Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ismét gyermeket várok, de az...

Ismét gyermeket várok, de az egész család ellenem fordult. Mit tehetnék most?

Figyelt kérdés
Van egy 17 éves lányom, aki nem áll velem szóba, mióta megtudta, hogy terhes vagyok. Minden jól alakult, boldogan éltünk a párommal, de kiderült, hogy terhes vagyok és a lányom, az anyám, az apám is nagyon ellenségesek velem. Csak azért, mert 43 éves vagyok és hogy lehetek ilyen "felelőtlen". Nem mondtuk el senkinek, hogy gyermeket tervezünk, és mikor megtudtam, nagyon boldog lettem. A lányom olyanokat mondott, hogy elköltözik, minek csináltam neki testvért, soha többet nem fog szeretni, sem a gyereket. Már tegnap sem aludt itthon. Nagyon kétségbe vagyok esve! Az anyám meg azt mondja, hogy ne csodálkozzam, ha a gyermek beteg lesz. Én nem gondoltam, hogy így fognak reagálni és nagyon kikészít, napok óta sírok. Mit tehetnék? Ti mit tennétek a helyemben? hogy legyek így boldog? Egyenesen utálnak.
2011. febr. 24. 17:20
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:

Van egy ilyen anyuka ismerősöm,16 hetes volt,mire megtudta,hogy terhes,pedig 1 hónapban kétszer is menstruált,40-en felüli,elvetette volna,ha lehetett volna,anyja lehülyézte,stb,stb.a nagyobb tesó 24! éves.

Anyuka megszülte,a kicsilány a szeme fénye,sírva fakad,ha arra gondol,el akarta vetetni.A lányod lassan saját családot alapít,ha érzel magadban erőt,és a párodba,tartsd meg,és szépen neveld fel.

Ja,és az biztos,hogy anyád kedvenc kisunokája lesz,itt is így van,mindenkinek dicsekszik,pedig ő szégyellte a legjobban annakidején.:-)

2011. febr. 24. 20:21
 12/26 A kérdező kommentje:
Nem szeretném, ha az anyám kedvenc kisunokája lenne, mert az nem lenne fair a lányommal szemben. Nem akarom, hogy azt érezze, nem ő a legfontosabb ezentúl. Viszont most ezt érzi és ettől változott meg ennyire. Nem tudom, hogy mikor fogunk erről majd beszélni, ha most nem szól hozzám.
2011. febr. 24. 20:27
 13/26 anonim ***** válasza:

Attól, hogy nem szól hozzád, még te elmondhatod neki az érzéseidet. Higgadtan próbálj meg vele beszélni és minél hamarabb, még mielőtt elfajulnak a dolgok.

Én is tizenéves voltam, mikor az a pletyka járta, hogy apámnak új barátnője van, aki gyermeket vár tőle (10 évesen váltak el a szüleim, apám agresszivitása miatt, tehát "nem szerettem" apámat, mert minden nap, míg együtt éltünk, megvert). Mégis fájt, hogy talán új családja lesz, és mi már nem is leszünk a gyerekei. Egy pár napot végigbőgtem, aztán rájöttem, ha így is van, hogy új családja lesz, attól még én a lánya maradok. Mikor megbékéltem a gondolattal, hogy talán lesz egy öcsikém, vagy egy hugikám, már örültem neki, hogy majd dajkálhatom, vihetem játszótérre, meg ilyenek. Aztán kiderült, hogy pletyka az egész, még barátnője sem volt (azóta sincs).

Ülj le a lányoddal, mondd el neki, hogy ő ugyan olyan fontos neked, és szeretnéd, ha támogatná a döntésedet. Attól, hogy kisbabád fog születni, őt ugyan úgy szereted. Szeretnéd, ha részt venne a kistestvére életében, hogy legyen egy ilyen jó példa majd előtte, mint ő. Legyen kire felnéznie, és büszke legyen nővére. Szóval az a lényeg, hogy a lelkére hass, ne azt érezze, hogy a kisbaba egy betolakodó, aki elveszi mindenki szeretetét tőle.

Majd írd meg, hogy mit sikerült elérned. Drukkolok!

2011. febr. 24. 20:46
 14/26 anonim ***** válasza:
100%

Szia!Az én lányom is ennyi idős volt,amikor terhes lettem.A párom egy alkoholista semmirekellő volt.(a nagy nem tőle van).Az egész család utált!A gyerek fattyúzta a kicsit.Nálunk itt jött a váltás:

Sokat véreztem,így itthon voltam.A párom részegen esett haza(az én lakásomba).Mivel elitta a fizetést megkértem,hogy a kajához ne nyúljon.Ahhoz nem is,de hozzám igen.A nagylányom a hasam elé állt!kihívta a rendőröket!Azóta imádja!A nevét is ő választotta.Már 2 éves.Amikor apuka elcuccolt,akkor kezdett anyukám is megenyhülni.Előtte mindennap elmondta legalább tizszer,hogy el kell vetetned,úgyis gondok vannak vele.De az igazi áttörés akkor jött,amikor a kicsi megszületett.Neked nem kívánom ezt a vihart,de hidd el meg fognak változni,ha megszületik a kicsi.

2011. febr. 24. 21:04
 15/26 anonim ***** válasza:

Ha a nagylányoddal eddig jó volt akapcsolatod, akkor le KELL ültetni és elmondani neki, amit TE érzel, gondolsz rőla, a kicsiről, mindenről. Legyél vele teljesen őszinte. Mondd el bátran a félelmeidet is, minden érzésedet!!! És hagyd utána békén, ne akarj tőle semmi reakciót. Értelmes csajszi, el fog gondolkozni a dolgokon.

