A kisfiam nem hajlandó semmit sem elmesélni. Ezen hogy tudnék változtatni?
Figyelt kérdés
A kisfiam szeptemberben kezdte az óvodát, már nagyon várta (októberben volt 4 éves). Eleinte bármit kérdeztem nem mondott el semmit. Gondoltam ez majd változni fog, hát nem. Pedig nem kérdezek tőle nehéz dolgokat, csak pl mi volt az ebéd, voltak-e kint játszani, mivel játszott,stb. Mindig az a válasz, hogy nem mondom el.
Azt szeretném, hogy ha nagyobb lesz, el tudja mondani a gondjait, ne hallgasson el előlünk semmit. De úgy látom ez már 4 évesen sem fog összejönni.
2013. jan. 10. 14:52
1/7 anonim válasza:
Ha egy gyerek jól érzi magát valahol, arról órákat képes mesélni. Lehet, hogy valaki bántja ott, valahogy meg kéne tudni, kérdezd meg az óvónőket, mit csinál a fiad, barátkozik-e.
2/7 anonim válasza:
Ez egyaltalan nem biztos, elso. Az en gyerekem se meselt soha semmit. Egyszeruen ilyen tipus. Nalunk az "elfelejtettem" volt a valasz ra... Egyebkent kifejezetten jo memoriaju gyerek, csak nem kozlekeny tipus.
3/7 Timóca Szamóca válasza:
Hidd el,ez átmegy rajta,az én kisfiam is ezt csinálta.Hagyd rá,nekem ovi végére nyílt meg annyira,hogy mikor érte mentem,hazáig be nem állt a szája,csak mesélt-mesélt.Ne nyugtalankodj,ne kérdezösködj,hagyd,majd magától elkezdi.. :)
4/7 anonim válasza:
Szerintem ha mesz erte oviba, akkor hazafele meseld el, hogy te mit csinaltal, mit ettel, ha dolgozol, akkor mi volt ott stb. Ha o aznap nem mond semmit akkor hagyd beken, utana masnap megint igy es aztan hatha megjon a kedve neki is. De en azert a helyedben beszelnek az ovonovel is, hogy be tudott-e rendesen illeszkedni, vannak-e baratai es kerd meg, hogy legalabb egy napig figyelje mar ot, aztan majd meglattod. Az is lehet a baj, hogy nem erzi magat jol. Kezdemenyezz te, beszelges vele. Biztos meg fog oldodani. Sok sikert! :)
5/7 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat! :)
2013. jan. 10. 15:03
6/7 anonim válasza:
Nagyon jó kis könyv:), ajánlom:
7/7 anonim válasza:
A 6-os valaszado altal ajanlott konyv tenleg nagyon jo. En elolvastam es nagyon jo peldak es tippek vannak benne arrol, hogy hogyan nyillik meg a gyerek es mit tehet a szulo. En ajandekba kaptam de egyszer itt irta valaki, hogy neki megvan mert valahonnan letoltotte es szivesen elkuldi barkinek. Ugyhogy ha gondolod kerdezz ra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!