Anyukák Ti mennyi pénzt költötök élelmiszerre, és mennyi pénzt költötök babadolgokra (pelus, popsitörlő, tápszer) havonta? Soknak vagy kevésnek tartjátok amennyit költötök?
Írjátok le légyszi h az élelmiszer hány főre van ill hogy hány gyerek van.
Köszönöm!!!
Előre is köszönöm!
A szoptatás annak van ingyen, akinek szerencséje van. Nekem sajnos nincs, és vagyonokat költök rá... Az első gyerekem tápszeres volt: havi 10-12 ezerbe került. Most a másodiknál tudok szoptatni, de kínkeservesen tudom fenntartani a mennyiséget: majd minden nap sör (karamalz vagy alkoholmentes, görögszéna: 1000FT egy doboz, 1 hétig elég, szoptatós tea, 500-900 ft egy doboz, kb 5 napig elég, gyümölcslé, homeos bogyók... ) Ilyen szempontból alig várom már a végét.
Amúgy 4-en vagyunk, kb. 80000 megy el havonta a két pelenkásra, tisztítószerekre, kajára. De én nem főzök egyáltalán, kapjuk a meleg ebédet. Sajnos ezen lehetne még fogni, pl. olcsóbb felvágott, piperecuccok. Igyekszem, de nem nagyon megy...
Kedves Dorisz
Kérlek vezesd le, hogy hogy jön ki az a 20-25 e ft havonta? Amit írtál, az kevés, mert se tízórai, se vacsora nincs benne. Se tej, se tejtermék, a fűszer is elfogy egyszer. Tojást és olcsó felvágottat nem lehet mindennap enni, főleg, ha szoptatsz.
Kell fogkrém, tusfürdő, mosogató, és sorolhatnám az ilyen "apróságokat, amit, ha én összeadok százezres nagyságrend összesen.
Kérlek adj tippet, mert én is válaszoltam, és nálunk a te 25 e ft-od, 150 e ft.
Köszi előre is
Megint én.
Egy főzelékhez kell tejföl, liszt, esetleg olaj, pirospaprika.
Kell, hogy legyen otthon cukor, rizs, ....
A kenyér és a zsömle sem olyan olcsó.
Vaj, vajkrém és akkor hol a zöldség és gyümölcs? Krumpli, hagyma, alma?????
NEM TUD KIJÖNNI EZ 20-25 e ft-ból.
Igazad van, most olvasom vissza, a 20-25 ezer az fejenként értendő. Ez napi 600-800 forint/fő. Nyilván van olyan nap, hogy kicsit többért vásárolok, van, hogy 3 napra előre főzök.
Pipere holmik: 100 forintosból. Nem fogok venni több ezer forintért mosószert, fogkrémet, tusfürdőt, hogyha tényleg pár száz forintból ki lehet hozni, ráadásul nálunk van törzsvásárlói program is a 100 forintosban.
Valahogy így :)
szerinted én miért állok 53%on? mert kerek perec leírom amit gondolok az igazságról és az nem mindig tetszik a többségnek. csak mosolygok a pontozáson. és a listát törölni szoktam, hogy ne is legyen min idegesíteni magam.
egyébként igaza van. mi kis étkűek vagyunk, nem is eszünk minden nap húst és úgy megy el ez a 60-80 ezer. simán el tudom képzelni, hogy nagy étvágyú, fizikai munkát végző apukával, kamaszodó gyerekkel ez akár a többszöröse legyen, anélkül, hogy kaviáron és hasonlókon élnének
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!