Éreztesd vele a beszélgetéskor, hogy neked ő a mindened, nagoyn szereted és ez NEM fog változni soha, bárhogy dönt. De mivel neked Ő a legfontosabb, ezért nem kényszerited semmire. Azt is mondd el, hogy megérted, hogy mit érez, és ez teljesen érthető is, hog yigy érez, nincs ezzel semmi gond. Tehát ne utálja magát, amiért ilyen érzések vannak benne! Hidd el, meg fog jönni az esze.

2011. febr. 24. 21:48
 16/26 anonim ***** válasza:
94%

Nem vagyok sokkal idősebb a lányodnál ezért írom így:

Ha nekem anyám 7éve bejelenti tesó lesz, és nekiálltam volna duzzogni két akkora maflást kaptam volna, hogy több fülem mint fogam....

Ha egyszer én kerülök ilyen helyzetbe, mármint 40es fejjel újra gyereket vállalok, és a tesók hisztiznek miatta, akkor ugyan nem maflást kapnának, de igencsak elbeszélgetnék velük, hogy mégis mit gondolnak magukról, nem ők a szülők, és ne is haragudjanak, de amíg nem fordul a kocka és nem nekik kell etetni a tesót addig ebben a dologban kuss a nevük, a flancra pedig keressék meg a rávalót, elég nagyok a nyári diákmunkára(mittom én műköröm árára gondolok, vagy a heti 4menő partira... csak hasra csaptam) mert ezért a viselkedésért "hála" nincs több rá.

Szüleidről annyit, hogy nem komplettek, per pill úgy kezelnek, mintha a lányod korában lennél, és beb@szcsizva egy buli alkalmával maradtál úgy... Ha nem az ő nyakukon él a jelenlegi párod akkor közük hozzá semmi, hogy kitől, mikor és miért szülsz.

Állj ki a Szerelmedért, és azért a Piciért. Nehogy már egy érett felnőtt nőnek a "taknyos kölke" és a szülei dirigáljanak.

A lányodnak komolyan mosd meg a fejét, ha olyan fenemód érett, akkor hadd menjen. Úgyis visszamegy, ha rájön, hibázott...

Mit tegyél állj ki magadért.

2011. febr. 25. 12:34
 17/26 anonim ***** válasza:
100%

Nem könnyű. DE a lányodnak meg kell értenie, hogy az élet ilyen. Ennél nagyobb "szörnyűség" ne történjen vele, minthogy kistestvére születik.

Nem elhagytad, nem cserben hagytad! A szeretet nem egy egész, amit ha szétosztanak már kevesebb jut a másiknak!

A testvér pedig igenis jó! Testvér nélkül kevesebbek vagyunk.

Négy gyerekem van. A nagyok 3-an az első házasságomból.

A picit 38 évesen szültem, a legnagyobb gyerekem 16 éves (lány) volt akkor. Ő is lázadt, mondta, hogy minek még egy testvér stb.

Most imádják az öccsüket!

2011. febr. 28. 17:01
 18/26 anonim ***** válasza:
ne haragudj de a nagylányom miatt tuti nem vetetnék el egy babát, nem is értem az egészet ő mondja meg neked mit tégy? zsarol azzal hogy elköltözik, eleve hogyhogy csak úgy máshol aludhat amikor egyet gondol?? nekem is van 16-éves lányom ezt sosem engedné meg magának és attól mert vannak testvérei még őt éppúgy szeretem ezt tudja is ha most elveteted a picit biztos hogy többet nem fogsz másik babát vállalni a korod miatt és az ember nem azért szül még egy gyereket mert a meglévő kevés neki! egyetértek Lanfear válaszával még akkor is ha én árnyaltabban fogalmaztam volna ha te és a párod akarjátok a babát akkor másnak nincs hozzá köze persze elmondanám a nagylányomnak és megpróbálnék vele többször beszélni erről időt hagyni neki hogy megeméssze de semmiképpen nem kérném az engedélyét és meg sem fordulna a fejemben hogy a kamasz lányom hisztije és zsarolása függvényében döntsek a kisbabám életéről egyértelmű hogy ezért is rontott a jegyein hidd el ha már nem tudsz msát tenni mint megtartani a babát felhagy vele! a nagyszülőknek meg aztán pláne semmi közük hozzá! ezt tuti el is mondanám nekik ha bántanak! elvégre felnőtt önálló nő vagy miért hagyod hogy rólad a párkapcsolatodról és a kisbabádról mások döntsenek!???
2011. febr. 28. 17:24
 19/26 anonim ***** válasza:
utolsó vagyok 16.45-ös én meg ilyeneket utálok olvasni amiket te írsz! 4-gyerekem van a legnagyobb az első házasságomból 16-éves lány de esküszöm jóval érettebb nálad! hogyan lehet ekkora butaságot írni hogy azért szül valaki még egy gyereket mert unja a meglévőt áááááá na ez a durva! :S
2011. febr. 28. 17:28
 20/26 anonim ***** válasza:

Szia!

Ismerős a helyzet. 16éves voltam, amikor született egy kistestvérem. Baromira nem örültem neki eleinte, amikor hazajöttek a kórházból, akkor sem nagyon érdekelt. Később aztán nagyon-nagyon sok időt töltöttünk együtt, én lettem a második anyukája:) Adj időt a lányodnak, ne haragudj rá, ez azért tényleg nagyon nagy változás egy tini életében. Biztosan megbékél idővel! Minden jót Nektek!!

2011. febr. 28. 17:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!