Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Főleg PCO-soktól! Milyen...

Főleg PCO-soktól! Milyen tüneteitek voltak, mielőtt kiderült volna a betegségetek? (többi lent)

Figyelt kérdés

Én már más fél éve járok nőgyógyászati endokrinológiára, de nem igazán tudja az orvos, hogy mi is okozza a gondot nálam. Teljesen össze-vissza jön meg. Van mikor egy hónapba kétszer is, van olyan hogy hónapokig semmi. Nehezen fogyok, pedig mindent megteszek ennek érdekében (étrend váltás, heti kétszer-háromszor zumbázás), észre vettem, hogy egyre sötétebb a bajuszom, gyorsan nő a szőr rajtam. Iszonyatosan hullik a hajam. Sokszor hirtelen édesség utáni vágy tör rám.

Kicsit félek, mert a vőlegényemmel egy-két éven belül szeretnénk babát és nem tudom, hogy ha addig ne derítik ki mi a bajom, akkor mennyi esélyem lesz rá.

Köszönöm előre is a válaszotokat.

2012. júl. 27. 09:53
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:

Szia! Mi két és fél éve szeretnénk babát. ÍEgy év utn mentünk medőségi központba, ahol a vévételem alapján azt mondták, nem mindig van peteérésem, és ezt setiumálással el tudják érni. (De mi van ha nem)

Mi ezzel nem elégedtünk meg, és elmentük endokrinológushoz. Nála derült ki részletesebb hormonképpel, és egy jobb ultrahanggal a nőgyógyásznál, hogy PCO+IR van.

Nekem pl tök rendszeres a vérzésem az utóbbi években, csak nincs rendes peteérésem. Hullott a hajam, de az sem erősen, és megjelent a bajusz és a mellbimbóknál szőrszálak. Elég zavaró volt, bár nem feltűnő.

Merckformint szedek és cukormentesen étkezem. Nincs túlsúlyom sem, így nagyon nem kell számolgatnom, hogy mennyit eszem. A mozgással most kicsit leálltam, de az is kell a gyógyuláshoz.

Már 8 hónapja szedem ezt a gyógyszert,de egyelőre még mindig várjuk a gólyát. Eléggé el vagyok kettyenve, mert úgy érzem, sosem sikerül már :(

29/N

2012. júl. 27. 09:59
 2/20 A kérdező kommentje:

Köszönöm a hozzászólásodat és kívánom, hogy sikerüljön a baba. Én még elég fiatal vagyok (22), de szeretném időben rendbe hozatni a gondokat, hogy ne akkor küszködjek, amikor már akarjuk a babát.

Én sajnos folyamatosan küzdök a súlyommal. Az UH sok apró tüszőt mutatott ki. A vérvételemen nem volt eltérés a hormonok esetén, de nem biztos h jókor voltam, hisz csak pár csepp vérzésem volt akkor.

Lelkileg egyre nehezebben viselem ezt a bizonytalanságot.

Még egyszer sok sikert a babához!

2012. júl. 27. 10:03
 3/20 anonim ***** válasza:
Tesómnak rendszertelen volt a vérzése néha hónapokig nem volt,eléggé görcsölt mindig,hízás ,szőrösödés mint neked.A doki azt mondta 20 éves korában nem valószínű hogy lesz gyereke.Nem is védekezett ,nem volt semmi kezelésen .Van egy 10 éves fia.Most szeretne mégegyet fél év óta próbálkoznak...
2012. júl. 27. 10:03
 4/20 anonim ***** válasza:

Köszi Kedves Kérdező!

Jól teszed, ha rendberakod magad időben.

Én sajnos nem tudtam az egészről, mert nekem leginkább a "meddőség" jelezte, hogy gond van.

Milyen gyógyszert szedsz? TSHd (pajzsmirigyhormon) milyen?

2012. júl. 27. 10:07
 5/20 anonim ***** válasza:

Tünetek lehetnek:

• szőrösödés, ez nem az általános területeket érinti, hanem az arc, a nyak, a toka, a has, a mellkas területén megjelenő szőrszálakat.

• elhízás, a cukorlebontásának-zavara miatt, gyakran alakul ki, akár túlsúlyos akár normál testalkatú, akár kifejezetten vékony betegről beszélünk, valószínűsíthető, hogy az elhízás a hasi területeket érinti majd leginkább.

• zsíros, pattanásos bőr az esetek szintén nagy részében előfordul

• hajhullás

• egy barnás-fekete bőrelváltozás a tarkó illetve a hajlatok (hónalj, mell alatti terület, lágyékhajlat) területén, orvosi kifejezéssel: acanthosis nigricans, ez főleg az elhízottaknál alakul ki,de már gyerekkorban megjelenhet.

• éhségérzet hiánya, nincs korgó gyomor, csak leeső vércukor. Nagyon sokszor előfordul, hogy a beteg nem éhes, sokszor egész nap, viszont mikor a vércukra leesik hipoglikémiás rohamot kap. Ez szédüléssel, homályos látással, kézremegéssel jár és persze hatalmas cukoréhséggel.

• hormonális tünetek, a hormonháztartás felborul

• menstruációs zavarok, túl rövid vagy túl hosszú ciklus, folyamatos „barnázások”, közti vérzések

• ciszták a petefészekben

• magas koleszterinszint, zsírszegény étkezés ellenére is

6/20 anonim ***** válasza:
Nekem rendszertelen volt a vérzésem, de annyira hogy szinte egész hónapban megvolt! Vérszegény lettem. Felírták a fogamzásgátlót és vastablettát. 2 éve hagytam abba a gyógyszert (24 vagyok) és azóta nem jön a baba. volt drilling műtétem is és most meg meddőségibe járunk és most készülünk lombikra.
 7/20 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Hát a pajzsmirigyemmel gond volt, ugyanis Basedow kórom van, de azt már egy éve rendbe hozták, és azt mondta a doki, hogy az már nem lehet a probléma forrása. Tehát normális TSH, FT3, FT4-em van. Az a baj, hogy a környéken ő az egyetlen nőgyógyászati endokrinológus. A legtöbb tünet sajnos illik rám, de még se mutatja a vér eredmény. Most csinálták meg az inzulin és cukor terhelést nekem, hétfőn megyek vissza. Lehet én metformint kapok akkor?

2012. júl. 27. 10:19
 8/20 anonim ***** válasza:

Igen szerintem.

De ha rendberak, megéri nem?

Majd írd meg mi lett a terhelés eredménye.

Töténetem: csakazertis2010.blogspot.com

2012. júl. 27. 10:26
 9/20 A kérdező kommentje:

Rendben, megírom.

Én már nem bánom, hogy mit csinál, csak hozzon rendben.

Mert nagyon szeretnék kis babát.

2012. júl. 27. 10:35
 10/20 A kérdező kommentje:
Sokat fogom olvasni a blogodat, mert úgy érzem erőt adsz, ebben a néha reménytelen, várakozással teli időszakban. Sok sikert és jó pihenést nektek!
2012. júl. 27. 10:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!