Adnátok egy testvér nevét a gyereketeknek?
A párommal sokat beszélgettünk már a baba nevekről és összesen 2 fiúnév tetszik. Az első egyértelmű, de ha a második gyerekünk is fiú lenne, akkor nagy bajban lennénk.
Ez a név az Ádám, ami mindkettőnknek nagyon tetszik, viszont a párom féltestvérét is így hívják, ráadásul a vezetéknév is ugyanaz lenne. Ti adnátok így is ezt a nevet, vagy szerintetek kizáró ok? Esetleg illik megkérdezni az öccsét, hogy nem zavarja-e a dolog (15 éves)?
Nálunk is felmerült lehetőségként az öcsém neve,d hamar elvetettük.Engem zavart volna,ha olyan nevet kap,ami már van a családban.Persze,ha ez lett volna az egyetlen,ami közös nevező,akkor adtam volna.
Egyébként az Ádám nálunk is benne volt a top 3-ban,de aztán azt is elvetettük.Utólag örülök is neki,5 ilyen nevű kisfiú van a környékünkön,aki vele egy idős.
Hát ez nehéz kérdés...
Ismerek olyan párt, akik pont azért ne adtak egy nevet a kisfiuknak, mert úgy hívták az apuka féltestvérét, aki szintén 15 körül volt :-) de náluk rossz volt a viszony....és több név is volt...
De engem nem hiszem, hogy zavarna. Milyen a viszonya a párodnak és a testvérének? Sokat találkoztok?
Én a helyetekben ezt a nevet adnám, ha nem utáljátok a testvérét. De azért lehet, hogy meg kéne kérdezi, hogy zavarja-e.
Hát szerintem én nem adnám, bár ez nálunk fel sem merül. Amúgy, ha nagyon ragaszkodtok hozzá, akkor mindenképp illik a párod öccsét megkérdezni a dologról.
Nekem nagyon tetszik a Réka név, ha lesz 2. lányunk, akkor igen esélyes, viszont így hívják az egyik unokatesómat is, bár alig találkozunk, így ilyen esetben ez nem lesz kizáró ok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!