A férjem szeretne nyáron kettesben nyaralni, én még korainak tartom. Ki engedjen?
A lányunk 1,5 éves múlt.
Szeret a nagyszülőkkel lenni, nem is akarom hogy soha ne aludjon ott, csak korainak tartom.
A baj, hogy nem alszik el nélkülünk. Mostanában próbáltuk hogy nagyi etet, fürdet, altat - altatásnál ordít, sír. 20-30 perc után odamentünk mi is, azonnal elaludt. Én így nem merem ott hagyni.
Ráadásul a nagyszülők úgy állnak hozzá, hogy erősödik a tüdeje, szóval órákig is hagynák sírni.
Férjem viszont nagyon menne, nehéz időszakon van/vagyunk túl.
Mit gondoltok?
Szerintem szoktatás kérdése az egész.Ha mindig odamész hozzá,amikor sír,akkor 4-5 évesen is csak veled fog elaludni...És nyugi,nem fog egész éjjel sírni.
A nagyszülők imádják a gyerkőcöt gondolom,ő is szeret ott lenni.Mi gond lenne?:)
2 éjszaka,60km különben sem a világ vége.
Mi is így szoktunk a párommal.Elmegyünk kettesben,illetve gyerkőccel is.
Szerintem menjetek nyugodtan:)
Én mindent csak akkor javasolnék, ha kétely nélkül megy. Ha kétely nélkül tudnál elmenni mellőle, OK. Így ne, mert felesleges.
Pszichológusként meg úgy vélem, hogy olyan 5-24 hónapos koruk között általában jobb, ha több napra nincsen távol mindkét szülő. Én tudatosan ehhez is alakítottam a dolgot, 4 hónapos korában elutaztunk 3 napra (1500 km-rel arrébb), nagyon jól érezte magát a nagyszüleivel, aludt egész éjjel, végig kacagós volt, akkor sem volt semmi, amikor hazatértünk. Hozzáteszem, hogy ő 4 hetes korától a fogzásig fixen aludt éjjel 10 órát, és nappal is olyan volt, mint az óramű, evett-játszott-pihent, bárhol is voltunk. 2 éves koráig nem tervezünk ilyen kiruccanást, bár vakon bízom anyumékban és anyósomékban is. A férjemmel is megbeszéltük ezt, neki is szuper így, azt a szeptemberi utat meg iszonyúan élveztük. Elmegyünk néha vacsizni, sétálni, kávézni együtt, vagy akár egy-egy napra kirándulni, de hat körülre már itthon vagyunk mindig.
Szerintem menjetek el.
Lehet, hogy a gyereknek nem ez a legjobb, a viselkedése alapján még nem áll rá készen és te is azt írtad a kérdédben, hogy meg korainak tartod, de enek ellenére győzködsz minket, hogy jó helyen lenne a nagyszülőknél. Az lehet, de még kicsi.... úgy érzem, hogy te is menni akarsz csak a férjedre kened...
2 napra?????
Menjetek csak ketteseben!
"Ráadásul a nagyszülők úgy állnak hozzá, hogy erősödik a tüdeje, szóval órákig is hagynák sírni."
A másik helyen meg azt is írtad, hogy rácsukják az ajtót, sötétben hagyják.
Én úgy tennék, hogy esetleg próbálkoznék ezt megbeszélni, és kérni őket, hogy úgy altassák, ahogy ti. Kell néhány éjszaka próbaként, különben én biztos, hogy nem dobnám a mély vízbe a gyermekem!
Kell a kikapcsolódás, minden szülőpárra ráférne, de nem mindegy, milyen áron!
Én így nem hagynám ott a gyereket. Ha elvan a nagyszülőkkel, és rendben megy az altatás, akkor esetleg, de így semmiképp, főleg hogy írtad, hogy ilyen a hozzáállásuk.
Ne essünk át a ló túlsó oldalára, ez egyáltalán nem azt jelenti, hogy soha többet nem lehettek kettesben a pároddal. Nagyon hamar eljön az az idő, amikor a gyereketek fog könyörögni, hogy ugyan hagyjátok már magára pár napra :) De ezt az időszakot most egy picit a gyerekre kell "áldozni", és ha ő nem tud elaludni nélkületek, akkor szerintem kegyetlenség lenne ezzel kínozni.
Úgy gondolom, hogy ha valaki úgy dönt, hogy gyereket vállal (ami nem kötelező, és nem való mindenkinek), akkor el kell fogadni, hogy egy ideig a baba, kisgyerek igényei lesznek az elsők, és ezért néha bizonyos dolgokat be kell áldozni, de ez átmeneti dolog, nem tart örökké.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!