Ismét gyermeket várok, de az egész család ellenem fordult. Mit tehetnék most?
Sajnálom hogy ilyen helyzetbe kerültél, de próbálj meg empatikus lenni: a lányod már kamasz, a kitörése nem meglepő, de idővel megemészti és hidd el, ha megszületik a pici, ő lesz rá a legbüszkébb, boldogan fog majd vele büszkélkedni! A kamasz lányok rajonganak a picikért, csak jól rejtegetik:-)
Anyukád biztosan féltésből mond neked ilyeneket, aggódik értetek, szerintem ez nem rosszindulat. Mivel nem számítottak erre a családtagjaid, teljesen váratlanul érte őket a hír, így mindenkinek más az első reakciója, de ha amúgy eddig jó volt a kapcsolatotok a családon belül, akkor ez rendeződni fog, csak kell egy kis idő nekik.
Tudom, hogy mindez eléggé megkeseríti a napjaidat, próbálj a babára koncentrálni, ha látják, milyen boldog vagy és sokat mosolyogsz, ez a többiekre is jó hatással lesz!
Biztos vagyok benne, hogy mindenki veled örül majd , amikor megszületik a pici!
Gratulálok, jó egészséget, boldog babavárást!
Szia
18 voltam amikor a tesóm született, az anyám 45. Egészséges, sőt ő a legokosabb hármónk közül. 16 évesen felvették egyetemre, 18 évesen 2 felsőfokú nyelvvizsgája volt. Most 21 éves, másoddiplomázik.
Kicsit nehéz volt feldolgoznom, hogy tesóm lesz, a szüleimmel hetekig nem beszéltem.
Ne hagyd hogy a környezeted befolyásoljon, örülj a babának, és várd, fogadd sok-sok szeretettel!
Nem értem, a lányod duzzogása miatt el akarod venni az életet a másik gyermekedtől? Ha örültél, mikor megtudtad, hogy babát vársz, akkor csak szeretnéd ezt a csöppséget. Ne foglalkozz a környezeteddel, ha szívből akarod a kicsit, akkor megbékélnek majd, ha látják hogy boldog vagy. A korod nem mérvadó, manapság annyira kitolódott a gyerekvállalás, hogy akad, aki 40 évesen terhes először.
Szerintem gondold végig, hogy tudjátok-e vállalni, és ha igen, csak a babára koncentrálj. Nagyon fejlett az orvostudomány, nem törvényszerű, hogy bármi baja is legyen. Csak ne idegeskedj, azzal ártasz neki a legtöbbet. Mindenkit váratlanul ért a helyzet, beszéljétek meg higgadtan, és idővel biztosan várni fogják ők is a kicsit.
Hogy mit tennék a helyedben? Természetesen megtartanám, hiszen gondolj bele, a lányodra 17 évet "fordítottál", 1 év, és ki tudja hová megy fősulira, egyetemre. Maradnátok kettecskén a pároddal, de így megint lenne kit szeretgetni. A szüleid is örülni fognak, ha megszületik, nem hiszem hogy nem mutogatnák büszkén a kis unokájukat. Adj időt mindenkinek, majd hozzászoknak az új helyzethez! Pihenj sokat, és inkább élvezd a terhesség és a babázás szépségeit, nézz előre a jövőbe, és ne a múlt befolyásoljon! Jó egészséget Nektek! Megírod majd, hogy döntöttél?
Akkor ebből a nem kedvelésből adódik a probléma :( Így nem lesz egyszerű, de üljetek le beszélgetni, mert a strucc politikával nem lesztek előrébb. Felnőtt emberek, csak lehet velük kommunikálni. Remélem, minden jóra fordul majd!
Utolsó válaszoló voltam
Ha jól értelmezem a kommentjeidet is, a lányod eddig egyke volt. Ő volt mindenki kis hercegnője, most pedig jön egy undok baba, és mindenki a síró csöppséggel fog foglalkozni, nem pedig vele.
Ne hagyd magad zsarolni.
Most őszintén? A lányod már nem kisgyerek, lassan kész felnőtt. Meddig maradt volna még otthon veled? Érettségi után főiskola, kapcsolat, férj stb., ugyan az anyukája leszel mindig, de ő kívánja majd, hogy vágjátok már el a köldökzsinórt és nem akar majd a mama kicsi lánykája maradni.
Megijedt az új helyzettől, de gondolom, benned is van némi aggodalom. Keresd meg, üljetek le, ha eddig jó volt a kapcsolat, nem lehet gond megbeszélni egy ilyen ügyet.
(Szerény véleményem szerint a gyerek ne döntse el, hogy a szülők mennyi gyermeket vállalhatnak. Ez két ember döntése, a tied és a párodé, senkinek semmi köze hozzá, az a picike ott benn a kettőtöké.Véleménye lehet, de ezt a döntést nem neki kell meghozni.)
Érthető a szüleid aggodalma, de huszonéves nők is szülnek beteg babát és 40 fölött is egészséges lehet az a pici.
Ne hagyd magad érzelmileg zsarolni. Te akarod a babát, a párod is, egy abortusz lenne számodra a legtragikusabb dolog a világon. A lányod ki fog repülni és te majd mindig arra gondolsz, hogy a babád már mekkora lenne, fiú v. kislány....
Állj a sarkadra és közöld mindenkivel, ez a Ti gyereketek, a Ti döntésetek, akinek nem tetszik, nem kötelező részt venni az életetekben.
Egyébként pedig hatalmas gratuláció!!!! :)
Ne haragudj, nem fogalmaztam egyértelműen. :)
A "nem kötelező rész venni az életetekben" a szüleidre értettem, a lányoddal tényleg meg kell próbálni rendbe hozni a kapcsolatot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!