Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ti hogyan oldottátok meg ezt?...

Ti hogyan oldottátok meg ezt? Többi lent!

Figyelt kérdés
Van egy 5 éves fiú ikerpárunk ,akik már 2 éves koruk óta nem alszanak d.u alvást ,hozzá szoktam már , viszont 5 hónapja kistesót kaptak , és nem hagyják aludni , kiabálnak stb .. Amikor sétálunk és mondjuk a hugi akkor aludni azt se hagyák , ti ezt hogyan oldotáttok meg ?

2013. ápr. 30. 13:51
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
14%
Nem kell elhoznod őket, csak azért, mert otthon vagy!
2013. ápr. 30. 14:07
 12/20 A kérdező kommentje:
Hétközbe 6:30-kor kelnek 7:30 viszi őket apuka oviba , de akkor is 10-kor alig tudom őket letenni , pedig egész délután lent vannak az udvaron :) Egyszerűen nem fáradnak el . De hogy mondjam meg az óvónőnek aki már többször szólt , hogy ez úgy szokás , hogy akinek otthon van az anyukája az nyáron nem megy , és délbe haza hozák őket
2013. ápr. 30. 14:13
 13/20 anonim ***** válasza:
68%
Nem kérhetnek ilyet, hogy hozd el őket. Nem kell neki magyarázkodni. Ha nem akarsz nem mész értük ebéd után és kész.
2013. ápr. 30. 14:22
 14/20 anonim ***** válasza:
48%
Még te panaszolhatnád be az óvónőt a főnökének, vagy ha ő is így gondolja, akkor jelenthetnéd a fenntartónak, hogy teljesen szabálytalanul ilyet követelnek tőled.
2013. ápr. 30. 14:24
 15/20 anonim ***** válasza:
Nyáron sem várhatják el, hogy ne vidd őket, esetleg akkor, ha van 4 hetes takarítási szünet. Ha akarod, viszed, ha akarod, otthon tartod őket.
2013. ápr. 30. 14:26
 16/20 anonim ***** válasza:
49%
Jó. Vidd haza délben a fiúkat, a kicsit meg add oda az ovónőnek, hogy altassa el...
2013. ápr. 30. 14:36
 17/20 anonim ***** válasza:
40%
Látom jött egy óvónő lepontozgatni. Nem baj. Mindenki tudja, hogy a nagyrészük bepróbálkozik ilyesmivel, mert megpróbál minél több gyerektől megszabadulni. Az már nem érdekli, hogy egyébként ezért kapja a fizetését.
2013. ápr. 30. 14:39
 18/20 anonim ***** válasza:
86%
Én egyet nem értek: óvodakérdés ide vagy oda, két 5 éves gyereknek már illene ott tartania, hogy nem zavarják a baba alvását. Én inkább azt javasolom, hogy igenis vidd őket haza délben és tanítsd meg nekik, hogy ha azt mondod, most CSENDBEN játszunk, rajzolunk, legózunk, törölgetünk, építőkockázunk és nem visítunk, MERT alszik a kistesó, akkor azt természetesnek vegyék, hogy be is tartsák.
2013. ápr. 30. 15:51
 19/20 anonim ***** válasza:
80%

Nem az a legfőbb probléma, hogy nem alszanak délután (én sem tudtam délután aludni kb 3 éves korom óta), és nem is az, hogy elhozod őket az oviból, hanem hogy nem hagyják aludni a kistesót.

Egy 5 éves gyerek már nem baba, igenis meg kellene tudni velük beszélni, hogy a babának alvásra van szüksége, ezért nekik most csendben kell maradni.

Egyébként hogy őszinte legyek, nekem már az a megfogalmazás sem tetszik, hogy azt írod, hogy a nagyobb gyerekeid kaptak egy kistesót. Ezzel azt sugallod, hogy a kisbaba csak egy játékszer, és a többi gyerekednek nem kell figyelembe venni az ő igényeit, ezért úgy próbálod megoldani a problémát, hogy alvásra akarod őket bírni, nehogy véletlenül korlátozd őket a délutáni hangoskodásban. Ezért változtatni kell az egész család hozzáállásán, nem a gyerekeid kaptak egy kistesót, hanem bővült a család egy teljes jogú családtaggal, akinek az igényeit igenis az egész családnak figyelembe kell venni.

2013. máj. 1. 05:02
 20/20 Csenge225 válasza:
Lehet h sportolni kéne őket járatni, mert attól elfáradnának és este már sokkal korábban álmosak lesznek.
2014. okt. 30. 19:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!