Mégis mi baja lesz attól, hogy dádá lesz? Le lehet pontozni, de akkor sem fogom soha az életben megérteni, mióta okozunk örökre szóló lelki sérülést a kisgyereknek attól, hogy a kezére csapunk. (Mert az elmúlt évezredekben eddig kivétel nélkül minden ember lelki sérült volt, ugye.)
A többit én sem mondom, de egyetértek az előttem szólóval, ehhez elég a józan paraszti ész.
Egyszer a boltban egy nő lebutázta a lányomat, pedig csak megfogott egy almát. Egyből elborította az agyamat a harci ideg, de kulturált maradtam a körülményekhez képest. Higgadtan elmondtam a hölgynek, hogy igaz már 20 hónapos a lányom, de azt még sose hallotta tőlem, hogy buta, hanem azt szoktam mondani neki, ha helytelen dolgot művel, hogy: ilyet csak a buta gyerekek csinálnak, te pedig nem vagy az.
Ja egyébként a cikket nem nyitottam meg, csak ez a történet jutott eszembe a kérdésedről.
a dádá volt nálunk és a rossz voltál is... utána igyekszik kijavítani amit tett és kérdezi hogy jó volt-e? Olyankor megdícsérem, hogy most nagyon jó volt és nagyon ügyes mert kijavította a hibáját..
3 évesem van, egysze játszottunk angry birds-el és mondtam magamra hogy de béna vagyok azóta ha valamit elront már mondja is hogy én béna... szegényem...
Viszont tesóméktól meghallotta, hogy buta és azóta a butát emlegeti ha valamit elront vagy az apja rászól (ott bevett szokás náluk, hogy a gyerek buta vagy ha nagy bajt csinál hü.lyegyerek...) a kislányra meg megsértődnek ha az mondja rájuk hogy "üle" vagy "butta" mikor fegyelmeznék, akkor szájon akarják vágni állandóan.... Pont egy hete szólalkoztunk össze... mondom tökéletesen igaza van a gyereknek, mert ugyanúgy véleményez titeket, mint ti őt ha Ti olyat csináltok ami "nem tetszik neki" (hogy most éppen jogosan fegyelmeznék)...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!