Nektek mi a véleményetek a támogatási rendszerről?
Ez így van,nem igazságos rendszer.
(egyszeri szülés utánit miért nem kaptál,állandó cimed kell hogy legyen,mi is albérletezünk,szülőknél van állandó lakcim)
Aki szül a semmire,kapja a gyest,a segélyt,az ilyen olyan támogatást,életében nem dolgozik percet se.
aki meg dolgozik,az fizetheti az adót,hogy kapni semmit ne kapjon.
Ismerős a szitu,sajnos tényleg nagyon rossz a segélyezés. A fiamnál az itteni önkorményzat csomagot ad. Takaró, ruha, 2 csomag pelus meg még valami van benne. Nem kaptuk meg, mert hiába élek 10 éve a városban akkor nem ide voltunk bejelentkezve, hanem apósékhoz másik városba. Pedig ha más nem a pelus szerintem minden babánál jól jön.
Most ismét terhes vagyok, viszont időközben párom elvesztette a munkahelyét, elment munkanélkülire, de amikor lejárt közölték, hogy a következőt (aktív korúak ellátása) nem kaphatja, mert nekem "magas" a táppénzem. Az egy főre jutó maximális összeget meghaladja 100 Ft-tal....
Párom amúgy 5 évet dolgozott egy helyen, aztán a jobb reményében váltott, egy év után létszám leépítés miatt elküldték. Azokat persze,akik soha nem dolgoztak segítik. Most már valamivel jobb, mert talált munkahelyet, de volt egy hónap amikor semmi bevétele nem volt. Egy táppénzből tarts el egy 3 évest és fizess albérletet... No comment.
Ja és mielőtt a kötekedők beszólnának azért vállaltuk be a második babát, mert akkor nem volt még szó a leépítésről.
Bocsi, de nagyon jól esett kiírnom magamból!
3-as: teljesen megértelek, én is ilyesmitől félek, mert bármi váratlan jöhet,amire nem készültünk, ráadásul nekem van egy ritka betegségem is.
Most még megvagyunk, van is tartalékunk (nem szeretnénk felélni, mert ugye lakásra gyűjtünk de végszükség esetén ellennénk belőle pár hónapig) Sőt arra is van megoldás, hogyha a férjem elvesztené a munkáját, ő maradna itthon a gyerekkel, mert hiányszakmában dolgozok, engem bármikor visszavesznek (vagy legalábbis remélem). De mi van ha őt kirúgják, rajtam meg kiújul a betegségem és mindketten itthon nézzük a semmit? Meg kellene várnunk amíg teljesen felélünk mindent, és akkor talán kapunk vmi alamizsnát? Nem segítene senki h azt a pár hónapot amíg a férjem talál vmit lecsúszás nélkül átvészeljük... Aztán csodálkozik mindenki h ennyi gyerekes család tönkremegy. Nem halat kéne adni hanem hálót, a megelőzés sokkal fontosabb/olcsóbb/hasznosabb lenne (értsd pár hónapig segítség), mint a kárelhárítás (éveken keresztül segély).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!