Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Anyukák 1 nap mennyi pénzt...

Anyukák 1 nap mennyi pénzt költötök élelmiszerre amiből főztök? Illetve mindig azt főzitek amihez kedvetek van vagy szempont az is, hogy mennyibe kerülnek az alapanyagok? És egy hónapban mennyit költötök a konyhára?

Figyelt kérdés
2013. ápr. 15. 14:46
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%

Mi is spórolósan vagyunk, a főtt ételre napi szinten kb. 4-500Ft-ot költünk, plusz napi 1tej, 1 kg kenyér, ami még egy 500-as. Így egy hónapban kb. 30-35000Ft-ot költünk kajára.

Krumplis tészta, spagetti, grízes tészta, borsófőzelék, pizza (saját), tejfölös tészta, rizibizi, krumplipüré, rakott krumpli stb. Húst venni nem szoktunk soha, ha anyumék hoznak, akkor persze azt is megfőzöm.

2013. ápr. 15. 16:05
 12/20 anonim ***** válasza:
65%
Ja, lemaradt: mi 4-en vagyunk, párom, én, a 6hós kisfiam, és a 4éves kislányom.
2013. ápr. 15. 16:06
 13/20 A kérdező kommentje:
KÖszi csajok.Én is sok mindent megcsinálok magam.Pl lasagne(nem bolti tésztából)pizzát is házilag készítem,dödölle,gulyás levesek mert azok laktatóbbak és több napig elég.Nagyon sok pénz elmegy a konyhára és ezen csökkenteni szeretnék mert nem jutunk így soha 1-ről a 2-re sajnos.:(
2013. ápr. 15. 16:09
 14/20 anonim ***** válasza:
100%
A kisfiunk 6 hónapos, főleg anyatejes, tehát őt nem számolom. Magunknak előre írunk "étrendet", menzásan, aztán elmegyünk vásárolni. Van kaja, ami ugye 2 napig elég. Tészták, húsok, rizs, krumpli, pizza, hasonlók..így havi max. 30.000.-
2013. ápr. 15. 16:54
 15/20 anonim ***** válasza:
72%
11-12-es hozzászóló vagyok. Nekünk sajnos nem elég sosem 2 napra, amit főzök, merttésztából pl. ebédre+vacsorára 2 csomag fogy, tehát 1kg összen, rizsből fél kilót főzök meg egyszerre, szintén 2 kajálásra elég, krumplipürét pedig 3,5-4 kg krumpliból készítek, hogy ebédre és vacsira is elég legyen. :)
2013. ápr. 15. 17:26
 16/20 anonim ***** válasza:
100%

Egy hétre előre megírom hogy mit eszünk, ez olyan 10-12e.

Ezen felül olyan napi 500-600 kenyérre, tejtermékre, gyümölcsre.

2013. ápr. 15. 17:31
 17/20 anonim ***** válasza:
100%
Nincs napi kaja, mert 2 napra főzöm és azt is 1 hónapra előre megtervezve. Így 1 nagybevásárlásunk van, meg max heti 1 kisebb. 50.000ft körül költök kajára egy hónapban, ebből 10.000 körül van a hús.
2013. ápr. 15. 18:15
 18/20 anonim ***** válasza:
100%
Igyekszem max 40ezerre leszorítani.Változatosan,egészségesen étkezünk,de mindig nagy a kiadás és főleg élelmiszerre költünk.Havi menüt állítok össze,beszerezzük a hozzávalókat,plusz ugye a kenyér,felvágott stb. reggelire,vacsorára,joghurt gyümölcs uzsira,tízóraira.Hétköznap a páromra és magamra főzök,mert fiunk ugye a bölcsiben ebédel,mi meg itthon ha hazaértünk.Általában 2-3 naponta főzök.
2013. ápr. 15. 19:23
 19/20 anonim ***** válasza:

Sajnos egyre nehezebb spórolni, én azt veszem észre, mert marha drága minden, főleg úgy, hogy ha az ember nem akar "szemetet" venni, ha nem figyel az ember, sajnos igen csalogatóak a silány élelmiszerek, ami már nem is alkalmas emberi étkezésre, tápértékük szinte nincs is. Nah, én ezeket kerülöm, így kerülöm a multikat is.

A mi költségeink háromtagú család, 3 éves gyerekkel, minimális segítség nélkül (sajnos soha sehonnan nem kapunk semmilyen élelmiszert... :-( és kertünk sincs)

kb. 50-60 ezer forint között mozog havi szinten, ilyen megoszlásban:

hús, húsáru: 16 ezer

házitej: 2600 (15 liter)

tejtermék: 6000

zöldség, gyümölcs: 8000

pékáru: 2500 (sokszor sütök én)

tojás: 2500

innivaló (kávé, tea, gyümölcslé): 3000

édesség: 3000 ft

egyéb (liszt, cukor, fűszerek, olaj, élesztő.....) 9000 ft

Attól függően változik, hogy pl. egyik hónapban veszünk egy zsák krumplit, hagymát, és az megdobja, vagy van egy szülinap, és akkor sütök tortát, de beállt erre, de sajnos egyre nehezebb, mert folyamatosan drágul minden. :-(

2013. júl. 14. 10:35
 20/20 anonim ***** válasza:
0%

"Krumplis tészta, spagetti, grízes tészta, borsófőzelék, pizza (saját), tejfölös tészta, rizibizi, krumplipüré, rakott krumpli stb. "

Nem híztok el ilyen szénhidrátdús táplálkozás mellett?

2014. júl. 29. 11:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!