Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mindig a barátom akar fizetni, kezdem kényelmetlenül érezni magam emiatt. Mit tegyek?
Pár hete vagyunk együtt, de eddig akárhova mentünk, mindig ő fizetett. Tegnap pl. elmentünk sütizni. Én előre megmondtam neki, hogy én hívtam meg, tehát most én fizetek. Nem mondott semmit, majd mikor a pincér kihozta a számlát, előkapta a tárcáját és ő fizetett.
Kezdem emiatt rosszul érezni magam, mert alig merem elhívni valahova, mert ha mindig ő fizet, az neki már sok kiadás lenne. Elmehetnénk vacsizni is, meg ide-oda, de nem bírnám, hogy mindig ő fizessen. A mi családunk amúgy is jobban él anyagilag, ezért még kellemetlenebb.
Már beszéltem vele erről, de csak annyi volt a válasza, hogy nem engedhet engem fizetni, mert az sértené a "férfiúi önérzetét".
Mit csináljak? :/
18/L
Egy fontos kérdés: ő hány éves? Megkeresi a pénzt, vagy ő is a szüleitől kapja?
Ha ő dolgozik, Te pedig nem, akkor szerintem normális, hogy nem a szüleid pénzéből hívod meg őt. Ha ő sem dolgozik, akkor esetleg ezt finoman fel lehet vetni neki: "figyi még Te sem dolgozol, ne költsd mindened rám" ilyenkor talán leesik a tantusz, hogy nem kéne a szülők pénzével "vagánykodni"
Ezt úgy kell megcsinálni, hogy egy óvatlan pillanatban kimész a mosdóba,és közben megkeresed a pincért és mondod neki, hogy fizetnéd a számlát :)
Bevált módszer.:)
Add oda előre a pénzt,mert az valóban ciki,hogy Te fizetsz a tárcádból.A helyszínen neki illik fizetni.
Ne foszd már meg a férfiasságától.
Ő is 18. Nem "vagánykodik".. nem nagy összegekről van szó.. Egy fagyi, ilyesmik.. Engem maga a gesztus zavar, hogy nem hagy soha fizetni.
Jó, megpróbálok vele újra beszélni...
Meg akar venni, az adósává tesz, így bármi van (mondjuk éppen nem akarod leszopni, vagy akármi), lesz mit felhánytorgatni ellened.
Beszéld meg vele.
CMD
Elég rég óta ismerem, biztos vagyok benne, hogy nem ilyen. Mondja is mindig, hogy nem azért csinálja, hogy tartozzak neki, csak szerinte nem illik a nőnek fizetni.
Jó persze, "külsősként" úgy tűnhet, hogy hülye vagyok, és bedőlök neki.. De évek óta ismerem már, és teljesen megbízunk egymásban, plusz azért is mertem vele összejönni, mert ő nem olyan dugáscentrikus alfahím. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!