Mit csináljak szerintetek? Kizárólag anyatejes babámnál (4 hós) valamiért teljesen lecsökkent a tej. Már tegnap érezhető volt valamennyire de mára ijesztően kevés van.
Szépen fejlődik, gyarapodik, ruhástól 6 kg.
Tudom, hogy minél gyakrabban kell mellre tenni, de úgy tűnik, az sem használ. Itthon volt vész esetére tápszer (Beba), de nem fogadta el. Felírt egy másikat a gyerekorvos (Milumil) azt sem. :(
Még nem kóstoltattuk semmivel.
Mit tegyek? Szeretném még szoptatni, de úgy tűnik, hogy nem lesz elég neki a tejem..
Eddig sem evett egy evésre túl sokat, de nem aggódtam, mert havonta 1 kg-ot simán meghízott, még többet is.
Viszont a széklete (fűzöld) mindig is aggasztott, egyszer az orvos mondta, hogy éhezési széklet.
Most próbálgassuk a tápszereket, vagy hozzá lehet táplálni?
Mondjuk gondolom nem megy egyik napról a másikra.
Valamennyi tejem gondolom lesz (remélem), de kiegészítés szerintem most már fog kelleni, nagyon úgy tűnik.
de akkor tápszer, vagy gyümis, üveges cucc? :)
mert utóbbi van itthon.
de még nem kóstoltattunk, így nem szeretném.
Jól értem, hogy tegnap kevesebb volt, mára elfogyott?
Két napból levontad a következtetést?
Ne add fel ilyen könnyen. Egy 4 hónapos baba mellett nem apad el a tejci ilyen hamar. Ez csak ÁTMENETI zavar lehet. Valami miatt stresszelsz, túl fáradt vagy, megjött a ciklusod - bármi okozhat átmeneti tejapadást. De ez BIZTOSAN elmúlik, és a babád nem fog éhen halni ezalatt. Ez tuti.
Az pedig, hogy zöld a széklete és éhezési széklet - ez hogyan lehet igaz, ha a leírásod szerint jól fejlődik a babád? Az a havi 1kg pedig anyatejes babáknál nem kis teljesítmény.
Szerintem ne add még fel. Eddig jól csináltad (írtad, hogy gyakrabban tetted mellre) és folytasd csak így. Ha úgy érzed, hogy éhezik a babád (amit a súlygyarapodásból nem hinnék), akkor tényleg inkább egy kis hozzátáplálás - pl almalé.
Amiatt pedig ne aggódj, hogy egyszerre keveset eszik. A kislányom mindvégig megőrizte ezt a nyalakodós stílusát , ez egyéniségfüggő is lehet.
Nekem gasztroenterlológus és a gyerekorovos is azt mondta, hogy a zöld széklet allergiára utal az anya által fogyasztott valamilyen ételre: amit te megeszel
, átmegy az anyatejbe. Nem eszel/iszol sok tejes dolgot?
Ha szépen gyarapszik, biztos nem éhezik. A kevesebb elfogyasztott tej lehet zsírosabb, ami táplálóbb.
Nekemis ugyanigy lecsökkent. Sajnos kórházba volt és ott cumisüvegből kapta.
Én kb 1 hét alatt visszahoztam, még nem az igazi, de már ma reggel éreztem hogy az egyik tele volt :)
Laktoherb szoptatós tea és motherlove bogyó drága de nekem nagyon megérte.
A tápszer az egyenes út ahoz hogy végleg teljesen elmenjen.
2 hós kislány anyukája
szó sincs arról, hogy feladnám!!
sokat szenvedtünk az elején is, és megérte, mert imád ciciből enni, én meg szeretek szoptatni.
de most attól félek, hogy létezik az, hogy eddig sem volt elég tej neki, viszont rendesen hízott??
komolyan nem értem..
eddig is 100 grammokat evett egy evésre, napi kb. 5-6 alkalommal. azért ennél már többet kéne ennie..
de az almalé pl. üveges legyen??
mondjuk attól nem fog jól lakni.
ma pl. reggel már kevesebbet evett.
110 gr (ilyenkor 160-170-et szokott, ha átalussza az éjszakát
utána 60 grammot
utána 10 grammot (nyammogott)-akkor vetettem be a tápszert, muszáj volt :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!