az első alvásnál 15 percet sírt (meglepődtem rajta, de nem magán kívül ordítozva, "csak" sírt). Másnap már csak 4-5 percet, azóta sírás nélkül megy, ha nincs baja.
Még mindig bűntudatom van, de azóta mindketten kipihentek vagyunk, éjjel csak 1x ébred, nappal alszik 1,5-2 órát, elvan a kiságyában ébren is, és nappal boldog, mosolygós, nem sírva csetlik-botlik egész nap.
Mindent egybevetve megérte, de tudom, hogy talán ő még most is stresszel elalváskor, csak már nem ad neki hangot.
A kicsit már biztosan nem fogom altatni, mindenkinek (de legfőképp neki) jobb, ha kezdetektől ezt szokja meg.
6,5 éves, 11 hónapos fiúk anyukája, 14 hetes csajos km
Ne legyen bűntudatod, erre volt szükség, hogy így legyen, és ha ilyen hamar megszokta, biztos, hogy nem rossz neki.
Sajnos én nem tudom eldönteni, hogy éjjel tényleg éhes, vagy csak a társaság kell neki.
A babakocsin azért gondolkozom, mert úgy hozzá tudnám szoktatni, hogy fokozatosan egyre kevesebbet tologatom, aztán hátha elaludna nélküle is egy idő után.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!