Szülés megindítása 1 nappal a kiírás előtt a doki szabadsága miatt?
Hű, nem könnyű:(.
Én a saját élményemből kiindulva(amit utólag alátámasztanak más dolgok is) nem engedném, hogy indítson. Ha elmegy, elmegy, az ügyeletes vagy ha van "megbízottja" a dokidnak, ugyanúgy el tud látni, ugyanazt meg tudja csinálni ha kell mint ő.
Na, röviden leírom az én szülésemet, hátha segít a döntésben.
Hasonló okból burokrepesztéssel- oxitocinnal indította a doki a szülést, pusztán azért mert "már úgyis nyitva voltam, magától is hamarosan beindult volna, és ha már itt vagyunk mindannyian(én, ő és a szülésznő), szüljünk..." felkiáltással. A semmiből lettek egybefüggő irtó erős fájásaim, minden átmenet nélkül. Sem lelkileg, sem testileg nem voltam még felkészülve arra, hogy na most fogok találkozni a babámmal. 4 óra alatt született meg a lányom, az oxis indítás miatt olyan gyorsan nyomta ki a méhem, hogy kilóméternyi vágás mellett(vagy éppen azért?) is repedtem mindenfelé. Mivel ugye nem volt ideje a hormonoknak felpuhítani a szöveteket, nem szépen lassan "nyílt" meg az út, hanem szinte áttörte a dolgokat a babám. Mikor kibújt, akkor látszott, hogy nagyon rövid a zsinór, ami sokkal kevésé lett volna veszélyes ha nem kirobog, hanem szépen magától a maga ütemében bújik ki.
A vágás- repedés miatt 8 hétig nem tudtam ülni, csak feküdni vagy állni.
Egy szó mint száz, a következő babámmal ha egy mód van rá, az indítást mindenképp el akarom kerülni, pillanatnyi elgondolásom szerint a kórházat is. De ez már más tészta:).
Szóval én a helyeden "csak" azért, hogy a fogadottnál szüljek, nem mennék bele az indításba. Inkább keresnék egy szülésznőt, aki nem megy el, mert azért az fontos, ogy olyan ember legyen melletted, akiben bízol, aki biztonságérzetet ad.
Nekem a napján indított volna az orvosom. Előtte nap megvizsgált, 2 ujjnyira nyitva voltam, és kérdezte meg szeretném-e szülni másnap. Én igen mondtam, mert nála szerettem volna szülni, ill. karácsony előtt voltunk és nem akartam a karácsonykor az ügyeletesnél szülni.Igaz éjjel beindult a szülésem amúgy is. Le lehet miatta pontozni, ez az én döntésem volt. Amúgy a 2. szülésem is indított volt dysmaturitás gyanú és rossz NST miatt. Mindkét szülésem nagyon jó volt, persze fájt, de abszolut pozitív élmény volt.
Könnyű szülést!
Igaz én elöbb szultem, minthogy a dokim visszaert volna nyaralasbol, de volt erre a helyzere egy megbizott kollegaja, akit behivtak. Ilyen lehetoseg nincs, hogy jo kezekbe kerulj?
En nem vallalnam a meginditast.
Na akkor én is leírom az én esetemet!!
Október 22-re voltam kiírva! 19-én voltam NST-n!
A doki megvizsgált már 2 ujjnyira nyitva volt a belső méhszájam is!Na meg nem volt valami fényes az NST sem.Miután megvizsgált a dokim közölte,hogy burkot repeszt és szülünk! Nem adott választási lehetőséget!Délelőtt 10 órakkor indított és este fél 8-ig szenvedtem,mire császár lett a vége! Nem tágultam és utólag kiderült rá volt tekeredve a kisfiamra a köldökzsinór! lehet hogy elég hosszú lett volna,de lehet hogy nem!
Ha nem indít hanem magától indul be,ki tudja lehet,hogy seperc alatt meglett volna!!!Már itthon jutott el a tudatomig,hogy október 23-ai hosszú hétvége volt.és gyanítom úgy volt vele a dokim,hogy nehogy már én a hosszú hétvégéjén szüljek!!!
Még egyszer nem engedném,hogy indítsa!
Köszi szépen, hogy ennyien írtatok!
Én is arra a döntésre jutottam, hogy nem engedem az indítást, akármi is legyen! Úgyhogy már túl vagyok a magzatvíz vizsgálaton! Szerencsére tiszta a víz, szűk 1 ujjnyira vagyok kitágulva, úgyhogy a doki se erőltette a dolgot! :)
Amiért igazából elgondolkoztam az indításon az az, hogy mivel nem Pesten és nagy városban szülök, ügyeletben 1 orvos és 1 szülésznő van. Ha öten szülünk egyszerre, akkor ötfelé szakadnak. Egyik ismerősöm (akinek eleve nem volt fogadott orvosa) pont múlt hétvégén járt úgy, hogy ketten szültek egyszerre, a másikat császározni kellett, addig vele nem tudtak foglalkozni, és vissza kellett tartania a gyereket. Ezt el sem tudom képzelni, hogy tudta! Ha erről nem tudok, lehet nem ijedek meg ennyire attól, hogy nem lesz az orvosom.
De a lényeg, most már úgy érzem teljesen jól döntöttem! Már csak ki kell várni, hogy mikor szeretne megérkezni a kis hercegnőm! Remélem már nem várat sokáig magára! :)
Mégegyszer köszönöm a jó tanácsokat!
Első vagyok:).
(Ezt csak halkan merem írni, de lehet, hogy akkor jársz a legjobban ha nem veled foglalkoznak...:) )
Szülésznőt tudtok fogadni? Csak hogy biztosan legyen melletted valaki, aki szakember, ha ez Neked biztonságot ad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!