Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Miért van, hogyha megyek az...

Miért van, hogyha megyek az utcán, de leginkább a suliban a folyosón stb. Úgy érzem engem figyelnek, rólam beszélnek? Nagyon kényelmetlenül érzem magam ettől.

Figyelt kérdés
Tudom persze, hogy valószínüleg nem rólam beszélnek..
2012. nov. 21. 14:21
 1/4 anonim válasza:

Szerintem kérdezz rá náluk hogy mi a téma,akármi.

De azis lehet hogy csak féltékenyek rád,és azért akarnak ''kibeszélni''

2012. nov. 21. 14:34
 2/4 anonim ***** válasza:
önbizalom hiány ... másokon akarod lemérni magad, mások véleményén
2012. nov. 21. 14:41
 3/4 anonim ***** válasza:
Sok oka lehet. Szerintem kezdődő szociális fóbia, vagy skizofrénia. Nem vagyok orvos, csak én is így éreztem magam sokszor régebben és nálam ezt állapították meg.
2012. nov. 21. 22:43
 4/4 anonim ***** válasza:
Nekem is volt ilyenem. Tudom nagyon rossz. Igazából ilyenkor az ember valami miatt nem tudja jól értelmezni a környezetéből jövő információkat, amit más emberek sugároznak magukból. ez nem tudom miért van, lehet agyi működés, lehet genetika, lehet gyerek kori trauma, valamit nem tanultunk meg a társas viselkedés kapcsán... stb. Egy biztos, hogy ez egy önmagát gerjesztő folyamat, mert előbb utóbb te elkezded őket rossznak, kirekesztőnek, másnak látni, egyre jobban nem tudsz/mersz közéjük tartozni, és a végén teljesen alaptalanul ők is el kezdenek gyanakodni, mert azt érzik te is gyanakodsz, holott lehet az egésznek nem volt semmi alapja. Én tudom hogy te erről nem tehetsz! De ez az egész (legalábbis az elején)egy teljes fantázia ami az agyban gyártódik le. Félreértesz arckifejezéseket, beszédeket. Ilyenkor kell tényleg odamenni hogy mi a pálya, amíg el nem hatalmasodik teljesen, mert akkor tényleg kirekesztenek. Én úgy védekezek ez ellen, hogy akikben érzek rossz indulatot, azok felé nem is közeledek, csak azokkal barátkozom akiken érzem hogy elfogadnak engem, és ez már önmagában bátorító érzés. inkább kevesebb ember vegyen körül, de az legyen biztos kapcsolat.
2012. nov. 24. 22:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!