Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Csalódott már valaki az...

Csalódott már valaki az anyatejben/szoptatásban?

Figyelt kérdés
Nem értem, mindenhol az anyatej jótékony hatásairól olvasok, minden cseppje fontos... Ehhez képest én nem látom egészségesebbnek az anyatejes gyerekeket mint a tápszeres gyerekeket. Konkrétan írva nagyon csalódott vagyok. Kizárólag azt az előnyét látom, hogy teljes testközelben vagyunk egymással a babával és hogy ingyen van.
2013. ápr. 22. 14:24
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%

Nekem két gyerekem van. A egyiknél teljesen rágörcsöltem a szoptatásra, nagyon akartam, nagyon tettem érte és nem sikerült...

A másodiknál bevásároltam cumisüveggel és nem foglalkoztam a témával. 8 hónapos koráig szoptattam, féléves koráig kizárólag azt kapott.

Egyikük sem beteges. Egyikük sem fejlődött másképp, mint a másik.

Egyikük sem kapott kevesebbet tőlem, mint a másik.

De azt nem tagadhatom, hogy a szoptatás életem egy gyönyörű élménye volt. Hatalmas büszkeség volt a saját sikerem is az első kudarc után.

Összességében nyilván nem csalódtam a szoptatásban/anyatejben. De a tápszerben sem.

2013. ápr. 22. 15:14
 12/19 anonim ***** válasza:
93%

Na jó, de kimondta, hogy az anyatejes gyermek nem lesz beteg??? Én orvos vagyok, de ilyet még nem hallottam. Az abban lévő immunoglobulinok a bélrendszer védelméért felelnek, náthásság ellen nem védenek. Nyilván közvetve az ellen is jót tesznek, de nem ez a fő előnyük.

Az meg elég szomorú lenne, ha a gyerek csak anyatejtől lehetne egészséges, amúgy sorvadna. Egészen konkrétan anyatej indukált allergia is létezik.

A baj az, hogy manapság az anyatej amolyan szent, éltető nedűvé vált. Nem az. Nagyon jó az összetétele az ellenanyagokat tekintve, de manapság a jobb tápszerek is hasonlóan kiválóak. Mondjuk érdemes mellé Protexin/Lactiv kúrát tartani néha, de ennyi.

2013. ápr. 22. 15:17
 13/19 A kérdező kommentje:

Ne pontozzátok már le a válaszokat! Nekem mind hasznos!

Orvos is mondta már, hogy na ez biztos tápszeres gyerek, mert anyatejesnek nem lenne ennyi baja.

2013. ápr. 22. 15:38
 14/19 anonim ***** válasza:
100%
Akkor az egy sz.r orvos volt.
2013. ápr. 22. 15:40
 15/19 anonim ***** válasza:
100%

Nekem mindkét gyerekem anyatejes volt 1 éves koráig (vagyis a kicsi 1 évesen még mindig az), ennek ellenére elég betegesek, de én ezt nem hozom összefüggésbe a szoptatással. Nem azért szoptattam/szoptatok, hogy innentől minden problémát elkerüljünk, hanem mert ez a természetes, ha van tejem, akkor tulajdonképpen miért is ne szoptatnék? Praktikus, meghitt, olcsó. :)

Egyébként én is sokat gondolkoztam már ezen, egyik barátnőm egy hetet szoptatott, a másik 2,5 évet, és nagy különbség nincs a gyerekeik között betegeskedést illetően. Azért az anyatej sem old meg MINDEN problémát.

2013. ápr. 22. 16:45
 16/19 anonim ***** válasza:

Részben egyetértek, de azért ez így leírva, hogy csalódtál az anyatejben egy kicsit butaság.

Nekem nem sikerült szoptatni a kisfiamat, pedig mindent megtettem érte, utólag kicsit bánom is, hogy ennyire rágörcsöltem a dologra, mert elrontotta az első hónapokat. Sok helyről megkaptam, hogy majd beteges, nagyfejű, elhízott gyerekem lesz, és egy csomó egyéb dologban is hátrányban lesz emiatt. Nem lett igazuk, jelenleg 14 hónapos a kisfiam, még SOHA nem volt beteg, egy kicsit sem, még egy kis hőemelkedése sem volt soha. Teljesen egészséges, normál testalkatú, gyönyörű, okos kisgyerek. Viszont ismerek sok szoptatott gyereket, akik nagyon betegesek, soványak, vagy épp elhízottak.

Szóval úgy gondolom, hogy manapság tényleg egy kicsit túl istenítik a szoptatást, túl sok előnyt tulajdonítanak neki, és ezzel nagyon bele tudnak taposni a tápszeres babák anyukáinak a lelkébe, tehát egy kicsit átestünk a ló túlsó oldalára.

De az tény, hogy valamiről lemaradtunk azzal, hogy nem sikerült szoptatni a babámat, nekem hiányzott az meghitt összebújás, ami a szoptatással jár. Ő pedig nem különösebben anyás gyerek, elég ritkán hagyja azt is, hogy megszeretgessem, nem nagyon marad meg az ölemben. Persze nem tudhatom, hogy ha szoptattam volna, akkor most más lenne-e a természete, de lehet, hogy szorosabb lenne köztünk a kapcsolat.

2013. ápr. 23. 04:04
 17/19 anonim ***** válasza:

Kész vicc hogy aki icipicit is másképp látja a dolgokat, és nem anyatejes azt lepontozzák. Sok ősanya akik "csakanyatej5eveskoraigsemmimas" felfogásúak. Hányok ettől. Meg az egész szoptatas mizériáról. Aki tápszerrel eteti a gyereket ugyanúgy de lehet jobban is szereti a gyereket MERT az anyatejesek mindig a kényelemre hivatkoznak: de én felkelek a kisfiamhoz és képes vagyok kikeverni neki és cumisüveget fertőtleníteni és mosogatni. 1 hónapig volt tejem hála a jó égnek hogy már nincs mert imádom a fiamat, de a szoptatás minden egyes pillanatát gyűlöltem, fájta mellem, elzsibbadt mindenem, begyulladt a mellem, tejesen keltem minden nap és annyit olvastam az egész szoptatásról

(Pl aki olyan beteg h orgazmusa van tole) hogy konkrétan undorodom már az egésztől és az anyatej istenítésétől. Várom h megkovezzetek de nekem nagyon jól esett leírni. Csók mindenkinek:egy tápszeres baba anyukája:*

2018. jan. 12. 14:13
 18/19 anonim ***** válasza:
Mellesleg kötődő nevelős 5eves korig szoptatós anyukákat megneznem 20 év múlva h kötődik a gyermek hozza ;) utolsó voltam pussz
2018. jan. 12. 14:16
 19/19 anonim ***** válasza:
Ilyen hülyeséget is h majd mennyi hátránya lesz a tápszeres babáknak,agyam eldobom. Mindig csak az ítélkezés, mindenki meg akarja mondani a tutit, de senki nem veszi eszre magát hogy NEM Ő A GYERMEK EDESANYJA, hadd tudja már az anyuka h mi a legjobb a babának és neki.... felháborít az egész téma.
2018. jan. 12. 14:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!