Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Főleg PCO-soktól! Milyen...

Főleg PCO-soktól! Milyen tüneteitek voltak, mielőtt kiderült volna a betegségetek? (többi lent)

Figyelt kérdés

Én már más fél éve járok nőgyógyászati endokrinológiára, de nem igazán tudja az orvos, hogy mi is okozza a gondot nálam. Teljesen össze-vissza jön meg. Van mikor egy hónapba kétszer is, van olyan hogy hónapokig semmi. Nehezen fogyok, pedig mindent megteszek ennek érdekében (étrend váltás, heti kétszer-háromszor zumbázás), észre vettem, hogy egyre sötétebb a bajuszom, gyorsan nő a szőr rajtam. Iszonyatosan hullik a hajam. Sokszor hirtelen édesség utáni vágy tör rám.

Kicsit félek, mert a vőlegényemmel egy-két éven belül szeretnénk babát és nem tudom, hogy ha addig ne derítik ki mi a bajom, akkor mennyi esélyem lesz rá.

Köszönöm előre is a válaszotokat.

2012. júl. 27. 09:53
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

Szia!

Ezek abszolút PCO tünetek, bár nálam ezek közül csak a rendszertelen menstruáció volt meg ill. az édesség utáni vágy. Sok cisztám volt, és kemény inzulinrezisztanciám, de három hónap Meforal szedés után megfogant a kislányunk, ekkorra a petefészkeim már teljesen tiszták is voltak, a ciklusom 28 napos, középidei peteéréssel, és rengeteget fogytam is pl. vékonyabb lettem, mint valaha.

A gyógyszerért nagyon meg kellett küzdenem, mire a Mensmentisben azonnal megkaptam, de mióta az én városomban bezárt a rendelőjük, csak a férjem "hajlandó" kiírni nekem. Sajnos a többi endodoki szerint tökéletes az az eredmény, amire a Mensben azonnal gyógyszert kaptam anno, és ami minden gondomat rendezte.

3 hónapos baba anyukája.

2012. júl. 27. 10:58
 12/20 anonim ***** válasza:

szia,

nálam a tünetek ezek voltak:

-sok ciszta a petefészekben

-15 év alatt 4 spontán ciklus

-szőrösödés (bajuszt végleges lézeressel kezeltettem)

-hajhullás (15 éve folyamatos, hol jobb, hol rosszabb)

-volt olyan, hogy félrebeszéltem, gondolom az extrém alacsony cukorszint miatt, egyik terheléses eredményem 1.5 volt, amire az akkori doki semmit sem reagált...

-az összes hormonom fel volt borulva, és emellett autoimmun PM alulműködésem is van

-természetesen a fentiekből következő meddőség

Ha teheted, menj a Mensmentisbe Budapesten, engem 8 hónapig kezeltek, és spontán terhes lettem, 38 hetes vagyok. Elsősorban az inzulint kell helyreállítani, nincs értelme meddőségi központokban hormonokat nyomatni. Mozgás, diéta és gyógyszer segít.

Sok sikert!

2012. júl. 27. 11:28
 13/20 A kérdező kommentje:

Gratulálok nektek a babákhoz!

Köszönöm a válaszokat, meglátom, hogy hétfőn végül mire jut az orvos, és ha ezek után se tud semmi kézzel foghatót mondani, akkor orvos váltás.

Köszönöm a biztatást. Most már sokkal pozitívabban látom én is a dolgokat. :) Jó egészséget nektek, és persze a piciknek is, akik pedig még próbálkoznak, azoknak kitartást és mi hamarabbi gyermekáldást. :)

2012. júl. 27. 11:33
 14/20 anonim ***** válasza:

Nővéremnél ezek a tünetek voltak-vannak:

- nincs peteérése, nincs menstruációja, ebből kifolyólag sok ciszta van a petefészkében

- nagyon pattanásos a bőre

- egyfolytában szomjas

- gyakran esik le a vércukra

- kórosan sovány, nem is tud hízni

2012. júl. 27. 12:00
 15/20 A kérdező kommentje:
A pattanásos bőr rám is jellemző. Hiába eszek sok vitamint, akkor is töredezik a körmöm, hullik a hajam. Én viszont alig tudok fogyni.
2012. júl. 27. 12:32
 16/20 anonim ***** válasza:

15 évesen jött meg az első menzeszem, de még 18 évesen is csak évente kétszer volt. Emellett erős a szőrzetem.

A bőröm sem a legszebb, de az azért egyáltalán nem vészes.

Súlyproblémám sosem volt, a hajam sem hullott.Volt terheléses cukor és inzulinvizsgálatom, de nekem nincs IR-em.

Látatod, hogy nem mindenkinél jelentkezik minden tünet.

Neked a tünetek alapján jó eséllyel PCOS-ed van.

2012. júl. 27. 13:54
 17/20 A kérdező kommentje:
Akkor nem értem a doki miért akarja bebeszélni nekem, hogy nincs semmi bajom. Hisz tudom, hogy nem így kéne működni a testemnek.
2012. júl. 27. 15:27
 18/20 anonim ***** válasza:

IR-em nekem sincs, PCOS-em viszont van.

Én naponta-kétnaponta szoktam inni cickafarkfű-teát. Egész szépen rendberakta a ciklusomat. A dokik nem értek semmit, mert vérkép alapján nem tudták kimutatni, hogy mitől van, pajzsmirigy elvileg rendben van...

2 alkalommal estem teherbe még a kezelések és vizsgálatok előtt-közben. Mindkettő elvetélt.

Most viszont 2 hónapja iszom a cickafarkfüvet (6 hét ivás, 2 hét pihi, napi 1 bögre este) és... nem merem elkiabálni, de úgy tűnik, halvány a tesztem. Lehet, hogy van köze a teának hozzá, a cickafark sokféle női dolgot helyrerak. Pl mikor felfáztam, ülőfürdőztem, és 2-3 alkalom segített.

Egy szó, mint száz: óvatosan, de szerintem próbáld ki. Én gyümölcsteába tettem, ízesítve, úgy ittam. Tényleg rendbe rakja a ciklust.

Sajnos, a szőrszálakat nem tünteti el, de majd a lézer megoldja... :) Nekem pl teljesen szőrös az egész hasam, a fenekem, az állam, a mellem is. Mostmár a karomon is elkezdett sötétedni... túlsúlyom a babák óta tartósan 10kg, nem megy se fel, se le. Ja! Egy fontos apróság: allergiás vagyok az édesítőszerekre, bio tiszta fruktózt használok kristálycukor helyett.

Én bízom! És neked is kitartást!!!

23 éves

2012. júl. 29. 14:09
 19/20 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszodat! Nagyon szurkolok, hogy sikerüljön a baba.

Megpróbálkozok vele, hátha segít. :)

2012. júl. 29. 17:06
 20/20 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

Kértétek, hogy írjam le az inzulin terhelés eredményét. Kiderült, hogy inzulin rezisztenciám van. Adimet kaptam (metformin hatóanyag). Étrendben valami tanácsot tudtok adni? köszi előre is.

2012. júl. 30. 15:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!