Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Gyes lejárta után, ha a...

Gyes lejárta után, ha a munkáltató nem vesz vissza kérhetem, hogy a szabadságot ne egyösszegben adja ki, hanem állományban töltve? Mert ő mindenféleképpen egyösszegben szeretné kiadni?

Figyelt kérdés
2013. febr. 19. 15:25
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
neki nem mindegy, hogy még állományban tart másfél hónapig, vagy kijelent, és kifizet egyösszegben. Meg ugye ha állományban tartana, fizetnie is kellene utánad. Nem fog belemenni.
2013. febr. 19. 15:27
 2/12 anonim ***** válasza:

Sajnos ha ragaszkodik hozzá, akkor nincs mit tenni:

Mt.

"125. § A munkaviszony megszűnésekor, ha a munkáltató az arányos szabadságot nem adta ki, azt meg kell váltani."

Szerintem kezdj el minél előbb munkát keresni. Amúgy ez már biztos, hogy nem vesz vissza? Milyen indokkal?

2013. febr. 19. 16:18
 3/12 A kérdező kommentje:

Nincs hely, meg leépítés van. Egyébként közös megegyezéssel akar felmondani, és ígérik, hogy majd megállapodunk így is egy összegben. Tudom, hogy csak rendes felmondás után jár a végkielégítés, de ígérik, hogy fizetnek egy adot összeget.

Amúgy bankról van szó.

2013. febr. 19. 17:12
 4/12 A kérdező kommentje:
"adott"
2013. febr. 19. 17:12
 5/12 anonim ***** válasza:

Hát ne "egy bizonyos" összeget adjon, hanem legalább annyit amennyi munkáltatói felmondás esetén jár- én másképp nem írnám alá a közöst!!! Ugye te nem akarnál eljönni?

Végkielégítés, felmondási időre járó bér + szabadságok időarányosan- ezeknek feltétlenül nézz utána mennyi jár, mielőtt bármit aláírsz!! Ha gondolod, szívesen segítek.

2013. febr. 19. 17:24
 6/12 anonim ***** válasza:

Vagy csoportos létszámleépítéssel akar elküldeni?

Ennek is megvannak a szabályai.

2013. febr. 19. 17:25
 7/12 A kérdező kommentje:
És ha csoportos létszámleépítéssel akar elküldeni akkor mik a lehetőségeim?
2013. febr. 19. 20:18
 8/12 anonim ***** válasza:

A teljesség igénye nélkül:

Mt: "75. § (1) A munkáltató a csoportos létszámcsökkentésre vonatkozó döntéséről az érintett munkavállalót a felmondás ... közlését megelőzően legalább harminc nappal ÍRÁSBAN tájékoztatja."

Ez így volt?

"A felmondás ... a tájékoztatást követő harminc nap elteltét követően közölhető."

és

"(3) Az (1) bekezdésben foglaltak megszegésével közölt felmondás jogellenes."

A teljes, idevonatkozó jogszabályt belinkelem neked (csoportos létszámleépítés: 71§-tól és a munkaviszony megszüntetése: 64§-tól):

[link]

Nekem amúgy nem úgy tűnik hogy csoportos létszámleépítésről lenne szó - az alapján, amit írtál (?)

2013. febr. 19. 21:20
 9/12 A kérdező kommentje:
Kb 3 éve kaptam egy ilyen levelet, hogy ha megszűnik a felmondási védelem, vagyis, ha lejár a gyes, akkor a csoportos létszámleépítés miatt nem tudnak visszavenni. Akkor az első gyerekkel voltam itthon, azóta már a 2.-kal, közben nem mentem vissza dolgozni, de nemsokára lejár a 2. fiam után is a gyesem. De időközben meg mindig ígérgettek, hogy az a levél csak formalitás volt, kötelességük volt kiküldeni, meg ha lesz hely visszavesznek stb.
2013. febr. 20. 06:38
 10/12 anonim ***** válasza:

Na de a csoportos létszámleépítés ( tudtoddal) másokat is érint, vagy csak te kaptál ilyen "szerelmes levelet"? Mert ha csak te, az elég érdekes csoportos létszámleépítés különösen ha ennek már 3 éve, és azóta nem volt ilyen írásos tájékoztatás...

Azt javaslom,kérj jogi segítséget.

Linkelek egy oldalt, ahol ingyenes tanácsadást kérhetsz:

Azt javaslom,kérj jogi segítséget.

Linkelek egy oldalt, ahol ingyenes tanácsadást kérhetsz:

[link]

Arra is kérdezz rá, pontosan mekkora összeg jár neked ( végkielégítés, szabik, stb)?

2013. febr. 20. 09:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!