Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mit csináljak szerintetek?...

Mit csináljak szerintetek? Kizárólag anyatejes babámnál (4 hós) valamiért teljesen lecsökkent a tej. Már tegnap érezhető volt valamennyire de mára ijesztően kevés van.

Figyelt kérdés

Szépen fejlődik, gyarapodik, ruhástól 6 kg.

Tudom, hogy minél gyakrabban kell mellre tenni, de úgy tűnik, az sem használ. Itthon volt vész esetére tápszer (Beba), de nem fogadta el. Felírt egy másikat a gyerekorvos (Milumil) azt sem. :(

Még nem kóstoltattuk semmivel.

Mit tegyek? Szeretném még szoptatni, de úgy tűnik, hogy nem lesz elég neki a tejem..

Eddig sem evett egy evésre túl sokat, de nem aggódtam, mert havonta 1 kg-ot simán meghízott, még többet is.

Viszont a széklete (fűzöld) mindig is aggasztott, egyszer az orvos mondta, hogy éhezési széklet.

2013. ápr. 19. 18:44
1 2 3 4
 31/37 anonim ***** válasza:

Próbálj valahol szerezni malátasört vagy alkohol mentes barna sört, aztán egyél több rántott levest ezek segitik a tej termelést.

Aztán tessék a melledet enyhén érintőn de masszírozni, minden tejmirigyet amit érzékelsz.De az is jó ha egy darabig amíg meleg nem lesz, ott tartod a tenyeredet rajta. Nagyon fontos hogy valóban jól kifejd a szoptatás után a benne maradt tejet, finoman masszírozd ki az utolsó cseppig a tejmirigyeket-- csak így lehet a mellett több tejtermelésre ösztönözni.

2013. júl. 25. 01:25
 32/37 anonim ***** válasza:

De ha semmiképp nem szaporodik akkor tessék szólni az orvosnak és a további táplálást VELE megbeszélni-- mennyire ismered az orvost? -- nincs módodban egy másikkal is konzultálni?

Még valami -- reszeltél már neki gyümölcsöt almát? de ha van banán akkor az még jobb-- de csak kanalanként szabad emelni az adagot.

2013. júl. 25. 01:31
 33/37 A kérdező kommentje:
az a baj, hogy a fejésről teljesen leálltam.
2013. júl. 30. 22:32
 34/37 A kérdező kommentje:
már elég sok mindent eszik. a védőnő viszont azt mondta hogy meg kell hogy legyen az 500 ml tejalap. a doki teljesen mást mond. így szoptatom és szenvedek a tápszerrel ill. kap gyümölcsöt, főzeléket, húsos kaját (bébi), zöldséget.
2013. júl. 30. 22:33
 35/37 Zsófianyu ***** válasza:

Írtam korábban is már ide, akkor voltunk mi is 4 hósak, ha jól emlékszem.

Nos, 7 hós koráig szoptattam,ekk akkor megjött a mensim és Ádi nem akarta nagyon elfogadni a cicit,

2013. aug. 4. 11:57
 36/37 Zsófianyu ***** válasza:

Bocs, véletlenül elment így...

Szóval 3 hétig stagnált a súlya, reggel-este és éjjel cici, napi 3 kanalas étel mellett, átlag 150-200 grammokat evett, megjött a mensim és a tejem szépen elfogyott. Szerintem lassan apadt el, ezért lehetett a nam hízás.

Már nem aggódom, mindent eszik, amit az ő korában lehet, és azóta átalussza az éjszakákat is. Tápit kap reggel-este...

Ez van.

2013. aug. 4. 12:01
 37/37 anonim ***** válasza:

Mi az hogy a fejésről leálltál? egy szopós korú gyermeknél különösen, a legfontosabb az anyatej!

Én még a 8 hónapos gyerekemnek is adtam tejet- próbáltam volna ne adni amikor követelte de csak azért volt sokáig, mert mindig kifejtem ami benne maradt-- meg is kérdezte a férjem miért ilyen édes és sárga ez a tej, hol vetted...? amikor beleivott az asztalon felejtett kifejt tejbe... aztán pedig köpködött... én pedig jót mulattam.

szóval a fejést nem szabad abba hagyni, és malátát kell alkohol mentes sörként inni, masszírozd finoman és amikor ott hagyod a tenyeredet akkor bele gondolj a mirigyek felé,hogy szaporodjon a tej benne.

2013. aug. 6. 13:40
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!