Mik azok a magyar nevek, amiket sose adnál a gyerekednek? Miért?
Nem tudom pontosan, mit rtesz magyar nevek alatt. Például a bibliai nevek (Eszter, János, Judit) magyar neveknek számítanak?
De ha magyar neveknél tartunk, semmiképp nem adnám ezt: Kötöny. Jelentése: lóra termett fenék :))) Nem vicc!
Még egy eszembe jutott: egy Kolost mindig úgy szokott szólongatni a játszón az anyukája, hogy Koloska. Első hallásra poloskának hangzott, eléggé lemerevedtem tőle. Amúgy nem adnék túl fura, magyarkodó nevet. Csenge, Attila, Kinga, Tünde, Árpi, Botond, Villő, Anikó, Gyöngyi, Virág, Ákos tökletesen eléggé magyar nekem. És a legszebb: Réka.
m.
Na ez de jó mert nekem meg pont a Kolos az egyik kedvenc nevem, sosem szólítanám Koloskának egyébként...vagy Koli vagy Koló vagy Kolos de semmiképp sem Koloska.
Nekem azok nem tetszenek már amiket így hirtelen most felkaptak és egy pár éve lett nagyon gyakori Zalán Zétény Hunor Nimród Bendegúz Csenge Boglárka.
Szóval ezeket a gyakoriságuk miatt nem adnám de ezt a Töhötöm Örs, Kond Kerecsen stb. vonalat se mert ez meg már annyira távol áll szerintem becézhetetlenek is.
Nekem nem tetszenek a túl beszédes nevek: Farkas, Alma, Bátor, Hajnal, Táltos, ...
Nem szeretem a -ka, -ke végződésű neveket sem: Bíborka, Boróka, Hajnalka, ...
Gyermekeim magyar neveket kaptak, de aránylag könnyű volt választani, mert sok gyönyörű magyar név van.
Jujj, előkeresem mik voltak azok a magyar nevek, amiktől lesápadt az anyósom, mikor soroltuk, "mit adnánk a gyereknek", utána nem kérdezgették mi lesz a kicsi neve...
Csegő; Csenger; Gibárt...:) jah ezek fiú nevek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!