Mikor kezdett el szavakat mondani babád (anya, apa, stb. csak ilyen egyszerűkre gondolok)?
nálunk olyan 14-15hónaposan kezdte a fiam,hogy mem=nem.aztán fokozatosan hogy vauvau,majd kimondta hogy kutya,papa,apa.ezek voltak kvázi az 1.szavai,olyan 16-18hónaposan használta is őket.
most 21hónapos és a napokban végre már ányá=anya is van,na meg anuka(szintén anya)meg amit nem tud elmagyarázni egyből kérdez:emmi?ammi?megy hogy :pulyka,kuka;kaka;fa;szióka;kúla(kóla-minden ami palackos)bum(ha kalapácsol,leesik)brümi(autó);duda;csókot(ezt ma tanulta :-D);sör;öcsi
De jó, hogy olyanok válaszoltak, akik a valóságot írták le, s nem olyan válasz jött, hogy 6 hónaposan már beszélt a baba!
Kb. az én gyerekeim is ilyen korban kezdtek beszélni!
12:27 hehe, jót nevettem, de teljesen egyetértek. :))
Az én 4 hós fiam is tegnap mondta hogy 'kaja' de eszembe sem jutott arra gondolni, hogy ez minimálisan is tudatos lett volna. :)
Azt viszont elhiszem, ha valaki azt írja, hogy olyan 10-12 hósan mondott szavakat a babája.
14 hós a lányom.
Most kezdi az első szavakat.
baba, apa, vau
12.27-es vagyok.
Én igazából most találkoztam először olyan babával, aki 1 évesen már valóban beszélt. Tudatosan mondott szavakat, s nem is csak az alapvetőket. DE ez tényleg nagyon ritka.
Nekem 4 gyerekem van, s ők is 1,5 évesen kezdtek átlagban beszélni, a nagyok kitűnő tanulók, a pici most 1,5 éves, s ő is most kezd pötyögni.
Amúgy szakmai körökben (tanító, gyógypedagógus vagyok), s a 1,5-2 év közötti beszédindulást halljuk többnyire.
11 hónaposan:anya
12 hónapos:mama,tata,nyam-nyam, halló, és állathangok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!