Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mit csináljak szerintetek?...

Mit csináljak szerintetek? Kizárólag anyatejes babámnál (4 hós) valamiért teljesen lecsökkent a tej. Már tegnap érezhető volt valamennyire de mára ijesztően kevés van.

Figyelt kérdés

Szépen fejlődik, gyarapodik, ruhástól 6 kg.

Tudom, hogy minél gyakrabban kell mellre tenni, de úgy tűnik, az sem használ. Itthon volt vész esetére tápszer (Beba), de nem fogadta el. Felírt egy másikat a gyerekorvos (Milumil) azt sem. :(

Még nem kóstoltattuk semmivel.

Mit tegyek? Szeretném még szoptatni, de úgy tűnik, hogy nem lesz elég neki a tejem..

Eddig sem evett egy evésre túl sokat, de nem aggódtam, mert havonta 1 kg-ot simán meghízott, még többet is.

Viszont a széklete (fűzöld) mindig is aggasztott, egyszer az orvos mondta, hogy éhezési széklet.

2013. ápr. 19. 18:44
1 2 3 4
 21/37 anonim ***** válasza:

ujra az 5-ös

Miért gondolod azt, hogy éhes marad a baba?

Gondolkodj úgy, hogy ő is emberi lény, csak kisebb mint te vagy. Veled mi történne, ha valaki egy kanállal kevesebbet tenne a tányérodra? Éheznél? Vagy inkább az akkor elverné az éhedet, csak annyi, hogy hamarabb kellene újból egyél.

Így van ez a babáknál is!

Ha például most nem töltötte meg fullra a pociját - mert mondjuk elfáradt a szopiban (és hát a tápiért nem kell megdolgozni)- akkor nem fogja kibírni a 2órát vagy 3-at, hamarabb kér enni.

Gondolkozz egy kicsit: Te mindig degeszre eszed magad? Ha úgy tennél, szerinted az egészséges?

Mindenesetre, ha kizárólag anyatejes babát szeretnél felejtsd el a mérleget és a tápit is!

Eddig, életem folyamán 43 hónapot szoptattam - és hidd el nem volt akadálymentes.

Átlátszó volt a tejem színe - emiatt már sokan azt mondták, hogy nem tápláló. Az első babám rengeteget sírt - jó akaró ismerősök szerint persze az éhség miatt. És még sorolhatnám.

Ki lehet tartani, hidd el! A baba jól fejlődik, akkor nincs gond. Ha éhes, jelzi neked, mert sír. Amikor a 120-at ette és utána adtad neki a tápit - szerinted éhes volt?

Felejtsd el a számokat. A tudomány néha a kárunkra van - mert például bepánikolunk tőle. Figyelj az anyai ösztöneidre! A babád szépen fejlődik, ez a fontos! Az anyatej mellett nem fog sem éhezni sem éhen halni. Ha viszont a tápihoz nyúlsz könnyen elkényelmesedhet és nem fog szopizni. Szerintem ezt te sem akarod. Figyelj rá és szeresd őt, akkor minden rendben lesz!

2013. ápr. 20. 14:37
 22/37 A kérdező kommentje:

bizakodom, hogy nem fog a ciciről leszokni, mert amikor legutóbb adtuk a tápszert, akkor is sóvárogva nézte a cicit, csak már nem jött belőle. :(

nem tudom, kicsit elbizonytalanodtam, mindenki azt mondja,hogy most már 100 grammnál többet kéne ennie.

viszont elhízott csecsemőt nem szeretnék.

2013. ápr. 20. 18:01
 23/37 A kérdező kommentje:

anyósom folyamatosan azt sugallja,hogy kevés a tejem (köze nincs hozzá, mondanom sem kell) az volt a baj, hogy elejétől fogva számoztunk, és nem magunkra figyeltük.

most meg már nehéz leállni.

2013. ápr. 20. 18:03
 24/37 anonim ***** válasza:

Amit tehetsz, hogy elteszed a mérleget!

Minél több tápszert kap, annál kevesebb anyatej fog termelődni. Lazíts, bízz magadban és a babádban. Tedd cicire, ha jelez, hogy éhes.

2013. ápr. 20. 18:28
 25/37 A kérdező kommentje:

közben kiderült, hogy elképzelhető feleslegesen aggódtam, mert a babám előbb született 1 hónappal.

2650 gramm volt a szül-i súlya, elég nehezen indult meg felfelé, de aztán szépen gyarapodott, ill. gyarapszik.

viszont így, akkor még csak 3 hós?

talán nem is kell akkor izgulnom..

