Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ti szoktátok mondani a párotok...

Ti szoktátok mondani a párotoknak, hogy jó anya, jó apa? Mármint "dicséritek" egymást, szoktatok ilyenekről beszélgetni?

Figyelt kérdés
Meg szoktátok beszélni, kinek mi a legjobb tulajdonsága a gyereknevelést illetően? Egy véleményen vagytok?

2013. ápr. 23. 11:35
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Nekem szokta mondani a férjem hogy olyan jó Anyja vagyok a gyereknek, de nekem a legnagyobb elismerés az, amikor a 4 éves lányom azt mondja szeretlek Anya, és megpuszil.
2013. ápr. 23. 11:38
 2/14 anonim ***** válasza:

pozitívumokról nem igazán szoktunk beszélni, inkább a negatívumról :)

ha valamivel nem értünk egyet vagy szerintünk a másik rosszul reagált, nem jól csinált valamit akkor este ha elaludt a gyerek megbeszéljük.

de amúgy sajnos sok alkalmunk nincs rá, hogy a másikat lessük mit csinál, ha nem dolgozik, én dolgozok és fordítva. tehát hármasban csak vasárnap délután szoktunk lenni és szerencsés esetben a vacsinál.

2013. ápr. 23. 11:49
 3/14 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nagyon fontos a pozitív visszajelzés, nekem pl nagyon jól esik egy fárasztó nap után, hogy a párom észreveszi az igyekezetem és az odaadásom, jó érzés hogy büszke rám, igaz ez fordítva is. És ezek az apró kis figyelmességek nagyot tudnak tölteni a kapcsolaton, míg ha folyton csak kritizálnánk egymást ellaposodna, eldacosodna köztünk minden.
2013. ápr. 23. 12:54
 4/14 anonim ***** válasza:

Igen, mert jó apának tartom.

Látok a környezetemben olyan férjeket és apákat, hogy őket én biztosan nem tudnám elviselni. Némelyik nem apának való, és sajnálom az anyukákat.

2013. ápr. 23. 13:03
 5/14 A kérdező kommentje:
nálunk a párom sokat dolgozik, meg nem is az erőssége a dicséret, úgy van vele, hogy persze, minden oké. Nekem nagyon jól esne pár kedves szó.. a gyerkőcnek éppen mondja, hogy nézd meg anya milyen szép rendet tett, vagy egye a vacsorát, mert nagyon finom, de nekem külön nem. Rohanunk mindannyian, örülünk, ha pár szót tudunk beszélni egymással este, milyen volt a napja, vagy itthon mi történt. De ezek az apró megjegyzések olyan sokat löknének rajtam, úgy érzem kicsit megfásultam, monoton minden nap, igaz imádom a gyerkőcöt, nem is ezzel van a baj..
2013. ápr. 23. 13:05
 6/14 A kérdező kommentje:
ez nálunk nem kérdés, fantasztikus apa, imádják egymást, és mi is szeretjük egymást. Csak ezek az apró szavak hiányoznak...
2013. ápr. 23. 13:14
 7/14 anonim ***** válasza:
Azt nem írtad, hogy Te szoktad-e mondani neki. Lehet ha mondod ragadós lesz, mint a mosoly. Nem arra gondolok, hogy azt hangoztatni, hogy "de jó apa vagy", hanem hogy mondjuk "de örülök hogy te is olvastál mesét" és ilyen kis apró megerősítések, előbb utóbb hátha feltűnik neki, hogy ezek a kis szóbeli ajándék csomagok neked is jól esnének. Egy próbát megér.
2013. ápr. 23. 13:17
 8/14 A kérdező kommentje:
persze, én sokkal közlékenyebb vagyok vele is, dicsérem, ha egyedül pelenkázza, (2 éves lesz), vagy mesél neki, akkor azt mondja, hogy ezt én jobban tudom,mert ő elbénázza. 5 éve ismerjük egymást, azóta nőtt az önbizalma, de még mindég nem az igazi, pedig segítek neki, magyarázok, hogy jól csinálja.
2013. ápr. 23. 13:28
 9/14 anonim ***** válasza:
Aki dícséretet kap a szüleitől, könnyebben is ad. Vannak olyan családok, ahol nehezen mutatják ki a szeretetet, bár minden rendben van. A maga módján ő is dícsér ahogy írod, 5 év alatt nem lehet megváltoztatni egy ember, az a lényeg hogy szeretitek egymást.
2013. ápr. 23. 14:03
 10/14 anonim ***** válasza:
Igen szoktam ,dicsérni a férjem,ő is megdicsér .de nembeszélünk rola különösebben.
2013. ápr. 23. 14:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!