Mi történik akkor ha nem engedélyezett nevet adsz a gyerekednek és nem vagy hajlandó változtatni?
Annyit hallottam hogy persze a kórházban beírják a lapra amit te mondasz,de ettől még az nincs anyakönyvezve...és ha ezután nem vagyok hajlandó másikat választani akkor nem lesz neve? elnevezi helyettem az állam?! :D
Vagy csak bemondod hogy te pl busmannak vagy akárminek vallod magad és ennyivel el is van intézve?
Ha bizonyitani tudod a busman vagy akarmilyen mas szarmazasod, akkor adhatsz kulonleges nevet, de amugy buntetes jar erte, ha nem vagy hajlando anyakonyveztetni a gyereket.
Ezt elkerulheted, ha a valasztott nevet elkuldod az engedelyezo bizodsaghoz (MTA-n vannak, de nem tudom a pontos szervezeti nevet) hatha engedelyezik, mire megszuletik a kicsi.
Az anyakönyvi hivatalból majd felhívnak, h adj egy anyakönyvezhető nevet a gyerekednek.
De ha ilyet szeretnél, inkább előtte kérd a név anyakönyvezését, ha jól tudom az akadémia foglalkozik ezzel. De biztosan bármelyik anyakönyvi hivatalban segítenek.
Ha Kiss Mária vagy, és magyar állampolgár, nem vallhatod magad csak úgy busmannak. De ha a neved pl: Weber - akkor minden további nélkül elhihetik, h busmann vagy.
Kérvényezni kell a Nyelvtudományi Intézetben ott vagy engesdélyezik vagy nem de amíg nincs név addíg nincs
TB kártya, anyakönyvi kivonat, tehát nincs családi pótlék gyás...
"Ha valamilyen idegen nyelvből vagy kultúrkörből választott névnek nincs magyar megfelelője, abban az esetben javasoljuk a bejegyzést, ha a név valamely nyelvben, kultúrában, vallásban hiteles módon igazolhatóan valóban használatos, és a jelentése a magyarban nem pejoratív és nem sértő (pl. Rima, Dajna). Fontos szempont, hogy a kérvényezett névről egyértelműen el lehessen dönteni, hogy női vagy férfiutónévről van-e szó."
Ezt találtam csak,de eszerint a Kennát simán bejegyeznék magyar változat hiányában?Nem hiszem hogy ennyire egyszerű,viszont nem is tudok róla hogy lenne megfelelője...
Kenna
Milyen eredetű név? Kicsit szokatlan, nem tudom eldönteni h tetszik-e vagy sem.
Csak nehogy a társai kannázzák! mert nekem elsőre ez ugrott be!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!