Burokrepesztés, kézzel tágítás, oxitocinos indítás?
Mi történne,ha ilyeneket nem csinálnának az orvosok vagy csak később?
Jelentősen növelné a komplikációkat vagy a legtöbb esetben csak hosszabb vajúdás lenne?
Nem vagyok várandós,de rengeteg ilyen történetet olvasok.Kíváncsi vagyok kinek miért csinálták,mi volt az orvos magyarázata?
Nálam ezek mind megvoltak.
Toxémiám volt, már kórházban feküdtem megfigyelésen. A szülésem estéjén nagyon felszökött a vérnyomásom, így egyből mentem a szülőszobára, de útközben valamit éreztem, mintha folyna. Megvizsgáltak, magzatvíz volt, de csak enyhén repedt meg a burok, elfolyni nem tudott a víz, így burkot repesztettek és bekötötték az infúziót, oxitocint is kaptam. De mivel nem tudtam megfelelően tágulni, így kézzel próbálkoztak, de elég eredménytelenül, maradt a 2 ujjnyi. A végén aztán kipróbáltam a labdát, kb. 20 perc után felkeltem róla és megvolt a 4 ujjnyi, de aztán nagyon rosszul lettem és sajnos a babám nagyobb volt, minthogy ki tudjon természetes úton bújni, így császár lett a vége.
Ha nálam ezek nem történtek volna meg, akkor nem biztos, hogy minden jól alakult volna, mert nálam a toxémia súlyosbított mindent.
Nem tudom milyen érzés, ha természetesen reped meg, mert nincs összehasonlítási alapom.:) De nekem nem fájt a burokrepesztés.
Első voltam.:)
A burokrepesztés egyáltalán nem fáj, érzed, hogy olyan, mintha ütögetne valamit a doki, legalábbis nekem ilyen volt, szóval nem fáj. Ha magától folyik el a víz, akkor egyáltalán nem érzed, hogy megreped a burok, én nem éreztem.
A kézzel tágítás viszont szörnyű, első szülésemnél volt benne részem, iszonyatosan fájt.
Első és harmadik vagyok.:)
Köszönjük szépen, szerencsére mindketten jól vagyunk, már 2 és fél éves a lurkó.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!