Albérletben gyereket nevelők, ti hova vagytok bejelentve? Az egész család ugyan oda?
Én és a lányunk Anyuhoz vagyunk bejelentve állandónak, a férjem a szüleihez állandónak.
Ideiglenesen én és a lányom az albérletbe vagyunk bejelentve ideiglenesen az ovi miatt!
Tartózkodási helyként az albérletbe vagyunk bejelentkezve, például a lakásfenntartási támogatás miatt, meg amúgy is, sok esetben jól jön, hogy tudom igazolni, hogy itt lakunk. Viszont sajnos (nem értem ezt a hülye rendszert), van, hogy akkor is csak az állandót veszik figyelembe, amit pedig én már legszívesebben megszüntetnék, mert öt éve nem ott lakunk. Csak hát sajnos ezt nem lehet, nem szüntethetem meg az állandó lakcímemet, ha nincs helyette új. Nem értem, mire jó ez...
Egyébként az ovinál elvileg lehetett volna belőle gond, pont azért, mert az állandót nézik, hiába lakunk egy utcányira az óvodától, ha az állandó a város másik végében van. Annyi volt a mákunk, hogy anyukám ismeri a vezető óvónőt, így bejutottunk úgy is, hogy nem abba a körzetbe tartozunk elméletileg. De nagyon utáltam, hogy még ehhez is protekciózni kell, miközben a lakcímkártya szerint is ebben a körzetben lakunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!