Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Jogos az ha haragszik, utál a...

Jogos az ha haragszik, utál a múltam miatt? (bövebben lent)

Figyelt kérdés
Tömören irom elég hosszú.Nyáron megismerkedtem egy lánnyal,Barátságnak indult aztán átalakult szerelemmé.Minden teljesen tökéletes,nem rohantunk egyenest a közepébe.Olyanná vált a kapcsoaltunk mintha legjobb barátok és szerelmek lettünk volna, ez feltétlen bizalommal és öszinteséggel párosult.Eléggé megkönnyítette a helyzetünket hogy ugyanolyanok vagyunk csak ö lány én fiu. ( ő:20éves én:23) Az egyik nap elhatároztam hogy megosztom vele ami a leg durvább dolog az életemben, és nembeszélhetek senkinek róla.Történt 2 évvel ezelött az elözö barátnömmel hogy lett egy eltitkolt baba, nem írom le a teljes körülményeket.a lényeg hogy 2 évvel ezelött volt,nemfogom semmire hogy miért nem tartottuk meg, felesleges.Nem tudtuk megengedni magunknak,alkalmatlanok voltunk rá... és így egy egyesület segitségével örökbe lett adva.Teljes titoktartás között. Amióta ezt megtudta a barátnöm, azóta nem a barátnöm,haragszik rám és utál ezért mert akkor 2éve ez történt.Ő teljessen más egyéniség mint az akkori, teljesen úgyérzem ha vele lett volna és velem akkor most meglenne még a baba.Én nem utálnám és nem szakitottam volna vele forditott helyzetben, sokkal jobban szeretem mint hogy ezt tegyem.szerintetek jogos volt ez? :(
2011. okt. 21. 11:42
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
hát szerintem kicsit fejbe vághatta ez a tudat hogy a pasas akivel együtt van és akitől egyszer talán gyereke lesz annak már van valahol egy gyereke. Ezt a nők teljesen máshogy fogják fel, ő teljesen más szögből látja ez arra gondol hogy ellökted magadtól a gyerekedet és közbe még boldog tudsz lenni. Nem mondom hogy igaza van de ezt sajnos legközelebb inkább tartsd magadba.
2011. okt. 21. 11:46
 2/7 anonim ***** válasza:
az érzelmeken nem lehet vitatkozni. Ő így érez, bár nem igazságos dolog ítélkezni, ebben igazad van. Ha úgy gondoltátok, hogy örökbe adjátok a babát, ez közös döntés volt az akkori pároddal, a lehető legjobb döntést hoztátok. A babának is a legjobb, mert megszülethetett és egy babára vágyó pár kapta meg. Szerintem le a kalappal előttetek! Nekem két gyerekem van, iszonyú nehéz lenne terhesnek lenni 9 hónapig, megszülni és lemondani róluk. Szerintem 18 évesen, ha nem akartál azzal a lánnyal maradni, jól döntöttél, csak ezt a mostani barátnőd nem látja be. Pedig neki ehhez semmi köze, sosem volt hasonló helyzetben, ugye?
2011. okt. 21. 11:48
 3/7 anonim ***** válasza:
szerintem igazad van, hogy elmondtad neki, ebből sok minden kiderült róla.
2011. okt. 21. 11:49
 4/7 A kérdező kommentje:
Leírom a "barátnőm" helyzetét is... körülbelül 2évvel ezelött hogy egy nőgyógyászati vizsgálaton aztmondták neki hogy csekély az esélye annak hogy neki lehet babája, aki életképes.Neki sokkal fontosabb az a dolog hogy legyen majd babája mint a többi hasonlókorunak.Szereti a gyerekeket és készen áll rá.AZ eltelt 2év alatt nálam is átalakult ez az egész dolog,azóta rengetegszer megbántam hogy akkor nemvolt elég merszem hozzá hogy egyedül neveljem fel....
2011. okt. 21. 11:53
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Fiatal még (bár te is), nem érzi úgy át a dolog súlyát. Annó én 18 évesen jártam úgy az akkori barátommal, hogy felmerült esetleg terhes vagyok. Szerencsére nem lettem az, bár mikor végül mégis megjött, nagyon sírtam. Pedig kb. 1 éve voltunk együtt, szerettük egymást, de érettségi előtt álltam. 1,5 év múlva szakítottunk és nagyon örülök, hogy akkor nem lett baba! Így, 30 évesen, már tudom, hogy nagyon nem lett volna jó, így az azóta született kisfiam most egy boldog családban van, jó körülmények között.

Csak annyit tudsz tenni, hogy leülsz vele és elbeszélgettek. Hagyj egy kis időt, hogy átgondolja, megeméssze a dolgokat. De mondd el neki, hogy próbáljon egy kicsit belegondolni a helyzetetekbe... A volt barátnődnek lehet pokol az élete, hogy kihordott egy gyermeket és most más neveli. Persze az abortusz is brutál dolog, sőt sokan úgy vannak vele, mint ti voltatok, hogy nem ölik meg, hanem örökbe adják, így legalább valakinek nagyon nagy örömet okoztatok, akik másként nem részesülhettek volna szülői örömökben. És most mit szólna hozzá, (ha együtt maradtok és családot alapítotok) lenne egy esetleges mostohagyermeke, akire te mindig figyelnél, folyamatosan tartanod kéne a kapcsolatot a volt barátnővel, meg persze fizetni utána. Reálisan nézve a dolgokat, a lehető legjobban döntöttetek akkor! Szerintem idővel a barátnőd is megenyhül. Szívből kívánom, hogy így legyen... :)

2011. okt. 21. 11:53
 6/7 anonim ***** válasza:
A csekély esély is esély és nem 100%-ig meddő. Nem miattad nem lehet gyereke. Még mindig ott a lombik, béranya (mondjuk kell egy bevállalós rokon hozzá) és az örökbefogadás.
2011. okt. 21. 11:57
 7/7 anonim ***** válasza:

18 évesen nekem is ezt mondta egy doki.

Ehhez képest 30 évesen, első olyan esetben mikor nem védekeztünk teherbe estem. kétszer egymás után. Mert a másodiknál is nem védekeztünk és rögtön teherbe estem.

Ez egyébként elég 20 éves gondolkodás, fekete-fehér és az kell,a mire azt mondták nem lehet. éretlen még egy gyerekhez.

Egyébként oké, nem lehet gyereke és mennyivel lenne kisegítve, ha neked lenne egy gyereked? Ha most azt jelentetted volna be neki, hogy képzeld van egy két éves gyerekem, akit születése óta egyedül nevelek-akkor a nyakadba borult volna és boldog családként élnétek míg a halál el nem választ.

vagy mondjuk nem titkoltad volna, első naptól tudna a gyerekedről, mi lett volna? Lehet szóba sem állt volna veled vagy minden pasinak a nyakába borul, mert van egy gyereke akit egyedül nevel?

Szerintem nem jogos, elég kislány még és értetlen.

2011. okt. 23. 01:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!