Tápszer vagy anyatej?

Figyelt kérdés

Egyik lányom tápszeres volt, ő 1 hónapos korától végigaludta az éjszakákat.

Másik lányom anyatejes volt 9 hónapos koráig és minden éjjel 5-6x kelt fel 9 hónapig. Lehet összefüggés?

A tápszertől alszanak ilyen jól a babák?

2013. máj. 5. 18:59
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
4%

Szerintem nincs összefüggés. Esetleg annyi, hogy a tápszerből te csinálod az általad gondolt adagot, az anyatejből meg jön amennyi van.

Én ezt úgy oldottam meg, hogy egész egyszerűen leszoktattam az éjszakai cicizésről. Nem adtam neki éjjel csak vizet (amit nem ivott meg). Volt pár nehéz éjjelünk így (is), de kitartó voltam és győztem! :) Soha nem ébred fel azóta éjjel és már 3 éves :)

2013. máj. 5. 19:02
 2/14 anonim ***** válasza:
Igen van összefüggés. A tápszeres babák sokkal hamarabb végigalusszák az éjszakát. Most pontosan nem tudom ennek az okát de a védőnő sorolta egyszer nekem. De ezzel nincsen semmi gond. Az anyatej ugye a legjobb a kicsinek de azzal sincs semmi baj ha tápszeres a kicsi :) Nekik van kifejlesztve. És amíg én is szoptattam sokszor keltünk etetéshez de mióta tápszeren van csak hajnal 4-5 körül kel és 8kor már alszik. Bnőmnek a kisfia 1,5 éves és még csak most szokott le a ciciről de addig 3x is kelt szopizni. Már most végigalussza az éjszakát igaz tápszert már nem kap. :)
2013. máj. 5. 19:20
 3/14 anonim ***** válasza:
83%
Állítólag a tápszer nehezebben emészthető,eltelíti a babákat, ezért alszanak többet egy huzamban.
2013. máj. 5. 19:21
 4/14 anonim ***** válasza:
77%
szerintem is amiatt, mert az anyatej könnyebben emészthető így hamarabb megéheznek a kicsik.
2013. máj. 5. 19:39
 5/14 anonim ***** válasza:
77%
lehet most le pontoznak viszont több olyan dolog van az anyatejben amit meg tudsz adni a picinek mint a tépban illetve nem kell melegiteni mindig kéznél van én inkábbn szoptatnék dee ha valami miatt nem menne akkor nyulnék táphoz csak!
2013. máj. 5. 19:40
 6/14 anonim ***** válasza:
Nem volt róla szó h melyiket adná szívesebben. És szerintem a nők többsége is úgy van vele ahogy te írtad :)
2013. máj. 5. 19:44
 7/14 A kérdező kommentje:
Most várom a harmadik gyereket, ha lesz tejem akkor bizony szoptatni fogom. Csak valahogy most eszembe jutott ez a kérdés:)
2013. máj. 5. 19:54
 8/14 anonim ***** válasza:
83%
Igen, a tápszer nehezebben emészthető, mint az anyatej. Ezért tévesen azt gondolják hogy milyen jól alszik a tápszertől biztos jobb is a babának.
2013. máj. 5. 19:56
 9/14 anonim ***** válasza:
Anyatejet adok a fiamnak, egy hónapja átalussza az éjszakákat, most 2,5 hónapos! 7 körül fürdés, szopi, ez az ami eltart 1-1,5 óráig! 8 körül alvás, és 4-5 között kel fel. Én nem adnék neki tápszert, de korábban se adtam volna. Amúgy ez gyerek függő is. Lehet, hogy a 3. babádnak adsz anyatejet, és mégis át fogja aludni az éjszakát! Nem tudhatod!
2013. máj. 5. 20:05
 10/14 anonim ***** válasza:
Rövid ideig szoptattam a babámat, utána tápszert kapott, azután hozott anyatejet egy ideig, azután megint csak tápszert. Mindegyiktől pontosan ugyanúgy aludt.
2013. máj. 5. 20:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!