Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 8hós babátok menyi folyadékot...

Krisztina27 kérdése:

8hós babátok menyi folyadékot iszik egy nap?

Figyelt kérdés
Az enyém reggel és este szopizik azt nem tudom mennyi, napközben 100-120ml vizet iszik meg. Ez kevés?
2011. dec. 15. 12:22
 1/9 anonim ***** válasza:
Az enyém pl nagyon szeret vizet inni. :) Napi 3 dl körül van a fogyasztása.
2011. dec. 15. 12:46
 2/9 anonim ***** válasza:

Fiam sokat szopizik, és 1 - 1,5 dl vizet iszik (bár 9 hónapos).

Tegnap volt ugyanez a kérdés 9 hónaposokra - elég széles skálán mozog a folyadék bevitelük :)

2011. dec. 15. 12:52
 3/9 anonim ***** válasza:

Megtaláltam neked a tegnapi kérdést.

Íme:

http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__babak_..

2011. dec. 15. 12:53
 4/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen, a linket is nem láttam tegnap!
2011. dec. 15. 12:55
 5/9 anonim ***** válasza:

Már nem tudom hol olvastam, de átlagosan 1 éves korig 100 ml vizet isznak a babák (a tápszeren, anyatejen kívül).

Ez persze csak egy átlag, van aki többet, van aki még ennyit sem iszik.

Lányom nagyon keveset ivott az első évben, volt, hogy csak kortyolgatott egyet-egyet és ennyi.

1 éves kora után viszont megnőtt a folyadékigénye, és akár fél litert is megiszik.

Unokaöcsém meg már 1 évesen is 1 litert ivott.

Mások a babák, mások az igényeik.

A lényeg, hogy ha 8 hónaposan 100-120 ml-t iszik, az nem baj, ne aggódj, nem kevés.

S persze az is számít mit eszik mellette, mert sok mindenből ki lehet nyerni folyadékot. Szerintem nem kell aggódnod.

2011. dec. 15. 13:38
 6/9 anonim ***** válasza:
A lányom most 10 hónapos lesz, de már 8 hónaposan is megitta a napi 4-5 decit. Nem vizet, mert azt nem issza, hanem cukor nélküli teát. Most, hogy jön a foga, most próbálom átállítani vízre, eddig sikertelenül.
2011. dec. 15. 13:42
 7/9 anonim ***** válasza:
kisfiam minden étkezés után iszik,reggel este 50ml gyümölcslé+víz,a maradék 3 illetve van amikor 4 étkezéshez pedig 100ml teát,sőt van hogy napközben nyűgősebb vagy szomjas és akkor kap 100mlt.
2011. dec. 15. 14:28
 8/9 anonim ***** válasza:
ja hozzáteszem naponta: 2Xtápszert kap,1-(2)X gyümölcs,1X főzelék,1X tejpép
2011. dec. 15. 14:30
 9/9 anonim ***** válasza:
Kislányom 8 hósan simán megiszik egy nap 3 dl folyadékot. Vizet csak ritkán , teát szoktam neki adni, nagyon imádja, utolsó cseppig megissza mindig.
2011. dec. 15. 14:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!