Elvinnél egy másfél éves gyereket temetésre?
Nem azzal van a baj, hogy rossz néven vennék, hanem, hogy ő nem való oda,szegényke, igaz nem fogja fel, de megérzi a szomoruságot.
Valamit csak találsz, hogy kire hadjad egy pár órára
Nem.
Engem sosem vittek el, ha elmentem, akkor azért mert én el akartam.
Nem hinném hogy egy másfél éves gyereket temetésre kéne vinni...
Valakire csak rábírod hagyni...:)
Volt hasonló kérdés, csak a gyerek úgy emlékszem nagyobb volt.
Szerintem ne vidd el, ha nem is érti mi történik, és nem jegyzi meg, de a benyomás (sírás, szomorúság) bevésődhet nála is.
A gyerekek radarja nagyon érzékeny, én gyerekként utáltam temetőbe járni és még felnőttként is a hideg futkos a testemen tőle.
Ha ragaszkodsz hozzá, akkor talán állj távolabb a szertartástól, a temetés után, ha elvonult a tömeg akkor esetleg menj oda a sírhoz. A gyereked biztos, hogy érezni fogja, hogy szomorú vagy és sajnos ő is szomorú lesz, persze vannak kivételek.
Semmilyen baja nem lenne a gyereknek, neked viszont nagyon nehéz vele bánni. Mi van, ha nyűgös lesz, hangoskodik, vagy épp állandóan röhögne.
Én inkább a családhoz mennék el a temetés után (mondjuk egy héten belül), a lakásba el lehet vinni a gyereket is és te is nyugodt körülmények közt fejezheted ki a részvétedet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!