Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ápolónők/műszakban dolgozók...

Ápolónők/műszakban dolgozók kisgyerekkel hogy csináljátok?

Figyelt kérdés
Dönteni. Nem tudom, mi legyen, ősszel visszamegyek dolgozni gyesről (2 gyerek van) és tanácstalan vagyok. Anno ágy mellett dolgoztam, aktív osztályon, 12 órában. Bírtam is, szerettem nappalozni és éjszakázni is. De 2 gyerek mellett lehet ezt csinálni? Arra gondoltam, állandó éjszakába kérném magam a kicsik miatt. Szerintetek mi lenne a jó megoldás? A párom 9-től 18-ig dolgozik.

2013. ápr. 8. 08:07
 1/8 A kérdező kommentje:
Természetesen más munkarendben dolgozók véleménye is jöhet, nincs diszkrimináció :)
2013. ápr. 8. 08:12
 2/8 anonim ***** válasza:
A gyerekek felügyelete megoldott? A 2 műszak az váltott? Vagy választanod kell, hogy nappalosként vagy éjszakásként dolgozol?
2013. ápr. 8. 08:14
 3/8 anonim ***** válasza:
25%
Tönkremehet a hazassagod, hiszen nem is fogtok tudni együtt tölteni semmi időt a ferjeddel....
2013. ápr. 8. 08:15
 4/8 anonim ***** válasza:

A gyerekek szempontjából megoldás lehetne, mert reggel el tudod öket vinni ovodába/iskolába, utána lefekszel, alszol valameddig, délután begyüjtöd öket, megeteted, tanulsz/játszol velük és este mégy megint dolgozni. Éjjel az apa van velük, igy mindig van megfelelö felügyelet.

De!!!! A férjeddel mikor vagytok együtt? Mert ugye reggel meg este "örségváltás " van, ilyenkor még rövid beszélgetésre is alig jut idö, nemhogy kettötök kapcsolatát fenntartani.

2013. ápr. 8. 08:17
 5/8 anonim ***** válasza:
Jo megoldas, de ha meg tudjatok oldani, hogy a pihenonapok egyszerre legyenek, kulonben tenyleg ramegy a hazassagod.
2013. ápr. 8. 08:21
 6/8 A kérdező kommentje:

A házasságunk lényegében csak együttélés, most, hogy minden este együtt vagyunk, ő az xboxon játszik fektetéstől alvásig, én meg netezek, tehát egyébként sem igényeljük túlzottan egymás társaságát. Ez most rosszul hangzik, lehet, de mi már hozzászoktunk, olyasfajta haveri kapcsolat van köztünk inkább, nem egy bensőséges szerelmi viszony. Szóval ez a része nem igazán zavar. A lényeg csak az, hogy a gyerekek el legyenek látva, eljussanak intézménybe, és el tudjam látni a háztartást is.

Igazából új munkahelyet is keresek, ezért a műszakbeosztásról előre nem tudok mit írni, az elején nyilván kell nappaloznom is, hogy megszokjam az adott osztályt, de én is arra gondoltam, amit írtok, hogy éjszakázás esetén a gyerekeket hozni-vinni is tudom oviba, itthon meg alszom kicsit két műszak között, aztán megfőzök, takarítok szabadnapokon. Plusz ha betegek, nem kell táppénzre mennem velük, mert itthon leszek napközben. Az alvásigényem már minimális, szóval amellett sok más belefér az időmbe.

2013. ápr. 8. 08:28
 7/8 anonim ***** válasza:
Barátnőm ápolónő, és mivel 12 óráznak, így kb. 3-4 nap kell mennie egy héten. Jó, ott a gyerekek nagyobbak, de a pihenőnapokon sok minden belefér, amit meg tud csinálni. Szerintem jobb így, mint sima gyárban, ahol mindennap kell menni.
2013. ápr. 8. 08:45
 8/8 A kérdező kommentje:
7-es, igen igen, én is erre gondolok, hogy pihenőnapokon sok minden belefér. Ha ügyesen csinálja az ember, akkor emellett kevésbé dilizik be, mint a minden nap 8-4-ig mellett, mikor munka után rohan a kicsikért, bevásárol, van 6 óra, mire hazaérnek, még akkor kell főzni, mosogatni, mosni, ígyseúgyse marad idő semmire a gyerekekkel, éjszakázás mellett viszont szabadnapokon megcsinálom a dolgom, délután meg csak a gyerekekre koncentrálok, esetleg néha elhozom őket ebéd után és csinálunk valami jó kis programot. Szóval nem annyira kötött, mint egy 8-4-ig.
2013. ápr. 8. 08:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!