Főleg PCO-soktól! Milyen tüneteitek voltak, mielőtt kiderült volna a betegségetek? (többi lent)
Én már más fél éve járok nőgyógyászati endokrinológiára, de nem igazán tudja az orvos, hogy mi is okozza a gondot nálam. Teljesen össze-vissza jön meg. Van mikor egy hónapba kétszer is, van olyan hogy hónapokig semmi. Nehezen fogyok, pedig mindent megteszek ennek érdekében (étrend váltás, heti kétszer-háromszor zumbázás), észre vettem, hogy egyre sötétebb a bajuszom, gyorsan nő a szőr rajtam. Iszonyatosan hullik a hajam. Sokszor hirtelen édesség utáni vágy tör rám.
Kicsit félek, mert a vőlegényemmel egy-két éven belül szeretnénk babát és nem tudom, hogy ha addig ne derítik ki mi a bajom, akkor mennyi esélyem lesz rá.
Köszönöm előre is a válaszotokat.
Szia!
Ezek abszolút PCO tünetek, bár nálam ezek közül csak a rendszertelen menstruáció volt meg ill. az édesség utáni vágy. Sok cisztám volt, és kemény inzulinrezisztanciám, de három hónap Meforal szedés után megfogant a kislányunk, ekkorra a petefészkeim már teljesen tiszták is voltak, a ciklusom 28 napos, középidei peteéréssel, és rengeteget fogytam is pl. vékonyabb lettem, mint valaha.
A gyógyszerért nagyon meg kellett küzdenem, mire a Mensmentisben azonnal megkaptam, de mióta az én városomban bezárt a rendelőjük, csak a férjem "hajlandó" kiírni nekem. Sajnos a többi endodoki szerint tökéletes az az eredmény, amire a Mensben azonnal gyógyszert kaptam anno, és ami minden gondomat rendezte.
3 hónapos baba anyukája.
szia,
nálam a tünetek ezek voltak:
-sok ciszta a petefészekben
-15 év alatt 4 spontán ciklus
-szőrösödés (bajuszt végleges lézeressel kezeltettem)
-hajhullás (15 éve folyamatos, hol jobb, hol rosszabb)
-volt olyan, hogy félrebeszéltem, gondolom az extrém alacsony cukorszint miatt, egyik terheléses eredményem 1.5 volt, amire az akkori doki semmit sem reagált...
-az összes hormonom fel volt borulva, és emellett autoimmun PM alulműködésem is van
-természetesen a fentiekből következő meddőség
Ha teheted, menj a Mensmentisbe Budapesten, engem 8 hónapig kezeltek, és spontán terhes lettem, 38 hetes vagyok. Elsősorban az inzulint kell helyreállítani, nincs értelme meddőségi központokban hormonokat nyomatni. Mozgás, diéta és gyógyszer segít.
Sok sikert!
Gratulálok nektek a babákhoz!
Köszönöm a válaszokat, meglátom, hogy hétfőn végül mire jut az orvos, és ha ezek után se tud semmi kézzel foghatót mondani, akkor orvos váltás.
Köszönöm a biztatást. Most már sokkal pozitívabban látom én is a dolgokat. :) Jó egészséget nektek, és persze a piciknek is, akik pedig még próbálkoznak, azoknak kitartást és mi hamarabbi gyermekáldást. :)
Nővéremnél ezek a tünetek voltak-vannak:
- nincs peteérése, nincs menstruációja, ebből kifolyólag sok ciszta van a petefészkében
- nagyon pattanásos a bőre
- egyfolytában szomjas
- gyakran esik le a vércukra
- kórosan sovány, nem is tud hízni
15 évesen jött meg az első menzeszem, de még 18 évesen is csak évente kétszer volt. Emellett erős a szőrzetem.
A bőröm sem a legszebb, de az azért egyáltalán nem vészes.
Súlyproblémám sosem volt, a hajam sem hullott.Volt terheléses cukor és inzulinvizsgálatom, de nekem nincs IR-em.
Látatod, hogy nem mindenkinél jelentkezik minden tünet.
Neked a tünetek alapján jó eséllyel PCOS-ed van.
IR-em nekem sincs, PCOS-em viszont van.
Én naponta-kétnaponta szoktam inni cickafarkfű-teát. Egész szépen rendberakta a ciklusomat. A dokik nem értek semmit, mert vérkép alapján nem tudták kimutatni, hogy mitől van, pajzsmirigy elvileg rendben van...
2 alkalommal estem teherbe még a kezelések és vizsgálatok előtt-közben. Mindkettő elvetélt.
Most viszont 2 hónapja iszom a cickafarkfüvet (6 hét ivás, 2 hét pihi, napi 1 bögre este) és... nem merem elkiabálni, de úgy tűnik, halvány a tesztem. Lehet, hogy van köze a teának hozzá, a cickafark sokféle női dolgot helyrerak. Pl mikor felfáztam, ülőfürdőztem, és 2-3 alkalom segített.
Egy szó, mint száz: óvatosan, de szerintem próbáld ki. Én gyümölcsteába tettem, ízesítve, úgy ittam. Tényleg rendbe rakja a ciklust.
Sajnos, a szőrszálakat nem tünteti el, de majd a lézer megoldja... :) Nekem pl teljesen szőrös az egész hasam, a fenekem, az állam, a mellem is. Mostmár a karomon is elkezdett sötétedni... túlsúlyom a babák óta tartósan 10kg, nem megy se fel, se le. Ja! Egy fontos apróság: allergiás vagyok az édesítőszerekre, bio tiszta fruktózt használok kristálycukor helyett.
Én bízom! És neked is kitartást!!!
23 éves
Köszönöm a válaszodat! Nagyon szurkolok, hogy sikerüljön a baba.
Megpróbálkozok vele, hátha segít. :)
Sziasztok!
Kértétek, hogy írjam le az inzulin terhelés eredményét. Kiderült, hogy inzulin rezisztenciám van. Adimet kaptam (metformin hatóanyag). Étrendben valami tanácsot tudtok adni? köszi előre is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!