Diplomához kötni az anyaságot?
Figyelt kérdés
Úgy hiszem igen komoly gondok vannak a gyerek vállaló réteggel ma Magyarországon.
Olyan bődületes baromságokat kérdeznek az anuykák, vagy annak valók, nem csak itt, benn a kórházban vagy épp magánrendelése is, hogy egyszerűen sírva fakadnék :(
Pl::Ha ikreket várok, dupla terhesvitamin kell?(itt is és a kórházban is kérdezték már...)
Terhes lehetek-e ha menstruáció alatt szexeltünk és gumit húzott? stb....
Nem hiszem el, hogy ilyen tudatlanok legyenek a nők....
2013. ápr. 25. 08:51
21/26 anonim válasza:
Szerintem a te kérdésed is simán beleillik abba a kérdéscsokorba, amit épp kritizálni akarsz.
Ekkora baromságot, hogy végzettség kéne a teherbeeséshez.
22/26 anonim válasza:
Nem a végzettség,vagy az iskolai jegy mutatja meg az intelligencia szintet.Lehet valaki szín 5ös,három diplomás de az élethez hülye.
23/26 anonim válasza:
Lemaradt, a másik ember korlátozása itt nagyon elterjedt,felsőbbrendűnek gondolod talán magad,hogy korlátoznád a többi embert mikor vállalhat gyereket? Nem attól lesz valaki jó anya,hogy elolvasta a sok könyvet amit pénzhajhász pszicho emberkék írogatnak,vagy diplomája van,vagy gazdag.Én azon fakadok sírva lassan,hogy sokan lassan gondolkodni sem tudnak legalábbis ezen az oldalon,és más életébe vájkálnak és becsmérelik a másikat,hogy Ő nem érdemli meg,hogy szüljön mert mondjuk kék a haja vagy mert csak 2 éves,vagy mert nem a legújabb trend szerint eteti a gyereket.
25/26 anonim válasza:
Szerintem az lenne a legmegfelelőbb, ha a gyermekvédelmi dolgokat komolyabban vennék. Pl. ne lehessen lemondani a védőnőről, heti rendszerességgel ellenőrizze a gyereket otthon fél éves koráig, és ha nem látszódik semmi gond, akkor egyre kevesebbszer utána, ha meg igen, akkor gyakrabban. Akinek ez nyűg, gondoljon bele, hogy ezzel a rendelkezéssel hány gyereket menthetnének meg, azt a heti 10 percet ki lehetne bírni arra gondolva, h hány ártatlan lélek miatt van ez. A gyerekorvoshoz is legyen kötelező félévente vizsgálatra vinni, amíg a gyerek nem jár intézménybe, aki meg nem viszi, szigorúan büntetni, hogy rá legyenek kényszerítve, hogy lássa szakember a gyereket. Az intézménybe járó gyerekekkel meg havonta beszélgessen el pszichológus, kiszűrni az esetleges problémákat stb... Tudom, hogy túlkontrolláltságnak tűnhet, de szerintem mindenki megtehet annyit, h ezt túléli a sok veszélyeztetett gyerek érdekében. Ja meg a gyámügy munkáját is sokkal jobban kéne kontrollálni, mert gyakran vesznek el olyantól gyereket akitől nem kéne, a másiknál meg otthagyják aki veszélyeztetve van.
26/26 anonim válasza:
25-ös válaszoló ez nem csak túlkontrolláltságnak tűnhet, hanem az is. Heti rendszerességgel védőnő? A védőnő nem is tudna annyi gyermeket egy hétre bezsúfolni, kimenni meg főleg nem. Az lenne a vége, hogy anyuka esőben, hóban, szélben hordozza hetente a gyermeket védőnőhöz, amire nincs szükség. Egyébként az elején a kisfiam lassan gyarapodott, és védőnő kérte, hogy gyakrabban ellenőrizhesse, természetesen ezzel egyetértettem és vittem is, mert indokolt volt. Inkább a környezettanulmány, meg az első pár látogatás után védőnő szűrje ki azokat a családokat, akiket szerinte indokoltabb gyakrabban megnézni. Ha pedig hetekig nem tud bejutni, akkor jelentse ezt felsőbb szervnek és azok cselekedjenek. Ennél a legutolsó esetnél is az volt a gond, hogy védőnő nem tudott bejutni és itt annyiban is maradt a történet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!