23 hetes kismama vagyok. Mivel erősíthetném a combomat és a fenekemet?
Eddig nem híztam, vagyis az a 2 kiló jött vissza amit az elején lefogytam. Most olyan puhának érzem a combom és a popsim, nem ilyen volt, talán egy kicsit narancsbőrös is lett. Nem tudom hogy milyen gyakorlatokat végezzek ezek a területek erősítésére, van egy szobabiciklim, esetleg azon tekerhetek naponta valamennyit? Azért kérdezem mert februárban volt egy vetélésem, de a mostani terhességemmel minden rendben van, minden leletem tökéletes. Köszönöm a válaszokat!
23 hetes km
Szia!
Nekem terhességi cukrom van, mikor kiderült, a nőgyogyi tornát javasolt. Kérdeztem, hogy milyet, mert kismamtorna dvd-m van otthon, bár az inkább gyógytorna jellegű. Erre mondta, hogy olyat, amiben kellően, de kellemesen kifáradok: akár szobabicikli, úszás, ha másnem napi egy óra séta.
Szóval a biciklizésről tényleg eltérnek a vélemények, de én azt tartom, ha már a doki is javasolta, hogy a szobabicikli nem árt. Azzal nem tudsz elesni. Szerintem biciklizni csak azért nem jó terhesen, nehogy elzúgjon az ember, hiszen már nem olyan az egyensúlyérzéke.
Én egyébként Rubint Réka kismamatornáját próbáltam ki, igaz már csak a harmadik harmad húsz percét csinálom, de szerintem abszolut bírható, kicsit kifáradok, de kellemesen. Ha valami gond lenne, abba lehet hagyni és lepihenni. Plusz kombinálom gyógytornával.
Ja, és a dokinál még a legmagic-re is rákérdeztem annó, azt is mondta, hogy lehet, nyugodtan, csak módjával.
Úgyhogy szerintem először konzultálj a dokiddal, ha ő engedi a tornát, hajrá. Szerintem végül is nem betegek vagyunk, a fenék, váll, karizmokat simán lehet edzeni. Sőt a gyógytornán még a hasit is szoktuk, de csak felülről néhányszor (amikor a kezed viszed végig a behajlított comobodon addig, amíg a lapockád eljön a földtől, de a derekad még lenntmarad) Állítólag kellenek is ezek a gyakorlatok. A belsőcombit is lehet tágítani, ne a szülőszobán feszegessék szét először...
Az a gyakorlat is jó, amikor hanyattfekve behajlított térdekkel a popsidat emelgeted felfelé. Persze összehúzott fenékizmokkal.
Én ennyit "tanultam" ezeket próbálom alkalmazni.
Helyes testtartásra törekedni, esetleg jó ha van egy fittball labdád otthon. Nekem nagyon bevált.
De nem vagyok orvos se, gyógytornász se! Mindenképpen a doki véleménye számít! Én legalábbis rá hallgatok!
Még valami :o) Narancsbőrre nekem nagyon bejött a sok-sok folyadék. Ha sok vizet iszom, észrevenni a combomon, hogy nem annyira görönygyös, mint mikor alig iszom....
Üdv,
31 hetes kismami
Láttam közben kérdeztél is: Nálunk a terhestornán feszítőt nem edzünk, csak csípőt, feneket. Azt nagyon szeretem, mikor oldalt kell feküdni, behajlított lábbakkal, a kezeddel megtámasztod magad, behúzott csípővel, hogy egyenes legyen a hát, és a felső lábadat emelgeted visszafeszített lábfejjel.
Behajlított lábbal, aztán kinyújtod és úgy, aztán hogy a sarkad a plafon felé néz, ez már inkább fenékre megy.
Én ezeket szoktam pl Barátok közt nézése közben az ágyon :o)) megérzem, de izomlázam nem nagyon volt tőle másnap. De így a jó, állítólag nem jó, ha annyit tornázol várandósan, hogy izomláz legyen belőle. Inkább minden nap kicsit.
A belső combit meg úgy nyújtottuk, hogy hanyattfekvésben behúzott térdekkel összerakod a két talpad, és amennyire bírod széttárod a két térded, közben a derekad besüppeszted a földb és összeszorítod a popsid. Aztán kiengeded, és ezeket ismétled.
De ezeknél is fontos a helyes testrartás, amit nem biztos, hogy itt én normális le tudok írni neked. Egyszer azért érdemes elmenni egy ilyen terhes, vagy kismamatornára.
Utolsó voltam
Üdv,
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!