2013. ápr. 20. 22:34
 26/37 anonim ***** válasza:

Vannak ilyen növekedési ugrások, és sokan ilyenkor kezdenek tápszert adni, aztán meg teljesen elfogy a tej. A cumisüvegből könnyebben jön, a baba megszokja, aztán lusta szopizni, ettől még kevesebb lesz, és ördögi kör....

Megoldás: ne halggass anyósra, mérlegre, orvosra, stb... figyeld a babát, ha gyakran kér, szoptasd gyakran, pár nap alatt rendeződik. A menses is belekavarhatott persze, de attül még szoptathatsz sokáig.

A görögszénam mag kapszula is segíthet, én 2-4 hónapos koráig napi 3x3at szedtem, aztán 1 éves koráig 1x3at, egy vagyonba került, de inkább, mint tápszert.

Az almalében nem sok kalória van, és ha sokat kap és tele van vele a gyomra, nem szopizik, de éhes marad....

Ha aggódsz, hogy keveset eszik, figyeld a pelenkákat, esetleg mérd is meg, és add össze egy nap, én egy időben ezt csináltam, 4 hónaposan 400-500 at pisilt naponta, de ez nem azt jelenti, hogy ennyit szopizik, hanem ennél jóval többet (izzad, lehel, fejlődik, stb).

Szóval türelem és kitartás!!!!

esetleg konzultálj egy szoptatási tanácsadóval.

2013. ápr. 20. 22:35
 27/37 Zsófianyu ***** válasza:

Szinte rólam szól ez a kérdés.

4 hónapos a kisfiam és én is úgy érzem, hogy kevesebb a tej, ráadásul ő éjjel sokat ébred és szinte egész éjjel szeretne cicin lenni. Olyankor természetesen eszik is, mert éjjel mindig jól feltöltődik, bár napközben is érem, hogy tele van, de mivel nem eszik egyszerre sokat, nem is termelődik sok.

Súlyban jól állunk, 3 kg-val született, 3 hónapos és pár napos volt, amikor megduplázta a súlyát, azóta viszont visszafogta magát.

3 hónapos korában volt utoljára, hogy megmértem egyik nap 2 szopi után is, mert anyum védőnő és otthon voltunk náluk, kaptam az alkalmon (egyébként 2 hónapos kora óta nincs mérlegünk itthon). Nos, 80-100 grammot evett akkor... de utána jó volt a kedve, tele volt a pelus, aludt is szépen, 3 óra múlva kért megint.

Nos, még mindig itt tartunk, 1 hónap alatt szerintem nem nőttek meg az igényei, de nem változott a 3 óránkénti kajcsi sem. És lehet, hogy önzőn hangzik, de én nagyon elfáradok ebben, főleg, hogy még egy végigaludt éjszakánk sem volt. :(

Most a napirend-változtatást próbálom ki, mert eddig mindig 7 körül fürdött, 8-9 között elaludt és így ébredt éjjel változatosan (2-kor, 5-kor, vagy éjfélkor, 2-kor, 5-kor, de volt olyan, hogy csak 3-kor és 6-kor).

Én is szerettem volna long-life szoptatni, de mivel én nem érzem magam jól így a bőrömben és ezt ő is érzi rajtam, hétfőn, amikor kereken 4 hónapos lesz, megkóstoljuk a tejpépet uzsonnára.

2013. ápr. 21. 13:59
 28/37 A kérdező kommentje:

tejpéppel kezded a kóstoltatást??

nem almával kell??

2013. ápr. 21. 14:09
 29/37 anonim ***** válasza:

Az 5-ös vagyok

Az én anyósom még valami márkás tejport is beszerzett, mert gondolta, hogy annyira kevés a tejem!!!

De nem volt rá szükség. 6 hós korától kóstoltattam, de mindent elutasított. Alig bírtam rávenni valamire. A banánt fogadta csak el. Így szinte 1 (!!!) éves koráig csak anyatejes volt - mert egyszerűen nem volt hajlandó mást megenni. És mégis szépen fejlődött, pedig átlátszó is volt a tejem és gyakran kellett mellre tennem. Szóval ennyit a jó szándékú anyósokról!

Sosem késő a picire hallgatni! Tedd el a mérleget és figyelj rá! És ha egy hónappal hamarább jött, akkor ő tényleg 3 hósnak felel meg.

Jól írta az előttem hozzászóló, hogy minél több tápit adsz, annál kevesebb lesz a tej.

2013. ápr. 22. 15:04
 30/37 A kérdező kommentje:

most úgy néz ki, hogy napi 1-szer kap tápszert.

egyébként meg szoptatok.

és kóstoltatni fogok majd almalevet, pürét.

2013. ápr. 22. 18:27
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!