Elvinnél egy másfél éves gyereket temetésre?
Szerintem el lehet menni vele, ha nincs aki vigyázzon rá, csak egyrészt tényleg jobb lenne kicsit távolabbról állni, másrészt számíts rá, hogy nem fogja türelmesen végigvárni, ezért lehet, hogy közben el kell menni majd.
De azért az lenne a legjobb, ha ez idő alatt valaki vigyázna rá, ha nem is otthon, de akkor a környéken addig valaki sétálna vele, egy ismerős vagy valaki, az nem olyan sok idő, mintha az illető elmenne hozzátok, és még azt is megvárja, amíg te hazaérsz.
A gyerekre szerintem nem lenne rossz hatása, az lehet, hogy akkor ott abban a helyzetben érezné a szomorúságot, de szerintem nem maradna meg benne emlékként, én is pont másfél éves voltam, mikor az egyik mamám halt meg, és egy hónap híján két éves, mikor a másik mamám. Mindkét temetésre elvittek, én semmire nem emlékszem egyiknél se, azt mesélték hogy délután már boldogan futkoztam és én próbáltam "felvidítani" mindenkit.
Viszont az tényleg probléma lehet, ha nyűgös lesz, hangosan sír, esetleg kiabál... kellemetlen helyzet lenne, és gondolom te sem szeretnél a temetés közepén kimenni. Tényleg nincs egy olyan ismerős sem, akire rá tudnád bízni? Ha a rokonok mind a temetésen lesznek, nincs egy megbízható, ismerős szomszéd? Barátnőid, munkatársaid között?
09:53-asnak: 18 éves koráig?! :O
Én 16 éves voltam, mikor az egyik naygpapám meghalt, és 17 mikor a nagymamám. Elképzelhetetlennek tartottam volna, hogy nem vagyok ott a temetésükön, azzal az indokkal, hogy még gyerek vagyok hozzá...
Kisgyerekeknél persze más, de azért egy 17 éves fiatal miért nem való egy hozzátartozója temetésére?
Másfél évest semmiképp nem vinnék. valakire csak rá tudod bízni. 6-7 éves talán már más, annak el lehet magyarázni, hogy csöndben legyen, ne hangoskodjon, ne nyűglődjön, de egy másfél évesnek nem. ne tedd ki ennek magatokat, főleg ne a gyereket.
valami barátnő, ismerős csak van?? hálából adsz neki egy bonbont vagy egy csokor virágot, biztos elvállalja valaki. én tuti segítenék, még egy ismerősnek is, ha ráérek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!