Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Nem tartjátok veszélyesnek az...

Nem tartjátok veszélyesnek az oltásokat? A kötelezőn kívül mit adattok be a babátoknak/gyereketeknek?

Figyelt kérdés

Elkezdtem utánaolvasni, hogy mit érdemes, és végül már olyan cikkekre bukkantam, ahol burkolt népirtásról beszélnek. Szóval abban is elbizonytalanodtam,hogy a kötelező oltással nem ártanak-e nekik..Nem vagyok vegyész,én nem tudom megállapítani hogy ezeknek az oltásoknak hosszútávon milyen következményei lehetnek. De a felelősséget én kell hogy vállaljam.

Nyilván azzal egyetértenék, hogy ha megelőzi a betegséget,akkor ez egy jó dolog, de a régebbi higanyos kötelező oltásokról is kiderült mára, hogy hosszútávon mérgező.

Nem tudok dönteni..egy esetleges komoly fertőzés, vagy a vakcina adalékanyagai,ami évek múlva okozhat problémát.

2013. ápr. 21. 21:19
1 2 3
 11/25 A kérdező kommentje:
Csak mert ez olyan, mintha összekutyulnék egy oltást, azt mondanám hogy ez jó ez meg az ellen, de lehet hogy nem,és még az is lehet hogy más bajod lesz tőle, szóval döntsd el beveszed-e vagy sem,de ha megbetegszel nem én tehetek róla.
2013. ápr. 21. 21:45
 12/25 anonim ***** válasza:
53%
Nem csak az összetevőket érdemes megnézni, hanem, hogy a halálozási statisztika mennyit javult mióta kötelező védóoltások vannak forgalomban. Nem kell mindenben összeesküvés elméletet keresni. Igen, a higanyról kiderült, hogy mérgező. Ahogy a mai mindennapos anyagokról is kiderülhet, hogy rosszat tesz (ahogy a túlzott cukorfogyasztás, sófogyasztás, és nátrium glutamát is, stb.) Mégis élünk, eszünk, iszunk, dolgozunk, utazunk a koszos utakon és szívjuk a még annál is koszosabb levegőt. Az élet életveszélyes, de igyekszünk minél tovább túlélni. Az oltások pedig pont erre valók.
2013. ápr. 21. 21:47
 13/25 A kérdező kommentje:
Halálozási statisztika? Tudtommal fogyunk. A másik ,hogy sokszor már nem létező betegségek ellen oltanak be. Lehet hogy nincs feketehimlő,de helyette a rák megteszi a hatását.
2013. ápr. 21. 21:53
 14/25 anonim ***** válasza:
Hallani az oltásokkal kapcsolatban érveket és ellenérveket egyaránt. Olvasni is sok mindent lehet erről a témáról. Mivel nincs egészségügyi végzettségem, a leghelyesebbnek azt tartottam, hogy a gyerekorvos véleményét vettem figyelembe és oltás ügyben rá hallgattam.
2013. ápr. 21. 22:05
 15/25 anonim ***** válasza:

Persze fogyunk, csak nem mindegy, hogy már csecsemőkorban, vagy idősebben...

A népességcsökkenés pedig nem arról szól, hogy oltottak vagy sem, hanem arról, hogy kevesebb baba születik, mint ahányan meghalnak évente.

Amúgy sem oltás-párti, sem ellenző nem vagyok.

A kötelezőkön kívül még kettőt adattam be a lányomnak, mert családunk betegségeiből kiindulva fontosnak gondoltam.

Amúgy hiába a szakértői vélemény, amikor még a szakértők is sokszor ellentétes véleményen vannak.

2013. ápr. 21. 22:07
 16/25 anonim ***** válasza:
Mi az agyhártya ellenit adattuk ba.
2013. ápr. 21. 22:41
 17/25 anonim ***** válasza:
66%

Egy legyengített vírus sokkal kisebb gondot okoz, mint adott esetben a nem legyengített. Igen, vannak gyerekek, akinél kialakulnak szövődmények, de náluk a betegség is legalább olyan, vagy súlyosabb következményekkel járt volna. Régen gyerekek ezrei haltak bele olyan betegségekbe hosszas szenvedés után, amiket mi szerencsére már hírből sem ismerünk. Nyilván mindennek van kockázata, de mérlegelni kell. Mi beadattuk az agyhártya ellenit, és a prevenart. A bárányhimlőt is be fogom, de majd ha csak közösségbe megy.

Az összeesküvés-elméletek meg azért vannak, mert vannak unatkozó, paranoiás emberek bőven.

2013. ápr. 21. 22:43
 18/25 anonim ***** válasza:

A világon minden gyógyszernek, védőoltás az van mellékhatása, kisebb vagy nagyobb hiányában komoly betegséget, esetleg halált is okozhat. Ezért az ember mérlegel, hogy mi a jó döntés. Szerintem kisebb a kockázata annak, hogy a gyerek pont beleesik abba a nagyon kicsi százalékba, akiknél egészségügyi károsodás fordul elő. Ha viszont nem kap oltást, akkor ujra kitörhetnek a járványok es igen sulyos, vagy halálos következménye is lehet. Mellesleg közösségbe sem járhat, ha nincsenek meg a kotelezo oltasai.

A kotelezo kor kívül az agyhártyagyulladás elleni illetve a baranyhimlo elleni oltást adattal be. Az elsőt azért, mert az orvos azt mondta, hogy bár a betegség esélye csekély, ha megis megbetegszik, nagyon nagy az esély ra, hogy az orvos csak akkor veszi eszre, hogy agyhártyagyulladás ról van szó a megtévesztő tünetek miatt, amikor mar késő segíteni. A baranyhimlot pedig azért, mert ugyan gyerek betegség, de a környezetemben van ovsomoros beteg, amit szinte biztosra ki lehet védeni az oltassal.

2013. ápr. 22. 06:21
 19/25 anonim ***** válasza:

Ez nehéz kérdés, mert tényleg olvas az ember sokmindent az oltásokról... De én azért nem agyaltam sokat a dolgon, mert ha nem adatnám be, és megbetegedne a gyerekem, soha nem tudnám megbocsátani magamnak, hogy tehettem volna ellene.

Egyébként mi a pneumococcus és a meningococcus ellen oltattuk be, ami nem kötelező.

2013. ápr. 22. 07:53
 20/25 zabmester ***** válasza:

A kötelezőket és a pneumococcus ellenit kapta meg a fiam.

Úgy vagyok ezzel, hogy tudom, hogy minden oltásnak (sőt, a világon minden gyógyszernek is) vannak vagy lehetnek mellékhatásai, negatív következményei, de mérlegelni kell, hogy melyik a rosszabb. Szamárköhögést, torokgyíkot, gyermekbénulást, TBC-t, kanyarót kapni szerintem sokkal nagyobb veszély, mint amiket az ilyen összeesküvéseket terjesztő cikkek lebegtetnek.

2013. ápr. 22. 09:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!