Tényleg "tutyimutyi" a férjem, csak mert segít a gyerekek körül?
Teljesen el vagyok keseredve, mert nagyon sokat piszkálják az ismerős férfiak, munkatársak a férjemet. Igazából ahogy látom őt nem zavarja, meg tudja védeni magát, de nekem már néha nehéz lakatot tenni a számra, hogy ne szóljak be nekik.
Például nálunk az a bevett szokás, hogy az apjuk fürdeti a gyerekeket, én meg addig a vacsit csinálom. Vagy néha előfordul, hogy hétvégén én alszom tovább, mert fáradt vagyok, és ő kel fel a gyerekekkel. Nem mindig, de néha így alakul, máskor meg ő alszik tovább. Igazából mi mindent megosztunk, a házimunkát is. Általában megvan azért, hogy ki mit csinál, de volt már, hogy azt mondta, hogy majd ő felporszívóz, addig én sétáljak egyet a gyerekekkel. Ezt mi nem érezzük cikinek, nálunk bevált, harmonikus a kapcsolatunk. Viszont folyton kapjuk a megjegyzéseket, hogy milyen papucs a férjem, meg hogy én lusta vagyok, mert ez nem a férfi dolga lenne. Nekem ez olyan rosszul esik. Pedig tanult, értelmes, normális emberek a munkatársai is, az ismerőseink is, mégis még mindig dívik ez az asszonynak a konyhában a helye hozzáállás. Mindenki úgy él ahogy akar, épp ezért nem értem miért kell cikizni a férjem, ha nekünk ez tökéletesen megfelel így. Tudom, hogy nem kéne foglalkoznom az ilyen beszólásokkal, de egy idő után azért már nehezen megy el mellette az ember. Ti mit gondoltok? Szerintetek is "papucs" az ilyen férfi? Vagy azért másoknál is van így?
Ne foglalkozz velük. Felesleges bármit is magyarázni, úgysem értenék meg. Annyit biztos, hogy megjegyeznék, hogy ti ketten vállaltátok a gyerekeket, nem egyedül te és nyugodtan tartsák meg a vélemenyüket, te sem mondasz róluk véleményt, pedig tudnál.
Párom is segít, de még senki nem tett megjegyzést, vagy csak én nem hallottam :-)
Nem papucs a férjed, hanem egy rendes férfi!
Az enyém is ilyen, segít amiben csak tud. Őt azért piszkálják a kollegái, mert nem iszik alkoholt. A banda java része alkoholista, a férjem ráadásul vidékről jár be dolgozni autóval. Az istennek se akarják megérteni, hogy nem akar pálinkázni, mert félti a jogsiját. Mindig azzal heccelik, hogy "Rövid pórázon tart az asszony, mi?"... 100x elmagyarázta már, hogy nem miattam nem iszik, hanem mert ő nem alkesz...
Nálunk sincs még gyerek, de mi is megkaptuk már többször (főleg anyukámtól, ami pláne rosszul tud esni), hogy a párom milyen papucs. Az igaz, hogy a csillagokat is lehozná nekem, csak gondolnom kellene rá, de ezt egyáltalán nem tartom rossznak. Pláne, ha azt veszem alapul, hogy családon belül is hogy bántak a férfiak a nőkkel. Nem is kell mondanom, hogy mindenki elvált (nagymamám, nagynéném, anyukám), akkor csak nem volt az úgy jó, ahogy ők csinálták.:)
Én ilyenkor próbálok arra gondolni, hogy irigyek ránk, amiért nekik nem sikerült kifogni egy ilyen pasit.:) Persze nem mindig megy és én is elkeseredek néha, de aztán megrázom magam és élvezem, hogy van valaki, aki ennyire szeret engem!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!