Ha szélesebb lenne a nevek választéka, mint Amerikában, milyen nevet választanál magadnak vagy a gyerekednek?
Legyen az külföldi vagy belföldi név, személynév vagy más főnév (Mogyoró, Szellő vagy mint Amerikában Sunday --> ezek mind valósak). Esetleg a külföldi személyneveket engedélyeztetnéd itthon? Pl: Holly, Rose (így), Ginevra (ez utóbbi szerintem gyönyörű név)
Te mit választanál?
Magyarként sosem választanék ilyen hangzású neveket.
Ha amerikai lennék, akkor tetszene a Joshua (Josh), és a Julia (July).
Magyarként magyar nevet adnék a gyerekemnek. Nagyon tetszik pl. a Szira és a Zselyke név.
Ha Amerikában élnék, akkor a fiam James lenne, a lányom pedig Holly, vagy Grace.
(Egyébként nekem a Málna és a Mogyoró, Dió, Alma nevek is tetszenek, és második névnek adnám is. De elsőnek? Mintha célkeresztet rajzolnék a gyerek hátára)
Nekem ikreim lennének, egy fiú és egy lány, akiket Dominonak és Dominanak hívnék. Najó, ez csak vicc. :D
Személy szerint tetszik a Pilar, Yésica és a Kevin is, bár utóbbi manapság elég cigányos... Meg még a Brian.
Egyik ismerősöméknél az a helyzet áll fent, hogy az apa amerikai, az anya magyar. Most itthon élnek, a kisfiú 6, a kislány 1 éves, amerikai nevekkel. A kisfiút állandóan piszkálják, még a tanárok is megszólták a neve miatt, gondolom a kislánynál sem lesz másképp, ... nyilván nem tudják, hogy ők visszamennek Amerikába, és ott is maradnak, tehát oda illő nevet kaptak. Félig-meddig érthető mindkét oldal.
Viszont ha MO-n élünk, akkor nem adok a gyerekemnek ilyen nevet, mert szét fogják szedni alsóba az osztálytársak, és lelkileg elég beteg lesz, mint a fent említett pl-ban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!