Jogosan haragszik rám a férjem? (bébiszitterkedés)
Van egy 1,5 éves lányunk. A szomszédunkban lakik egy 3 gyerekes család, a középső gyerekről kiderült hogy mozgásszervi betegsége van, heti 2x viszik tornázni. Ő 3 éves, a legidősebb 8, a legkisebb 1 lesz. A nagy ugye iskolába jár, a kicsire pedig én vigyázok amíg az anyuka viszi a másikat a tornára. 2-5 között van itt a kisfiú.
Férjem szerint csak kihasznál a szomszéd, kérjek tőle pénzt.
Nekem ehhez nincs szívem. Nem megerőltető a két gyerek, jól elvannak, most tudunk sétálni is, játszótérre menni.
Kapunk tőlük egy csomó szép ruhát, játékot, most hozott 2 egész csirkét a vidéki szüleitől.
Igaza van a férjemnek? Hogy győzzem meg, hogy nekem ez nem megterhelő, nekik viszont hatalmas segítség?
"Kapunk tőlük egy csomó szép ruhát, játékot, most hozott 2 egész csirkét a vidéki szüleitől."
Akkor úgy látom az anyuka nem gondolja ingyen! S ha neked ez így jó, akkor szerintem nem kell külön pénzt kérni tőle.
Nem lenne pofám pénzt kérni, főleg ha ad is mindig dolgokat. Amúgy se kérnék, ha nem adna semmit. Lehet egyszer én leszek arra rászorulva, hogy esetleg ő vigyázzon az én gyerekemre, ha nekem van dolgom és nem vihetném a gyereket. Gondolom ő is vigyázna a te gyerkőcödre.
Nem akarlak megbántani, de a férjed elég anyagias ember lehet.
Nem anyagias, csak úgy érzi hogy kihasználnak engem.
Baleknak tart, na :-(
Sosem panaszkodok neki emiatt, nincs is plusz munkája itthon mert a kicsi miatt nem tudok takarítani vagy főzni.
A szomszéd már felajánlotta, hogy ha visszamegyek dolgozni szívesen vigyáz a lányomra, ha beteg amíg ő gyed-en van.
De miért is ? Kaptok dolgokat...(a gyerekruha rengeteg pénz, így tök sokat spóroltok, kaptatok csírkét...tehát mindíg adnak vmit cserébe a vigyázásért...)
szerintem nektek is jó hogy ha hírtelen történne vmi és a picit nem vihetnétek tudnátok kire bízni,,,
szerintem a férjednek nincs igaza, így meg ha előre nem fixáltatok le összeget pofátlanság is lenne bejelenteni hogy akkor a következő alkalomtól óránként x Ft-ot kérek....
Nem balek vagy, hanem jó szomszéd, barát....a férjed viszont kicsit kapzsinak tűnik nekem...
Bocs, de szerintem is a férjeddel van a gáz. Egyrészt igen is kaptok cserébe dolgokat, még ha nem is közvetlenül a pénzt nyomják a markotokba, másrészt meg basszus...ennyi emberség legyen már mindenkiben. Így is elég szar lehet nekik, hogy beteg a gyerek, nah meg gondolom nem olcsó tornára vinni...
Lehet tényleg nem lenne pénze megfizetni a bébiszittert. Ezért kért meg titeket, és cserébe azzal fizet, amivel tud.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!