Anyatejes öt és fél hónapos babának adtok folyadékot
vagy elég ami az anyatejben van?
Figyelt kérdés
Egyelőre nem tapasztaltam, hogy szomjas lenne (legalábbis ha volt vmi bánata, mindig meglett az oka) de pár hete már próbálkozom azzal, hogy napközben szopizás előtt kap néhány kanál gyümölcsöt (alma, banán, szilva stb...) és most azon gondolkodom, hogy meg kellene-e kínálni bizonyos időközönként vízzel?
Ti hogyan csináljátok?
2011. dec. 18. 18:08
1/3 anonim válasza:
én is most kezdtem a kóstoltatást a 6 hós babámnál és nekem is csak anyatejes volt, még nem kínáltam semmilyen folyadékkal, nem látom, hogy kéne neki, szerintem majd ha már kiváltunk egy étkezést akkor majd adok neki vizet:)
2011. dec. 18. 18:21
2/3 anonim válasza:
Ha van bőven anyatej, akkor felesleges más folyadék. Én is csak anyatejet adtam a babámnak, 6 hónaposan kezdtük el a hozzátáplálást. Én 8 hónaposan kezdtem először vízzel próbálkozni, addigra jutottunk el odáig, hogy már elég mennyiségű főzeléket evett és jött a nyári hőség. Előtte csak szopizott evés után, az volt neki a folyadék. Egyébként mikor megkapta először a vizet, akkor nagyon fintorgott, szóval ne add fel, ha ilyet tapasztalsz. Elvégre az is új "íz" a számukra, hozzá kell szokni. Előbb csak 1-2 kortyot volt hajlandó inni, kb. két hét kellett mire kb. 1 dl-t megivott. Ja, és a cumisüveggel nem tudott mit kezdeni, pohárból hipp-hopp megtanult inni! :)
2011. dec. 18. 19:15
3/3 anonim válasza:
Az én fiam majdnem 7 hónapos volt amikor elkezdett kóstolgatni, és egy bő hónap múlva ivott először, konkrétan elkérte az apjától a poharat. De mennyiségnek nem mondanám, inkább csak az új élmény miatt, meg hogy kocogtatta a fogait a pohár szélén. Talán amikor rendes adagokat kezdett enni (kb egy évesen), azóta iszik értelmes mennyiséget (14 hónapos korában apadt el a tejem, szóval addig onnan is jött folyadék).
De nem egy nagy ivó, másfél évesen a napi adag talán 3, néha 4 deci...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!