Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Csak engem lep meg egy ilyen...

Csak engem lep meg egy ilyen terhesség, vagy ti is meglepődtetek volna?

Figyelt kérdés

1,5 éves a lányom, megismerkedtem néhány anyukával itt-ott, akikkel összejárunk.

Van köztük két nagyon panaszkodós: kevés a pénz (egyiknek pelenkát is vettem már hó közepén, mert már akkor sem tudtak venni), nincs ideje magára, a házaságuk romokban. Most mindketten újra terhesek, tervezett babák.

Bevallom, eléggé meglepődtem. Nem vagyunk olyan jóban hogy erről beszéljek velük, megbántani sem akarom őket. De azért.... szóval nekem elég furcsa.

Ti mit gondoltok? Lehet, hogy nem is olyan rossz a helyzet csak panaszkodnak? De ha igen, akkor miért szülnek újra?

2013. ápr. 21. 15:06
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
100%
Elég mindennapos eset. Nem akar, vagy nem tud dolgozni, a házasságát meg a gyerekkel probálja összetartani.
2013. ápr. 21. 15:09
 2/20 anonim ***** válasza:
100%
Nem, engem is mélységesen meglep egy ilyen körülmények közé tervezett (!) baba.
2013. ápr. 21. 15:09
 3/20 anonim ***** válasza:
51%

Nekem is van ilyen ismerősöm:) meg jó sok olyan ismerősöm is aki ezen csámcsog hogy ki mire vállalt még egy gyereket meg mire nem. nekem az a tapasztalatom hogy az anyukák IMÁDNAK a másik életében vájkálni nem tudom ez minek köszönhető vagy miért de már rájöttem hogy társadalmi helyzettől függetlenül valahogy mindig a másik megtárgyalására lyukad ki a téma végül.

Komolyan, úgy 1 hete mióta ez a jobb idő van végre járunk játszóterezni a gyerekeimmel, néha ismerősökkel összefutunk néha csak én vagyok a gyerekekkel, állok a hinta mellett, ülök a homokozóban és önkéntelenül is hallom miről megy a diskurzus.

1. imád panaszkodni mindenki az is akinek van, az is akinek valóban nincs.

2. rengeteg ilyen se veled se nélküled kapcsolat van ami nem jó meg panaszkodnak rá, de azért nem változtatnak semmin.

Szerintem ne vedd komolyan te se a nagy panaszkodást, pláne ne vegyél pelenkát neki, oldja meg ő a dolgait lehet közel sem áll olyan rosszul mint hiszed. Ha panaszkodik meghallgatod sajnálkozol és ennyi. Nem kell mindenki baját magunkra venni:)

2013. ápr. 21. 15:17
 4/20 anonim ***** válasza:
100%

Lehet, hogy nem olyan rossz a helyzet, vagy lehet, hogy rossz, de dolgozni még annyira sem akar, mint gyerekkel otthon ülni.

A sógornőméktől éveken át hallgattuk, hogy milyen csórók. Mindig ezt a szót használta, hogy ők csórók. Állandóan azt hallgattuk, hogy nekik semmire nincs pénzük. Úgy is látszott, soha semmi nagyobb dolgot nem vettek, nem láttál rajtuk egy szebb ruhát, nem jártak nyaralni, stb. Én mindig elégedett voltam a fizetéssel, mindenre jutott, jól éltünk. Persze úgy voltunk beállítva mintha milliomosok lennénk, mindig irigy megjegyzéseket kellett hallgatnuk, ha pl. mentünk valahova nyaralni, vagy vettünk egy autót. Aztán egy beszélgetés során kiderült, hogy ugyanannyi a fizetésük, mint nekünk. Eléggé meglepődtem.

2013. ápr. 21. 15:18
 5/20 A kérdező kommentje:

Tudom, hogy nem szép dolog mások életében turkálni, csak kíváncsi vagyok.

Nem ítélem el őket, tudom hogy az ő dolguk.

2013. ápr. 21. 15:23
 6/20 anonim ***** válasza:
100%
Mondjuk, ha a pelenkát ,amit vettél elfogadta, akkor igazán rá is kérdezhetsz, hogy akkor most mi van??
2013. ápr. 21. 15:26
 7/20 anonim ***** válasza:
77%

"nekem az a tapasztalatom hogy az anyukák IMÁDNAK a másik életében vájkálni nem tudom ez minek köszönhető vagy miért de már rájöttem hogy társadalmi helyzettől függetlenül valahogy mindig a másik megtárgyalására lyukad ki a téma végül."

