Elvinnél egy 3 éves gyereket temetésre?
Az apósom sógora, halt meg...és ott a helyünk.
Egy,hogy nincs is akire hagyam a gyereket, és el sem maradna, felorditana mindent.
Igen itt ahol en elek szokas a gyerekeket is elhozni.
Az elet resze a halal a gyerekek nem felnek tole es jo ha tudjak mi a szokas hogy bucsuztatunk valakit akinek a teste meghalt mert beteg volt.
A sajat szintjukon kivalloan megertik ha valaki meghal es a teste foldbe kerul lelke a menyybe megy Egy mondatbol ertik es nem fognak sirni vagy hisztizni. sot nalunk a lanyom mindig rajzol az elhunytnak es ezt a koporsora teszik a rokonok.
Nem kell tabut csinalni a halalbol a halal egy termeszetes dolog a temetes egy hagyomany a halott es a csalad bucsuja semmi furcsa vagy felelmetes nincs benne jobb ha a gyerek erti.
Amikor kicsi voltam nem mehettem temetesre mert nem illik.
Evekig szorongtam mert azt hittem az emberek meghalnak es bumm eltunnek csak ugy bucsu nelkul es soha jonnek vissza. Minden reggel rohantam megnezni megvan apu es anyu ill a testverek. mert a nagyi es nagyneni beteg volt es eltunt ettol nagyon feltem.
13.
engem is vittek gyerekkoromban temetésre, mondjuk én megletem volna nélküle. de még engem sem 3 évesen. nem a halállal van gond elsősorban, hanem h egy kisgyereknek megterhelő fegyelmezetten végigcsinálni a ceremóniát
Már ne haragudj, de az apósod sógorához neked mi közöd van, mi az, hogy ott a helyetek??
Semmi szín alatt nem vinném, ne viccelj, sőt szerintem én magam sem mennék, ha nem tudom megoldani a vigyázást.
A hangsúly a gyermek korán van.Szó sincs tabúról,de egy három éves gyereket NEM vinnék,pláne az anyuka,apósának a sógoráéra.
3 és 5 éves gyermekkel érkezett a sógornőm a nagymamájuk temetésére. Amikor hangoskodni kezdett a gyermek akkor arrébb ment/kiment vele. Míg az unokatestvér nem hozta el a gyermekét és rosszallóan is néztek rá...
Bár lepontoztátok azt a hozzászólót, aki azt írta feléjük el illik vinni a gyermeket, ez nagyon sok helyen van tényleg így.
Én azt mondom beszéld meg azokkal a családtagokkal, akik közel állnak hozzátok/illetve mennek a szertartásra, és csak rájuk hallgass ez ügyben!
Részvétem a Családnak!
17.
attól függ, mit tatrtasz fontosnak. te a szokásrendet, én meg a nevelési elvemet, a meggyőződésemet. a háromévesemet még nem fogom temetésre vinni - akárki akármilyen szögből nézhet miatta. nem a haláltól féltem, de azért legalább 5-6 évesnek kell lennie ahhoz, h tűrhető legyen a számára. és elsősorban nem lelkileg, hanem fizikailag.
Az én fiam még csak kettő. Holnap megyünk a nagypapám temetésére.
Nem visszük. Még nem érti, hogy mi az a temető. Ő egy nagy, színes parknak tekintené, ahol lehet rohangálni, hangoskodni stb.
Nem az ellen vagyok, hogy megismerje a gyászt, a halál fogalmát, de ő még kicsi, nem tudom neki elmagyarázni, hogy miért sír mindenki. Menne oda, és simogatná az embereket, hogy "szomomu".
Mindenkinek joga van a gyászhoz, nekem is. Őszintén, tudom, hogy nem fogom kibírni sírás nélkül...Szeretnék nyugodtan elbúcsúzni a szeretett nagypapitól és nem arra akarok figyelni, hogy a gyerekem éppen melyik virágot indul megtépázni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!