Ha kiderülne, hogy van egy olyan betegségetek, ami valószínűleg öröklődne a kisbabátokra, akkor is szülnétek?
ez így elég hülye kérdés már ne haragudj :)
milyen betegség?
mert lehet az mondjuk egy allergia, amit örökölhet a gyerek meg lehet egy olyan betegség ami egész életében rontja az életminőségét, ne adj isten valami halálos betegség...
Hát ha lehet kezelni,nem halálos, nem fogyatékosság, nem fájdalmas és nagy változást nem jelent az életében, akkor igen.
Viszont ha szenvedne és én szenvedni látnám,akadályoztatva lenne vagy ha az élete 70 %-át kórházban töltené akkor biztosan nem, mivel tuti belehalnék a lelkiismeret furdalásba és felőrölné mind a gyereket és minket is. Úgy nincs értelme.
Én érintett vagyok a témában, egy izombetegségem van, ami 50% eséllyel öröklődik. Maga a betegség általában nem jelentkezik súlyos formában, legtöbbször csak enyhe fokú izomgyengeséget okoz, ami a mindennapi életben nem akadályozó tényező, csak mondjuk nem lehet élsportoló az, aki ilyen betegségben szenved. Viszont ha egyéb problémákkal is társul a betegség, ami gátolja a mozgásfejlődés normál lezajlását (pl csípőficam), akkor súlyos problémákat, akár járásképtelenséget is okozhat, esetemben ez a helyzet.
Mi úgy döntöttünk a férjemmel, hogy vállalunk saját gyereket, mivel a kockázat a betegség súlyos lefolyására elég kicsi, ahhoz több tényezőnek is elég szerencsétlenül kell alakulnia, és hát egészséges pároknál is alakulhat szerencsétlenül a helyzet, senkinek nem lehet garantálni, hogy biztosan egészséges gyereke fog születni.
A kisfiam elmúlt 1 éves, szerencsére minden rendben van vele, már lépeget.
De igaza van az előttem válaszolóknak, ez nagyban függ attól, hogy milyen jellegű betegségről beszélünk. Ha pl. egy halálos betegségről van szó, vagy valami olyan rendellenességről, ami nagy valószínűséggel súlyosan rontaná az életminőséget, akkor én sem mertem volna saját gyereket vállalni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!