Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Anyukák Ti mennyi pénzt...

Anyukák Ti mennyi pénzt költötök élelmiszerre, és mennyi pénzt költötök babadolgokra (pelus, popsitörlő, tápszer) havonta? Soknak vagy kevésnek tartjátok amennyit költötök?

Figyelt kérdés

Írjátok le légyszi h az élelmiszer hány főre van ill hogy hány gyerek van.

Köszönöm!!!

Előre is köszönöm!

2012. jan. 17. 12:03
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
73%

Én nem tudom, hogy külön élelmiszerre mennyit költünk, mert együtt vesszük pl. a tisztítószerekkel. Ha valami akciós, akkor abból úgy feltankolok, hogy jó pár hónapig nem kell venni (pl. liszt, cukor).

Az biztos, hogy a tejfogyasztásunk sok: heti 12 l, ásványvíz (erről le lehetne mondani, nem tudunk) heti 6-12, kávézunk, kakaózunk naponta többször...

Átlag: havi 4 Lidl (60eFt), havi 2-3 Tesco (40eFt), kisközértes bevásárlás havi 30eFt, de bőven vannak benne olyan tételek, amik nem létszükséglet (pl. 4db-os pudingból heti 2 biztos elmegy).

Babás dolgokra effektív pénzt nem adunk ki: mindent EP-re veszünk, amire a férjem munkáltatója utal pénzt, ezt megnéztem, gyógyszerrel, vitaminokkal együtt évi 180eFt, azaz havi 15eFt.

2 felnőtt, 2 4 év alatti gyerek

2012. jan. 17. 12:30
 2/25 anonim ***** válasza:

2 hónapos a lányom, a férjemmel élünk hármacskán.

Kajára havi 20-25 ezret költök, plusz pár ezer forint a tisztítószerek.

A babát szoptatom, az ingyen van, a ruhácskái havi 3-5 ezer forint vaterázva, turiból, ilyenek, 3 csomag pelus nagyjából 4 ezer darabáron, szóval 12 ezer, popsitörlő 2 ezer, popsikrém, fürdető, iylenek, kb havi 2 ezer forint.

2012. jan. 17. 12:58
 3/25 anonim ***** válasza:
Hetente 1x tartunk nagybevásárlást, ilyenkor kb 10ezer elmegy, hét közben csak kenyeret veszünk vagy ami muszály hirtelen, ez kb 1-2 ezer. Pelus havi 4csomag- ami olyan 8-12 ezer, popsitörlő kb 1 ezer havonta, vitaminok, 2-3 ezer a babának,plusz ha nekünk is kell, havi 2-3 ezer, babaruhákat én is vaterán/teszveszen szoktam leginkább, de újakat is szoktunk tescoból pl. néhány dolgot, de ugye ruhát nem minden hónapban veszek, csak ami épp kell, most pl kis nadrág és pólók, ez olyan 3 ezer volt, 2 nadrág és 2 felső. Tehát semmi extra.
2012. jan. 17. 13:09
 4/25 anonim ***** válasza:

2. válaszoló: Vidéken laksz, van állatotok/tudtok növényt termeszteni? Mert csak úgy tudom elképzelni a havi 20.e-t ételekre

Nekünk kajára nagyon sok elmegy, nem tudom teljesen követni, de kb. 15. e Hétvégenként egy nagybevásárlás, aztán hét közben is kell ez-az. Lehet, hogy összejön 80.e Ft.

Tápszerre kb. 10e Ft-ot költünk. Igyekszünk spórolni, de valahogy mindig megszorulunk hó végére

2012. jan. 17. 13:26
 5/25 A kérdező kommentje:

12.58 Ti hogy jöttök ki ilyen olcsón a kajával?

Nekünk heti 10 ezer a minimum ami kell....mi is3-an vagyunk...ja és akkor nem igazán ettünk gyümit, zöldséget....

szeretnék spórolni :S

2012. jan. 17. 13:26
 6/25 A kérdező kommentje:
mi is leginkább 60-70 ezer Ft.ot költünk kajára....
2012. jan. 17. 13:28
 7/25 anonim ***** válasza:
Egy megjegyzés: szoptatás sincs ingyen azért. Ilyenkor az anyának kb. 30% több táplálékra van szüksége, ez a kaja költségeket növeli meg
2012. jan. 17. 13:28
 8/25 A kérdező kommentje:
A legrosszabb h úgy érzem sokat költünk, de ha nem költünk ennyit akkor nem eszünk zöldséget, gyümölcsöt,joghurtot..szóval akkor csak szénhidrátos menü jut:SSS...
2012. jan. 17. 13:32
 9/25 anonim ***** válasza:

Írtam privátban, de eszembe jutott még valami:

talán érdemes lenne heti menüt írni. amibe előre ki tudja találni az ember, hogy azért zöldség is legyen és ne is legyen vészesen drága. Így tudja az ember egy kicsit kontrollálni, hogy mire költ

2012. jan. 17. 13:36
 10/25 anonim ***** válasza:

Úgy jövünk ki olcsón, hogy főzök, sokat, nagy tételben.

Például: fél kiló mirelit borsó kb 300 forint, 1 csomag tészta kb 200 forint, fűszerek vannak itthon, vagy krumplifőzelék virslivel, ez sem drága kaja, így kettőnknek 2 napi melegkajája megvan 5-600 forintból. Reggelire sütök 2 tojást, ez kb 60 forint, kettőnknek 120. Kenyeret szoktam venni, meg olcsó felvágottat, de például csinálok körözöttet házilag, anyáék szoktak kolbászt tölteni, abból is kapunk.

Nem könnyű, de ki lehet sakkozni.

2012. jan. 17. 13:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!