Mennyi a havi bevételetek és ebből mennyit költötök a gyerekre/kekre (mennyi idős/ek? ) Mennyi megy el kajára? Albérletben laktok vagy sajátban? Van hiteletek?
Igazából a páromnak 110 ezer a fizuja, én pedig nagyjából 115 ezret kapnék (1 gyerek után), egy netes kalkulátorral számoltam,hogy kb.ennyi lenne a gyed+családi, tudom, a tgyás több, de ha ha jól tudom, csak fél év, szóval azt nem is vettem most figyelembe. De persze addig még változhat, mert lehet több lesz a fizuja páromnak, vagy a gyed lesz picit több, úgysem idén lesz már. :(
Úgyhogy nyilván most több a bevétel. :)
Van 15.000 hitel, 5.000 megtakarítás, kb.55.000 (rezsi, telefonszámlával, biztosítással, de ebben nincs fűtés)+ 2 autó fenntartása(biztosítás, tankolás)+tüzelővásárlás...és még a kaját nem is számoltam, meg semmi ruha, cipő, tisztítószer, egyebek, különleges kiadások, esetleg luxus? Ezekre nem tudom, mennyi megy el... :( Most spórolunk, amennyit tudunk, de ha gyerkőc lesz, akkor nem szeretnék a kaján spórolni, meg hát neki is kell sokminden...Vélemények? Mondjuk nem kérdés, akarunk gyereket, de célszerű lenne a páromnak új munkahelyet keresni, nem?
Én csak 1 autót tartanék fent, ilyen kereset mellett, ha 2 autó van, az hatalmas kiadás és luxus is.
De 1 gyereket vállalnék.
115 ezer gyedet úgy kapnál, ha max gyedet kapsz. Ahhoz jelenleg bruttó 196 ezer forintnál magasabb kereset kell.
Azt mondtad, hogy fix 225 ezer a bevételetek, a párod 110 ezret keres. Akkor kb. te is ennyit kapsz, ebből nem nagyon lesz 115 ezer gyed még adókedvezménnyel sem.
Párod kereshet új munkát, nem tudom mi a szakmája. De semmiképp ne mondjon fel a munkahelyén, mert nagyon nehéz munkát találni és a legtöbb helyen minimálbért adnak, ha nincs diplomája a párodnak.
Havi bevételünk 315-340ezer között mozog,én már gyeden vagyok.
A kislányunk egy éves,kb havi 30ezer forintot költünk rá.
A lakbér 58ezer forint/hó,hitelünk nincs,saját autónk van.
Tervezünk saját lakást venni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!