Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Anyukák, apukák, meg aki még...

Anyukák, apukák, meg aki még látogatja ezt a kategóriát: miért írtok így?

Figyelt kérdés

Az "így" alatt értem: nulla helyesírás és megfogalmazás, írásjelek, szóköz és bekezdés NEM használata, ill. azt sem értem, hogy miért nem lehet leellenőrizni elküldés előtt az általatok leírtakat és a talált hibákat kijavítani.

A neten, főleg ezen az oldalon, csak az általunk leírtak alapján alkotnak rólunk egy képet és akinek az írása hemzseg a helyesírási hibáktól, nem ismeri az írásjeleket és a bekezdéseket, az mégis miért várja el, hogy komolyan vegyék?

Pl. tegnap olvastam egy választ, amiben anyuka minden mondata végére felkiáltójelet tett és egy bekezdésben írta a kb. 50 soros válaszát. Nekem nem volt türelmem végigolvasni és értelmezni.

És most nem a gépelési hibákról van szó, még mielőtt valaki azzal jönne, mert azt mindenki felismeri.

Vagy csak én vagyok túl "igényes"?

2013. ápr. 7. 09:28
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:

"Hát nem tudom... Nekem ezt a nyelvtantanárom mondta, hogy és-el nem kezdünk mondatot."

A magyar nyelvben pedig hivatalosan nincs olyan, hogy "de viszont" vagy passzív szerkezet, mégis használjuk mindkettőt :)

2013. ápr. 7. 14:21
 22/31 A kérdező kommentje:

Kedves válaszolók, a kedvetekért megkerestem azt a választ, ami megfogalmazta bennem ezt a kérdést, tessék:

"szia!ém mindent megcsinálok itthon,nem kell segítség,de nem is lenne sok csak a férjem,de neki nem engedem,max altatásban segít,ha itthon van!reggeli etetés után(7 óra)kimegyünk a konyhába a picivel!elmosogatok,megfőzök!addig ő pihenőszékben van!beszélgetek közbe hozzá,de van,hogy bealszik 10 percekre!takarítást kicsinyenként csinálom,mikor tudom,hogy most éppen jó kedve van és elrugdos magában a járókában!családi házban lakunk!3 szoba,konyha fürdő,de mindig általános rendet tartok,hogy max felsöpörni,felmosni meg a fürdőt higiénikusan tartani kelljen!igyexem minden házimunkát,addig megcsinálni,amíg a férjem dolgozik,hogy utána,ha hazajön 3an lehessünk együtt!magamat is rendbem tartom,nem csak a családot!reggel egy gyors hajmosás,szárítás,arcápolás(kb negyed óra) és kész!heti 2-3 körömlakkozás,heti 1 borotválkozás mindig belefér az időmbe!gyereket sosem hagyom sírni!amíg nyűgösködik,addig félbehagyom a munkámat és ha megnyugtattam,akkor folytatom!este 6kor van fürcsi,fél7kor kaja és legkésőbb fél8kor már alszik is!éjszaka 2x kelek hozzá,de negyed óra alatt végzünk az evéssel(tápszeres)és hamar vissza is alszik popsipaskolással!mindig akkor fekszem le aludni,mikor ő már tutira elaludt és akkor kelek,mikor ő is!sose voltam még fáradt így!ő 3 hónapos és nappal szinte semmit sem alszik!szerintem egy nagy tévhit az,hogy baba mellett hagyni kell szaladni a lakást meg ráér minden!aki akarja,az meg tudja csinálni amit akar gyerek mellett is!kivéve több gyerekeseknél!"

Nekem egyszerűen nem volt türelmem végigolvasni, annyira idegesítő a rengeteg felkiáltójel, a szóköz és a bekezdés hiánya. És ez csak 1 példa, rengeteg ilyen van. Talán helyesírási hibák nincsenek is benne, csak maga a stílus, ami rossz, szerintem.

Kár, hogy nem írtam le azt is a kérdésemben, hogy nem 1-1 hibáról van szó, hiszen senki sem tökéletes, nem is kell, hogy az legyen.

Szerintetek ez ugyanaz a kategória, mint amikor valaki 7 mondatban 1 hibát vét, ami ráadásul egy úgymond általános hiba, vagyis elég sűrűn előfordul, beszéd közben és leírva is.

2013. ápr. 7. 15:52
 23/31 A kérdező kommentje:
Bocsi, a legvégén ? van . helyett :)
2013. ápr. 7. 15:53
 24/31 zabmester ***** válasza:
Aki így ír, annál egyszerűen nem veszem a fáradságot, hogy végigolvassam a mondókáját. Egyszerűen fárasztó egy tagolatlan, "ordibálós" szöveget végigolvasni, ide meg nem azért jövök, hogy elfáradjak :D
2013. ápr. 7. 17:00
 25/31 anonim ***** válasza:

Valóban nagyon fárasztó volt elolvasni. Kb a felénél feladtam. Látszik az írásból, hogy vagy tini, vagy nemrég még az volt. Ők szoktak így írni.

