Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Elvinnél egy másfél éves...

Elvinnél egy másfél éves gyereket temetésre?

Figyelt kérdés
Nem tudom kire hagyni, és szeretnék ott lenni. Persze, elvonulnék vele ha hangoskodik. Rossz néven vennék?
2010. aug. 17. 08:34
1 2 3 4
 11/39 anonim ***** válasza:
71%
Nekem két éves koromban halt meg papám. Anyumék még oda sem vittek el, inkább ráhagytak valakire, hogy kire nem tudom, talán mamámra, apum anyukájára, mert anyum apuja halt meg. De az tuti, hogy én első temetésen 17 évesen voltam. Mondjuk addig nem is volt kit temetni, szerencsére.
2010. aug. 17. 09:07
 12/39 anonim ***** válasza:
44%

Szerintem el lehet menni vele, ha nincs aki vigyázzon rá, csak egyrészt tényleg jobb lenne kicsit távolabbról állni, másrészt számíts rá, hogy nem fogja türelmesen végigvárni, ezért lehet, hogy közben el kell menni majd.

De azért az lenne a legjobb, ha ez idő alatt valaki vigyázna rá, ha nem is otthon, de akkor a környéken addig valaki sétálna vele, egy ismerős vagy valaki, az nem olyan sok idő, mintha az illető elmenne hozzátok, és még azt is megvárja, amíg te hazaérsz.

2010. aug. 17. 09:08
 13/39 anonim ***** válasza:
44%

A gyerekre szerintem nem lenne rossz hatása, az lehet, hogy akkor ott abban a helyzetben érezné a szomorúságot, de szerintem nem maradna meg benne emlékként, én is pont másfél éves voltam, mikor az egyik mamám halt meg, és egy hónap híján két éves, mikor a másik mamám. Mindkét temetésre elvittek, én semmire nem emlékszem egyiknél se, azt mesélték hogy délután már boldogan futkoztam és én próbáltam "felvidítani" mindenkit.

Viszont az tényleg probléma lehet, ha nyűgös lesz, hangosan sír, esetleg kiabál... kellemetlen helyzet lenne, és gondolom te sem szeretnél a temetés közepén kimenni. Tényleg nincs egy olyan ismerős sem, akire rá tudnád bízni? Ha a rokonok mind a temetésen lesznek, nincs egy megbízható, ismerős szomszéd? Barátnőid, munkatársaid között?

2010. aug. 17. 09:27
 14/39 anonim ***** válasza:
50%
Amikor apukám meghalt egy éves volt a fiam, mivel az egész család ott volt elvittem babakocsiban és hátul vigyázott rá egy rokon, észre se lehetett venni nem zavart senkit. Sajnos a másik fiam egy éves korában anyukám halt meg, a szitu megismétlődött, a gyerekek nem érzékeltek az egészből semmit. Soha nem említették és nem emlékeznek rá. Ha nem tudod másképp megoldani és mindenképp ott kell lenned hátrébb álljatok, ha netán nyűgös a gyerköc akkor még távolabb mész vele.
2010. aug. 17. 09:39
 15/39 anonim ***** válasza:
36%
El lehet vinni.
2010. aug. 17. 09:41
 16/39 anonim ***** válasza:
47%
Amikor mamám meghalt,unokatesómék úgy csinálták,hogy a baba meg az apukája a temetés alatt sétáltak nem messze,az anyuka meg ott volt.Érdekes helyzet lenne,tartanád a karodban vagy babkocsiban?Szerintem ne vidd,Nem tudnál megkérni egy szomszédot?
2010. aug. 17. 09:49
 17/39 anonim ***** válasza:
40%
Elvinni el lehet, de nem szokták. Mindenki megérti ha gyerek van a háznál. Gyerek nem való temetőbe, ki hallott még ilyet. Fel se tudja fogni mi történik, nincs értelme a sok síró embert végig néznie. Én 18 éves koráig nem vinném temetőbe. Nincs keresnivalója.
2010. aug. 17. 09:53
 18/39 anonim ***** válasza:
53%

09:53-asnak: 18 éves koráig?! :O

Én 16 éves voltam, mikor az egyik naygpapám meghalt, és 17 mikor a nagymamám. Elképzelhetetlennek tartottam volna, hogy nem vagyok ott a temetésükön, azzal az indokkal, hogy még gyerek vagyok hozzá...

Kisgyerekeknél persze más, de azért egy 17 éves fiatal miért nem való egy hozzátartozója temetésére?

2010. aug. 17. 09:58
 19/39 anonim ***** válasza:
29%

Másfél évest semmiképp nem vinnék. valakire csak rá tudod bízni. 6-7 éves talán már más, annak el lehet magyarázni, hogy csöndben legyen, ne hangoskodjon, ne nyűglődjön, de egy másfél évesnek nem. ne tedd ki ennek magatokat, főleg ne a gyereket.

valami barátnő, ismerős csak van?? hálából adsz neki egy bonbont vagy egy csokor virágot, biztos elvállalja valaki. én tuti segítenék, még egy ismerősnek is, ha ráérek.

2010. aug. 17. 10:03
 20/39 anonim ***** válasza:
51%
Két hete volt a nagypapám temetése. A kislányom 15 hónapos. Eszembe sem jutott elvinni. Anyósom vigyázott rá.
2010. aug. 17. 10:12
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!