Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit csináljak? Annyira kényelm...

Mit csináljak? Annyira kényelmetlenül érzem magam emiatt.

Figyelt kérdés

Hosszú sztori, de megpróbálom röviden leírni.

Szóval, a nővéremnek 4 hónapos babája van, itt lakik nálunk (apa nincs, hogy miért az nem lényeg). Szüleim holnap egy hétre elutaznak, így tesóm számít a segítségemre. A gond csak az, hogy nekem óráim vannak, azonkívül önkéntes munkát is vállaltam, ez heti 2 nap összesen, de jövő héten főleg számítanak rám, ez egy fogyatékos iskola, épp jövő hétre kéne ember, ráadásul lesz olyan is, aki pont jövő héttől nem jön. Szóval lemondani sem tudom. Ehhez hozzájön, hogy tesóm ma leesett a lépcsőről, beütötte a lábát. Jól van, bevittem az ügyeletre, de nincs baj, csak pár kék folt. De ettől függetlenül szemrehányásokat tesz, hogy nem maradok itthon, hogy minek megyek be az iskolába, hiszen azt nem MUSZÁJ, azonkívül hogy néhány órám is le kéne mondanom, mert korrepetálok diákokat, plusz én is veszek külön nyelvórát. Szóval eléggé elfoglalt vagyok, de MINDIG jutott eddig idő az unokaöcsémre is, BÁRMIKOR megkér rá, hogy vigyázzak rá, pelenkázzam be vagy akármi, ott vagyok. Most ilyenkor mit tegyek? Mondjam le az önkéntes munkát épp a jövő hétre, amikor tényleg kivételesen fontosabb lenne, mint máskor? És a többi órám? A korrepetálásból van nekem a bevételem, amiből a bérleteim, a számláim stb fizetem.

2013. ápr. 12. 19:36
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
100%
mondd meg hogy megvan a saját életed dolgod van meg kötelességed, szívesen segítesz de ez most így jött ki. oldja meg hát ő az anyja. nem lesz mindig aki fogja a kezét.
2013. ápr. 12. 19:45
 12/31 anonim ***** válasza:
90%

NEM AZT MONDOM, HOGY HÚ DE KÖNNYŰ EGY 4 HÓNAPOSSAL, DE AZÉRT NEM OMLIK ÖSSZE A VILÁG HA EGY EKKORA BABA MELLETT CSAK EGY EMBER VAN :)

(bocs, cl)-

tesód gyereke, nagyon rendes vagy, hogy segítesz, de ezt elvárni nem szabad, csak megköszönni!

mit nem adnék egy ilyen testvérért :) de azért ne hagyd magad kihasználni, ha jól értem, minden nap 3 ember ugrálja körbe, hogy ki mibe segíthet, nem kell átesni a ló túloldalára, ő vállalta, ő babája :)

2013. ápr. 12. 19:46
 13/31 anonim ***** válasza:
100%
HA nincs semmi baja, akkor miért kell neki segítség. Nem hiszem el, hogy nem tudja ellátni a gyerekét.
2013. ápr. 12. 19:46
 14/31 anonim ***** válasza:
100%
Mi van???? Ordít veled???? Rakd azért már helyre, hogy nem te csináltad a gyereket, ha te vagy más segít a szabadidejében azt meg kell köszönni, de nem elvárható. Le ne mondj semmit, puffogjon csak.
2013. ápr. 12. 19:47
 15/31 A kérdező kommentje:
Az a baj, hogy nem lehet neki ilyesmiket mondani. Én főleg nem, mert akkor jön az ordibálás, a pofozkodás. Nekem itthon kuss a nevem, nincs szavam. Nem lehet neki ilyesmiket mondani, én is többször gondolkodtam már azon, hogy más hogy a fenébe képes gyerekkel háztartást ellátni, neki ilyet nem kell, hiszen anyum főz, bátyám és én minden mást megcsinálunk (ok, nővérem van, hogy elmosogat, vagy felseper). Annyira kényelmetlenül érzem már magam a helyzettől...
2013. ápr. 12. 19:48
 16/31 anonim ***** válasza:
100%
Mond meg neki,hogy neked is van életed,és van dolgod,így is sokat segítesz,Ő a gyerek anyja legyen már képes egyedül is ellátni,mert persze oké az ember segít a családtagjának de nehogy már,hogy rabszolgának használjon.Állj ki magadért,mert ki fog használni.
2013. ápr. 12. 19:48
 17/31 anonim ***** válasza:
100%
Nézd, nem tudom hány évesek vagytok és milyen a viszonyotok...de te NEM tartozol neki magyarázattal. Megvan a saját életed. Ha ilyen csúnyán követelőzik, akkor mondd meg, hogy legközelebb még ennyit se segítesz, ha nem hagyja abba!!
2013. ápr. 12. 19:49
 18/31 anonim ***** válasza:
100%

azt mondjuk nem értem mit szeretne tőled? pontosan milyen egetverő feladat miatt kéne lemondanod a munkádat?

furcsa nekem, hogy egy anya a testvérére bízza a babáját csak mert neki ez jár.

ha ráérsz és van kedved akkor segíts, egyébként nem muszáj, na nehogymár 3 ember kelljen egy 4 hónaposhoz :)

2013. ápr. 12. 19:53
 19/31 anonim ***** válasza:
100%
Sztem a nővéred eléggé el van kényeztetve ezen a téren. Már miért kellene neki segítség? Egy 4 hónapos babának az anyukájára van szüksége. Persze kényelmesebb, ha van aki segít, de hogy azért terrorizál téged, mert nem tudsz olyan mértékben segíteni, ahogyan ő elgondolta, az túlzás! Szerintem most húzd meg a határvonalat, tudja, hogy neki kell ellátni elsősorban a gyerekét, neked meg élned a saját életedet.
2013. ápr. 12. 20:01
 20/31 anonim ***** válasza:

Ne mondd le!!! Ha elég érett volt a nővéred a gyerekcsináláshoz, akkor nevelje is! Nehogy már mindig ott legyen valaki. Borzalmas nagy felügyeletet igényel egy 4 hónapos. Fekszik egész nap, jó esetben talán már forog! De ennyi. Nap közben minimum 2x alszik. Mit kéne még segíteni???

Én is volt úgy, hogy egész nap itthon voltam a lányommal, 0 segítséggel, mert estig dolgozott a férjem. Sőt olyan is volt, hogy hajnal 3-kor ért haza külföldi fellépésről. Akkor sem volt segítségem. Pedig akkor már 1 éves volt a lányom. Elláttam a gyereket, míg aludt, megfőztem. Mit nem lehet megcsinálni egy csecsemő mellett? Sőt, mondok jobbat. Nyáron annyi munkája lesz a férjemnek, hogy jó esetben talán fürdetésre hazaér. Akkor is egész nap egyedül leszek a gyerekkel. Csak ő akkor 21-23 hónapos lesz...

Vannak egyedül álló anyukák, nekik sincs segítségük. Mégis ellátják a babát, háztartást vezetnek, mosnak, főznek, stb...

Ja, és ne hagyd, hogy követelőzzön.

2013. ápr. 12. 20:12
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!