Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Szülés megindítása 1 nappal a...

Szülés megindítása 1 nappal a kiírás előtt a doki szabadsága miatt?

Figyelt kérdés
Mit gondoltok? A dokim pont akkortól lesz szabin, amikorra én ki vagyok írva, ezért előtte egy nappal (holnap) lesz egy vizsgálat, és kiderül megindítja-e. Ha már elkezdett tágulni, akkor megindítja. Belemenjek? Teljesen természetellenesnek tartom! És félek is tőle! De attól is félek, hogy vadidegen orvosnál szüljek, aki lehet nem is úgy foglalkozna velem, mert "van" orvosom! Van valakinek ilyen tapasztalata? Kérlek segítsetek! Tanácstalan vagyok!

2013. febr. 13. 11:10
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%

Hű, nem könnyű:(.

Én a saját élményemből kiindulva(amit utólag alátámasztanak más dolgok is) nem engedném, hogy indítson. Ha elmegy, elmegy, az ügyeletes vagy ha van "megbízottja" a dokidnak, ugyanúgy el tud látni, ugyanazt meg tudja csinálni ha kell mint ő.

Na, röviden leírom az én szülésemet, hátha segít a döntésben.

Hasonló okból burokrepesztéssel- oxitocinnal indította a doki a szülést, pusztán azért mert "már úgyis nyitva voltam, magától is hamarosan beindult volna, és ha már itt vagyunk mindannyian(én, ő és a szülésznő), szüljünk..." felkiáltással. A semmiből lettek egybefüggő irtó erős fájásaim, minden átmenet nélkül. Sem lelkileg, sem testileg nem voltam még felkészülve arra, hogy na most fogok találkozni a babámmal. 4 óra alatt született meg a lányom, az oxis indítás miatt olyan gyorsan nyomta ki a méhem, hogy kilóméternyi vágás mellett(vagy éppen azért?) is repedtem mindenfelé. Mivel ugye nem volt ideje a hormonoknak felpuhítani a szöveteket, nem szépen lassan "nyílt" meg az út, hanem szinte áttörte a dolgokat a babám. Mikor kibújt, akkor látszott, hogy nagyon rövid a zsinór, ami sokkal kevésé lett volna veszélyes ha nem kirobog, hanem szépen magától a maga ütemében bújik ki.

A vágás- repedés miatt 8 hétig nem tudtam ülni, csak feküdni vagy állni.

Egy szó mint száz, a következő babámmal ha egy mód van rá, az indítást mindenképp el akarom kerülni, pillanatnyi elgondolásom szerint a kórházat is. De ez már más tészta:).

Szóval én a helyeden "csak" azért, hogy a fogadottnál szüljek, nem mennék bele az indításba. Inkább keresnék egy szülésznőt, aki nem megy el, mert azért az fontos, ogy olyan ember legyen melletted, akiben bízol, aki biztonságérzetet ad.

2013. febr. 13. 12:34
 2/15 anonim ***** válasza:
100%
Mint írtad természetellenesnek tartod. Én is egyébként. És úgy gondolom ha valami természetellenes annak lehet hátulütője is. Gondolom fel sem kell tennem a kérdést mi a fontosabb, az hogy a babád a saját ütemében, a biológiai órája szerint szülessen meg és egészséges, később pedig kiegyensúlyozott baba legyen, vagy pedig, hogy a saját dokidnál szülj. Ha ezeket mérlegeled már meg is van a válasz. Én hiszek abban, hogy a születés kihat a baba későbbi életére, természetére. A Kisfiam programozott császárral született volna, mert farfekvéses volt. Rettegtem tőle, hogy előbb szakítsanak meg egy folyamatot, mint ahogy kellene. De az időpont előtt megindult magától a szülés, persze császár lett belőle, de legalább akkor, amikor a babám akarta, nem pedig külső hatásra.
2013. febr. 13. 13:46
 3/15 anonim ***** válasza:
100%
Én nem engedném, hogy megindítsa a szülést csak azért, mert másnap elutazik. Még be sem töltöd a kiírt időt! Ha mondjuk egy héttel utána lennél, az más lenne. De így???
2013. febr. 13. 13:50
 4/15 anonim ***** válasza:
100%

Nekem a napján indított volna az orvosom. Előtte nap megvizsgált, 2 ujjnyira nyitva voltam, és kérdezte meg szeretném-e szülni másnap. Én igen mondtam, mert nála szerettem volna szülni, ill. karácsony előtt voltunk és nem akartam a karácsonykor az ügyeletesnél szülni.Igaz éjjel beindult a szülésem amúgy is. Le lehet miatta pontozni, ez az én döntésem volt. Amúgy a 2. szülésem is indított volt dysmaturitás gyanú és rossz NST miatt. Mindkét szülésem nagyon jó volt, persze fájt, de abszolut pozitív élmény volt.

