Mit csináljak szerintetek? Kizárólag anyatejes babámnál (4 hós) valamiért teljesen lecsökkent a tej. Már tegnap érezhető volt valamennyire de mára ijesztően kevés van.
Szépen fejlődik, gyarapodik, ruhástól 6 kg.
Tudom, hogy minél gyakrabban kell mellre tenni, de úgy tűnik, az sem használ. Itthon volt vész esetére tápszer (Beba), de nem fogadta el. Felírt egy másikat a gyerekorvos (Milumil) azt sem. :(
Még nem kóstoltattuk semmivel.
Mit tegyek? Szeretném még szoptatni, de úgy tűnik, hogy nem lesz elég neki a tejem..
Eddig sem evett egy evésre túl sokat, de nem aggódtam, mert havonta 1 kg-ot simán meghízott, még többet is.
Viszont a széklete (fűzöld) mindig is aggasztott, egyszer az orvos mondta, hogy éhezési széklet.
igen, már volt 1 menses szülés óta. ezt kérdezte is a gyerekorvos, hogy megjött-e.
igen, úgy volt, hogy már tegnap fejésnél (úgy adjuk a vigantolt) észrevettem, hogy alig jön valami a mellemből.
úgy, hogy előtte 3 órán át nem etettem.
meglepődtem, gondoltam, hogy átmeneti zavar.
és már reggel is kevés volt.
Laktoherb egy idő után már nem használt.
hanem vettem a homeos bogyót, az igen, egy db-ig, aztán már az sem.
nem tudom, hogy érdemes-e a more milk-re beáldozni..
éppen ez az: napi 1-2 tejeskávé, néha tej vacsira, de nagyjából ennyi, az nem tudom, hogy sok vagy kevés.
nem literszámra.
de az, hogy mire érzékeny a baba, elég nehezen fog kiderülni.
Az 5. válaszoló vagyok.
Ha úgy akarod szoptatni a babád, ahogy az a nagy könyvben le van irva (kizárólagosan anyatejjel legalább 6 hónapig, aztán hozzátáplálás mellett minél tovább) - felejtsd el a mérleget! Az az anyatejes táplálás ellensége!
Figyelj inkább a szívedre, a megérzéseidre, hangolódj rá a babára!
A 10 ml-es szopi nem jelent semmit, főleg nem azt, hogy éhezik a babád!
Lehet, hogy csak szomjas volt a pici és az előtejjel oltotta a szomját. Ennyi az egész.
Az pedig, hogy te kézileg nem tudsz fejni - nem jelent semmi: rá vagy görcsölve, így nem jön a tejcsi. A szoptatás alatt is ne arra gondolj, hogy mennyit fog enni, ne stresszelj, inkább a babádon járjon az eszed, azon, hogy milyen gyönyörű, hogy mennyire szereted. Akkor megjön a tejleadó reflex is és meglátod a tej is jobban fog csorogni.
Hát nekem érdemes volt, de ha a kukában landolt volna az se érdekelne, akkor vettünk volna mást ami segithet.
Nekem is volt hogy két ciciből 20-at tudott csak kisajtolni belőle, de ettől nem fogyott csak stagnált a súlya, tegnap mg már elindult a súlya fölfelé megint :)
5-ös:
köszönöm, ezt kipróbálom.
most reggel elég jól evett, bár tudom, hogy ez a mérlegelés már "beteges". azért csinálom még mindig, mert kicsit előbb jött (1 hóval), és a kórházban így kellett.
pelenkázom-mérem-etetem-mérem
éjszaka-késő este nem szoktam.
de az utolsó evés kb. 12-1 felé van. utána végig alszik 7-8 ig, van, hogy tovább is. ekkorra, már a cicim nagyon kemény, be van durranva. ilyenkor eszik a legtöbbet.
őszintén szólva, én kizárólagos anyatejes táplálást szerettem volna 6 hóig.
az a vicces, hogy nem mondták, hogy mennyit kéne ennie a babának, csak lemérték oltáskor, azt jónapot.
mindenki odavolt meg vissza,hogy milyen jókat hízik, de számokat nem mondtak, hogy egy evésre mennyit kell ennie.
Megint az 5-ös vagyok
Az nagyon jó jel, hogy éjjel ilyen nagyot tud aludni. Szóval tuti neméhezik.
Azt pedig vedd számításba, hogy bár napközben kevesebb tej termelődik, de ez a tej sokkal zsírosabb, sokkal táplálóbb mint az ami éjszaka termelődik. Az éjszakai tej pedig sok, nagy mennyiségű. Már ezért sem érdemes méregetni. A tápszer mindig ugyanolyan, de az anyatej változik napszakonként - kalóriában is!
Te sem eszel ugyanannyit töltött káposztából, mint tejbegrízből. És nem is ugyanannyit tart a pociban - a káposzta után később éhezel meg. Így van ez a babákkal is.
Én kívánok neked kitartást, remélem sikerül csak anyatej mellett maradnod. Ez a legjobb a babának. Ha eddig elég volt a tej, akkor nem valószínű, hogy ezután nem lesz elég. Láz, menstruáció, stressz - nem fogja elapasztani a tejedet. Ahhoz valami nagyon komoly kellene. Szóval bízz magadban, az érzéseidben és a Teremtőben - hogy jól alkotta meg ezt az anyatejes dolgot.
5-ös:
köszönöm, tényleg!
viszont érdekes, hogy ma a délelőtti evésnél evett 120 grammot, és látszólag éhes volt.
kevertünk egy kis tápszert, megette (megitta), utána jól volt, viszont a hasa elég puffadt volt, és fájt is tőle. szerintem.
ha mégis kicsit éhes marad a baba, akkor mit lehet neki a tápszeren kívül pótlásként adni?
akkor mehet majd a püré, vagy egyéb bébikaja??
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!