Bár engem a muszály, egyenlőre-egyelőre, más j-ly tévesztések is nagyon zavarnak. Mondjuk annyira nem, hogy ezt meg is jegyezzem a válaszban.

2013. ápr. 7. 17:22
 26/31 anonim ***** válasza:

Akik fennakadnak azon, hogy "és"-sel, "hát"-tal kezdünk-e mondatot, azoknak elmondom, hogy lehet mondatot kezdeni velük és helyes is. Csak ez egy régi beidegződés, régen így tanították. Ma már nem így tanítjuk.

Kötőszóval mondatot kezdeni inkább stilisztikai kérdés, de semmiképpen nem helytelen.

2013. ápr. 7. 17:57
 27/31 anonim ***** válasza:

Tudom magamrol,hogy pocsek a helyesirasom pedig nagyon probalkozok helyesen irni. Kicsit rosszul is esett most ez a kerdes viszont most lattam az altalad belinkelt bekezdest es igy mar ertem,hogy mi zavar igazan. Igen, ez tenyleg durva es nekem sincs turelmem vegig olvasni az ilyen valaszokat. Azt hittem,hogy teged az zavar ha valaki vmit veletlenul vagy direkt rosszul ir. Mar irtam,hogy en nagyon torekszek a helyesirasra viszont mar hosszu evek ota kulfoldon elunk es miota itt elunk sokat romlott az amugy is rossz helyesirasom ami nagyon bant mert szeretnem megtanitani majd a gyerekeimet irni es olvasni is magyarul.

A computeremen nincs ekezet szoval ez meg jobban ronditja az egesz irasomat :(

2013. ápr. 8. 18:15
 28/31 anonim ***** válasza:

Nem tudom belinkelni a kérdést, mert nem találom (azt hiszem törölték is, mert értelmezhetetlen volt), de a lényeg így nézett ki:

sosmi t tedgyek halyamml nagyon hulik és nem tok micisnálni vle valami sampo nrá?????!!!!

A másik - amit szintén kiemelt a kérdező:

nem mindenkji tudja megvenni!!!

nekem sincs rá pénzem!!!!

hogy képzeled!!! (felkiáltó jel és kérdőjel keverése)

nem is értem!!!!!!!

mi itt a kérdés!!!!!!!!!!!!!!!!

Vagy a 3. kedvenc, mikor minden egyes mondatrészt (nem mondatot, hanem mondatrészt) külön válaszban küld el. Egy külső szemlélő pedig annyit lát, hogy ó erre a kérdésre érkezett 8 válasz, akkor ő már meg sem nézi, holott az csak egy, gyakran nem is hasznos.

2013. ápr. 8. 18:58
 29/31 anonim ***** válasza:

Nagyon jó példa a bemásolt szöveg, engem is főleg az ilyesmi zavar, nem az elütések, vagy esetleg a vesszőhibák. Nem tudom miért éreznek egyesek késztetést arra, hogy minden mondat végére egy (vagy több) felkiáltójelet tegyenek, de tényleg nagyon idegesítő. Ahogyan a tagolatlanság is.

Ami még nagyon szokott zavarni, hogy rosszul használják a ba-be, ban-ben ragokat. Pl. "a gyerek oviba van". Szerintem is igénytelenség így írni, valahol egy kicsit szegénységi bizonyítványt állít ki magáról, aki így ír.

Az meg már végképp vicces kifogás, amit írt az egyik válaszoló, hogy mocskos lenne a lakás, ha normálisan írna :)

2013. ápr. 9. 00:30
 30/31 anonim ***** válasza:

Én nagyon tudok haragudni, ha valaki képtelen helyesen írni. Azért, amikor már olyan alap szavak leírása is nehézséget okoz, mint pl. muszáj (muszály), lesz (lessz), folyik (fojik), akkor igencsak elgondolkodom, hogy hol is volt az illető az általános iskola idején.:(

Ennek ellenére sosem teszem szóvá, max. magamban levonom a következtetést és nem alakítok ki közelebbi kapcsolatot az illetővel. Viszont amikor extrém esetet látok, akkor én sem tudom már megállni szó nélkül. Pl. ebben az esetben: http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__teherb..

Ez a szint már általános iskolában sem elfogadott szerintem és mélységesen szégyellném magam, ha így tudnék csak írni. A másik meg tényleg az, hogy aláhúzza a hibákat, én is mindig visszaolvasom. Nem tudom kinek milyen telefonja van, de egyrészt nekem ott is aláhúzza a hibásan leírt szavakat, másrészt ott is tudok entert ütni, szóval képes vagyok új bekezdést kezdeni.

A páromnak is vannak néha orbitális hibái, de mindig szóvá teszem neki és érdekes módon nem sértődik meg, hanem legközelebb már helyesen írja le.:)

2013. ápr. 9. 05:29
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!