Könnyű szülést!

2013. febr. 13. 14:39
 5/15 anonim ***** válasza:

Igaz én elöbb szultem, minthogy a dokim visszaert volna nyaralasbol, de volt erre a helyzere egy megbizott kollegaja, akit behivtak. Ilyen lehetoseg nincs, hogy jo kezekbe kerulj?

En nem vallalnam a meginditast.

2013. febr. 13. 14:43
 6/15 szsuzs ***** válasza:
már bocs, de akkor miért vállalt el? vagy miért vállal egy utazást, ha van felkért "munkája"? én nem hagynám...ha nincs extra indok, amiért őt választottad, az ügyeletes is ellát rendesen...még spórolsz is....:D
2013. febr. 13. 19:47
 7/15 Szandy89 ***** válasza:
73%

Na akkor én is leírom az én esetemet!!

Október 22-re voltam kiírva! 19-én voltam NST-n!

A doki megvizsgált már 2 ujjnyira nyitva volt a belső méhszájam is!Na meg nem volt valami fényes az NST sem.Miután megvizsgált a dokim közölte,hogy burkot repeszt és szülünk! Nem adott választási lehetőséget!Délelőtt 10 órakkor indított és este fél 8-ig szenvedtem,mire császár lett a vége! Nem tágultam és utólag kiderült rá volt tekeredve a kisfiamra a köldökzsinór! lehet hogy elég hosszú lett volna,de lehet hogy nem!

Ha nem indít hanem magától indul be,ki tudja lehet,hogy seperc alatt meglett volna!!!Már itthon jutott el a tudatomig,hogy október 23-ai hosszú hétvége volt.és gyanítom úgy volt vele a dokim,hogy nehogy már én a hosszú hétvégéjén szüljek!!!

Még egyszer nem engedném,hogy indítsa!

2013. febr. 13. 20:22
 8/15 anonim ***** válasza:
100%
én ugyan császárra voltam kiírva, de már az dilemmát okozott hogy én döntsem el mikor, melyik nap emelik ki, szerencsére 9nappal előtte elfolyt a magzatvíz és megoldotta a baba. Én is természetellenesnek tartom a beavatkozást, kivéve persze ha 41. héten sem akaródzik kibújni,de ha minden rendben , jól van a baba odabenn, én nem piszkálnám, de ez csak az én érzésem ezzel kapcsolatban. Ezért nem innám soha a bábakoktélt vagy nem szexelnék, lépcsőznék azért h beinduljon. Esetedben nem törvényszerű hogy amúgy a kiírás napján magától megindulna.
2013. febr. 13. 21:42
 9/15 A kérdező kommentje:

Köszi szépen, hogy ennyien írtatok!

Én is arra a döntésre jutottam, hogy nem engedem az indítást, akármi is legyen! Úgyhogy már túl vagyok a magzatvíz vizsgálaton! Szerencsére tiszta a víz, szűk 1 ujjnyira vagyok kitágulva, úgyhogy a doki se erőltette a dolgot! :)

Amiért igazából elgondolkoztam az indításon az az, hogy mivel nem Pesten és nagy városban szülök, ügyeletben 1 orvos és 1 szülésznő van. Ha öten szülünk egyszerre, akkor ötfelé szakadnak. Egyik ismerősöm (akinek eleve nem volt fogadott orvosa) pont múlt hétvégén járt úgy, hogy ketten szültek egyszerre, a másikat császározni kellett, addig vele nem tudtak foglalkozni, és vissza kellett tartania a gyereket. Ezt el sem tudom képzelni, hogy tudta! Ha erről nem tudok, lehet nem ijedek meg ennyire attól, hogy nem lesz az orvosom.

De a lényeg, most már úgy érzem teljesen jól döntöttem! Már csak ki kell várni, hogy mikor szeretne megérkezni a kis hercegnőm! Remélem már nem várat sokáig magára! :)

Mégegyszer köszönöm a jó tanácsokat!

2013. febr. 14. 12:33
 10/15 anonim ***** válasza:

Első vagyok:).

(Ezt csak halkan merem írni, de lehet, hogy akkor jársz a legjobban ha nem veled foglalkoznak...:) )

Szülésznőt tudtok fogadni? Csak hogy biztosan legyen melletted valaki, aki szakember, ha ez Neked biztonságot ad.

2013. febr. 14. 12:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!