Ez nagyon igaz. és engem annyira zavar, hogy már előre viszolygok a gyerekes anyukás helyektől. de nem csak idegen anyukák között a játszótéren, a rokonok között is ez a kedvenc téma - rendszerint a családban, ismeretségi körben lévő kisgyermekes anyukai hiányosságainak kitárgyalására fut ki a beszélgetés. ilyenkor ara gondolok, uezt fogják csinálni velem is a hátam mögött. és bár el tudom fogadni, h ilyen az emberi természet, azért azt nem tudom, hogyan leszek képes ebbe beleilleszkedni, ha megszületik a baba.

26 hkm

2013. ápr. 21. 15:29
 8/20 anonim ***** válasza:
37%
Őszinte legyek mi is kicsit bután vállaltuk be a 2. gyereket , de csak azért , mert nem akartunk túl nagy korkülönbséget.Az az igazság , hogy mi is sokszor a kölcsönkéregetésekhez folyamodunk , mert még mindig vagyunk olyan marhák , hogy nem tudjuk jól beosztani a pénzt.Vagyis nekünk sajnos 1 hónapban 4 x jön pénz...Mind a 4 x kb ilyen 40-50.000 ft közötti...GYES +Cs.P. , páromnak 2 munkahelyről fizu, + ösztöndíj suliból(2. szakmáját csinálja).De mi nem állnánk rosszul , ha egy egészbe jönne meg a pénz...Sokan cseszegetnek minket ezért , valamilyen szinten igazuk is van.Pl új mosógépre előre kértünk kölcsön , minthogy összepakoltuk volna a 3 bejövő összegből.Sajnos türelmetlenek vagyunk ilyen téren.De egyártalán nem tartom jogosnak , hogy emiatt sokszor hallom vissza , h. megint a szülőktől kértek kölcsön és 1-2 hét után fizetik vissza , ahelyett , h. vártak volna még ezzel meg azzal a nagyobb összegű dolog megvásárlásával.Másrészt szerintem nem szégyen a szülőktől segítséget kérni , főleg , h. nem is húzzuk le őket anyagilag.Szerintetek elítélendők vagyunk mi is?
2013. ápr. 21. 15:33
 9/20 anonim ***** válasza:

3 as vagyok :) Igen kedves 7 es sajnos téged ugyanúgy kitárgyalnak majd....ez van. Hogy mit lehet ezzel kezdeni...hát sztoikus nyugalommal tudomásul venni, nem túl sokat bosszankodni rajta és körülvenni magad néhány olyan emberrel akinek viszont nem a te kibeszélésed és hátrányosságaid kiemelése az életcéljuk:)

Ne aggódj vannak ilyenek :)

És a felületes anyukás traccspartikon meg (a játszótéren babaklubban vagy bárhol) pedig tényleg csak felületes dolgokat szabad érinteni és kiadni az embernek magáról és meg kell próbálni a másik alázásába kibeszélésébe nem belefolyni.

Nekem ez a hosszú évek tapasztalata. Ha vki szidása jön elő én máris nem szólok a témához vagy max. hümmögök, de leginkább arrébb megyek és játszok a gyerekkel tovább (végülis azért vagyok ott).

Lelki dolgaimat pedig megbeszélem azzal a néhány valóban jó baráttal akik vannak.

Az is a baj amúgy hogy mikor az ember mondjuk évek óta otthon van, és baráti meg társadalmi kapcsolatai kicsit leépülnek akkor hajlamos a játszótéri anyukák között keresni a "kapaszkodót" mondván azonosak a problémáink kicsi gyerek stb. -holott közel sem biztos hogy csak az azonos élethelyzet miatt mi VALÓBAN jóban lehetünk.

Bocsánat kicsit elkanyarodtam a témától.

2013. ápr. 21. 15:35
 10/20 anonim ***** válasza:

utolsó:

ha a kapcsolatod a pároddal erős és stabil, ha nem a pelus megvétele okozza a problémát, hanem az új mosógépé, akkor az azért más helyzet (egy mosógép megvétele más számára is komoly beruházás). és mindig vissza is adjátok a pénzt... szóval ez azért nem uaz

2013. ápr. 21. 15:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!