Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » A GYES lejárta után jár egy...

A GYES lejárta után jár egy hónapig a TB?

Figyelt kérdés

Sajna GYES alatt elvesztettem a munkám, de nem szeretnék még álláskeresésire bejelentkezni (közben újra várandós lettem, és hogy kapjam a baba után a TGYÁS-t és GYED-et csúsztatnom kell egy hónapot).

De nem tudom, ki kell-e fizetnem az üres hónapra a TB-t, vagy sem.

Ill. az álláskeresési alatt él a TB, ugye?

2013. ápr. 15. 08:48
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
45 napig jár a GYES után a TB. A többi kérdésben abszulút nem vagyok járatos. Szerintem jobban jársz, ha konzultálsz egy TB ügyintézővel.
2013. ápr. 15. 08:49
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

A gyes lejárta után 45 napig él a TB-d, ahogy az első is írta. Aztán a szülés várható időpontja előtt 28 nappal megkezdheted a tgyást, és a kettő közit időben lehetsz álláskeresésin - azalatt is biztosított vagy, nem kell fizetned semmit.

Azt ne felejtsd el, hogy a tgyás lejárta után vissza kell menned álláskeresésire, hogy járjon a gyed!

2013. ápr. 15. 08:58
 3/3 A kérdező kommentje:

Köszi szépen!!

Igen, tudom, hogy vissza kell jelentkeznem és 28 nappal előbb kezdhetem, de pár hétre ki kell jelentkeznem az álláskeresésiről, hogy maradjon időm a TGYÁS-ig és 2-3 nap a GYED-hez...

2013. ápr. 16. 10:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!